PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Post autor: pawel2907 »

tak czy siak gratuluję zagrania - bez wzgledu na to jaką technikę stosujesz oby tak dalej
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

szeryFF
Bywalec
Bywalec

Post autor: szeryFF »

mack pisze:
sonny pisze:te 2k pips to za 10 dni jak rozumiem ??
Pierwszy dzień dziennika, zatem specjalnie dla użytkownika sonny celowo przymknąłem kawałek pozycji.
+1000pips w 3godziny i 19minut.
trejduje ostatnio podobnie na złocie, mam chyba nawet taki sam sl jaki polecales w tym wątku(w okolicach daily pivot), jednak trochę zbyt wcześnie przymykałem pozycję, teraz zamierzam otworzyć nową gdy tylko będzie odrobinę przeceny, chociaż nie wiem czy faktycznie poszybujemy tak wysoko jak planujesz, ale cóż zobaczymy :wink:

mack
Gaduła
Gaduła

Post autor: mack »

szeryFF pisze:trejduje ostatnio podobnie na złocie, mam chyba nawet taki sam sl jaki polecales w tym wątku(w okolicach daily pivot), jednak trochę zbyt wcześnie przymykałem pozycję, teraz zamierzam otworzyć nową gdy tylko będzie odrobinę przeceny, chociaż nie wiem czy faktycznie poszybujemy tak wysoko jak planujesz, ale cóż zobaczymy :wink:
Możliwa jest podczas sesji azjatyckiej nieco większa korekta, ale ruch w górę jest raczej pewny, kwestia kto jak bardzo musi się napinać - ile chce ryzykować.
Moje zdanie jest takie, że zakup dzisiaj ~1635 po wcześniejszym mocnym wzroście był kilkukrotną dobrą okazją do zakupu, ale 1640 także jest niczego sobie.

szeryFF
Bywalec
Bywalec

mack pisze:
szeryFF pisze:trejduje ostatnio podobnie na złocie, mam chyba nawet taki sam sl jaki polecales w tym wątku(w okolicach daily pivot), jednak trochę zbyt wcześnie przymykałem pozycję, teraz zamierzam otworzyć nową gdy tylko będzie odrobinę przeceny, chociaż nie wiem czy faktycznie poszybujemy tak wysoko jak planujesz, ale cóż zobaczymy :wink:
Możliwa jest podczas sesji azjatyckiej nieco większa korekta, ale ruch w górę jest raczej pewny, kwestia kto jak bardzo musi się napinać - ile chce ryzykować.
Moje zdanie jest takie, że zakup dzisiaj ~1635 po wcześniejszym mocnym wzroście był kilkukrotną dobrą okazją do zakupu, ale 1640 także jest niczego sobie.
Taki był mój plan żeby kupić dzisiaj po 1635, ale miałem troche roboty i przespałem to, teraz czekam aż będzie 1640 właśnie, sl na 1626, może mniej i jedziemy/

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: inwestor86 »

mack pisze:
Stforex pisze:10$ na złocie odpowiada 100 pipsom.

Pozdrawiam i tak trzymaj! :)
U mojego brokera 10$ na GOLD to 1000pips, tak jak napisałem.
10$ ruch na zlocie to 100 pipsow,. Zapewne masz brokera, z kwotowaniem do 5tej liczby po przecinku.

Powodzenia w dazeniu do celu.

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Post autor: Piotrek91 »

Grasz na demo czy rl ?

mack
Gaduła
Gaduła

Piotrek91 pisze:Grasz na demo czy rl ?
Pierwszy post:
mack pisze:Wszystkie przedstawione tutaj wejścia prowadzę na koncie real. :)
Ps. Na dobrej drodze do celu GOLDa. Sytuacja klarowna. Póki co innych pozycji dziś nie zajmuję.

szeryFF
Bywalec
Bywalec

No mam nadzieję że twoje wpisy na goldzie się nie skończą :P

mack
Gaduła
Gaduła

szeryFF pisze:No mam nadzieję że twoje wpisy na goldzie się nie skończą :P
Postaram się. ;)
Próbkę z EUR/USD zamieściłem.

Tak jak napisałem wyżej - dzisiaj raczej okazji do strat na innych parach szukać nie będę. Przynajmniej nie publicznie (zart).

mack
Gaduła
Gaduła

GOLD: Realizacja zysku.
Pozycje otwierane miedzy 1635 a 1657, łącznie 12 pozycji plus delikatny skalp.
Pipsów nie liczę -- depozyt powiększony o 32% (celem było 20%), equity niezachwiane. Zatem udana transakcja. :) Screen później (dodałem).
Mam nadzieję, że nie tylko ja skorzystałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, 16:21 przez mack, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ