Platforma vs płynność
Platforma vs płynność
Witam,
Może mnie ktoś oswiecić dlaczego tak duże sa rożnice na platformach ?
Jezeli przyjmę ustawienia dla trzech platform aby pokazywało świece "jednodniowe" to i tak roznica jest dość widoczna (zaznaczam ze sa to platformy MM oraz jedna ECN)
Co jest nie tak? raczej nie chodzi o skale, prawda?
Może mnie ktoś oswiecić dlaczego tak duże sa rożnice na platformach ?
Jezeli przyjmę ustawienia dla trzech platform aby pokazywało świece "jednodniowe" to i tak roznica jest dość widoczna (zaznaczam ze sa to platformy MM oraz jedna ECN)
Co jest nie tak? raczej nie chodzi o skale, prawda?
-
- Uczestnik
Świece dzienne, a właściwie ich "ciało" to różnica między ceną z godz.00 a cena z godziny 00 następnego dnia.
Chodzi tutaj o gdziny lokalne brokera. Jesli u brokera czas jest przesunięty np. o godzinę, bo siedziby nie ma w Polsce to taka świeca jest rysowana po godz.1.00 czasu polskiego.
A zwróć uwagę, że tylko godzina różnicy zmienia calkowicie wygląd takiej świecy.
Jeśli więc porównywałeś świece u brokerów o różnych czasach lokalnych to różnice są ogromne.
To jest tylko jeden, ale chyba najważniejszy powód takie rozbieżności.
Chodzi tutaj o gdziny lokalne brokera. Jesli u brokera czas jest przesunięty np. o godzinę, bo siedziby nie ma w Polsce to taka świeca jest rysowana po godz.1.00 czasu polskiego.
A zwróć uwagę, że tylko godzina różnicy zmienia calkowicie wygląd takiej świecy.
Jeśli więc porównywałeś świece u brokerów o różnych czasach lokalnych to różnice są ogromne.
To jest tylko jeden, ale chyba najważniejszy powód takie rozbieżności.
Solą życia jest kasa.
Dochodzi też różnica w datafeedach jednak tu różnice są już niewielkie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Wrzuć wykresy gdzie widoczne będą ceny lub powiedz jacy to brokerzy i interwał czasowy, a będzie o wiele łatwiej pomóc.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Analiza robiona przez tradera pochodzi z Metatrader i jest zaciągana z platformy Forex.com
Drugi jest ECN, AliorTrader,
Wykres dla obu jest z interwałem 4 godzinowym.
Załączam screen porównawczy GBP/USD
Mam nadzieje ze rozmiar nie bedzie przeszkadzać
Drugi jest ECN, AliorTrader,
Wykres dla obu jest z interwałem 4 godzinowym.
Załączam screen porównawczy GBP/USD
Mam nadzieje ze rozmiar nie bedzie przeszkadzać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tu masz odpowiedź. Kursy się zgadzają (nie idealnie ale są bardzo zbliżone) jednak w przypadku świec H4 zwróć uwagę na moment ich rozpoczęcia u każdego brokera.pablo85 pisze:Wykres dla obu jest z interwałem 4 godzinowym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Jakby tak było to mogłoby być tylko czterech brokerów na świeciepablo85 pisze:Czy to oznacza, ze każdy broker startuje i zamyka o innej godzinie ?

Czy przeszkadza... Przeczytaj uważnie książkę Nisona o świecach japońskich, a zobaczysz, że nie ma to większego znaczenia

Na pewno na podobnym interwale różnice wizualne nie są tak znaczące, a one już wynikają z innych datafeedów i ich stopnia filtrowania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu