Tylko małe wyjaśnienie. Tu nie ma sensu bo źle obliczyłeś płacę na rękę. Jeśli ktoś nie płaci podatku do 1300 zł bo tak wynika z kwoty wolnej od podatku to druga osoba dostanie na rękę 1460 (1500-1300=200, 20% z 200=40 1500-40=1460alinoe napisał:
Grzegosz napisał:
HEREZJA: jeden zarabia 1300(placa min) i nie placi podatku dokad widelki? 1500 powiedzmy... podatek wynosi juz np 20% czyli 300zl.. na reke ma 1200 Very Happy
zrozumielas z mojej wypowiedzi to co chciales zrozumiec, sensu nie wylapales Wink
Tylko takie zestawienie nie ma sensu...answer pisze:takie małe zestawienie
Zle obliczylem, racja ale chcialem uwypuklic sens mojej wypowiedzi(naduzylem uwypukleniaalinoe pisze:Tu nie ma sensu bo źle obliczyłeś płacę na rękę.
tajny prawcownik na zlecenie US wertujacy foraalinoe pisze:Poważnie pracujesz w US
Jeśli byłem zbyt arogancki to z góry przepraszam. Po prostu może jestem zbyt przewrażliwiony na punkcie pewnych tematów bo co prawda mi na tyle dobrze się powodzi, że nawet nie muszę pracować to jednak nie zapomniałem skąd się wywodzę - takie zadupie pod Zamościem gdzie wielu ludzi zarabia grosze a mój brat w tej chwili od trzech miesięcy nie dostaje wypłaty choć ma normalną, legalną pracę a najlepiej powodzi się takiemu jak ja, który nawet nie mieszka w Polsce i nie pracuje bo po co skoro jest forex.tajny prawcownik na zlecenie US wertujacy fora Cool badzmy powazni, moj post na poprzedniej stronie byl tak samo zartobliwy i ignorancki jak Twoj wobec mnie
niestety w krajach europy przedsiębiorców często traktuje się jako wszelkie zło i jako najważniejszą przyczynę niepowodzeń pracowników. już szczytem bezczelności jest to, że przedsiębiorca w ogóle jakiegoś zysku chce i o nim myśli. broń nas Boże przed takimi pracodawcami.stophouse pisze: Co to przedsiębiorcy gorsi?
radykalizacja w druga stronealinoe pisze:Dlatego być może nasze doświadczenia z komunizmem przyczyniły się do radykalizacji pewnych poglądów tym razem w drugą stronę.