Witam,
Niedawno natknąłem sie na filmik z youtube ukazujący oprogramowanie dla traderów, które to program/wskaźnik ukazuje nam ilość zleceń kupna/sprzedaży określonej waluty na rynku. Poniżej link do filmiku.
http://www.youtube.com/user/AdvancedMarketSystem
Dystrybucją zajmuje się firma http://pitview.com/ Nasuwa się jednak pytanie skąd do cholery ta firma pozyskuje takie dane, ponieważ w moim mniemaniu żaden bank czy inna duża instytucja nie jest skora to dzielenia się taka wiedzą. Może te dane pozyskiwane są z bloomberga ale szczerze mówiąc nie pamiętam by była tam taka opcja, więc na jakiej podstawie działa te oprogramowanie? Moim zdaniem to pic na wodę fotomontaż... Może ktoś mnie oświeci swoja wiedzą i wyjaśni jak działa PitView indicator i skąd pozyskuje dane do obliczeń? Kto i jak dostarcza takich danych, bo nie ukrywam dla tradera, może być to niezwykle cenne narzędzie...
PiT View Indicator by Advanced Market Systems
-
- Gaduła
- futureforex111
- Bywalec
Re: PiT View Indicator by Advanced Market Systems
Arkusz zlecen ma kazdy (normalny) dostawca sygnalow FX (LMAX,DUKSCOPY etc.) , wieksze instytucje skladaja te zlecenia na rynku , i czekaja .. , mozna to analizowac , ale jak to bywa , to ze cena dojdzie do momentu realizacji duzej transakcji , moze gwaltownie zawrocic ( ladny Pin Bar mamy po takim zdarzeniu ) lub tez tlum ,spowoduje kontynuacje ruchu ceny, czyli to samo co w standardzie, dalej nic nam to nie daje, ale wyznacza poziomy w ktorych moze cos sie wydarzyc, zagrozeniem moze byc skladanie zlecen w tych okolicach sl lub oczekujacych ,
-
- Gaduła
Re: PiT View Indicator by Advanced Market Systems
Dzięki za wyjaśnienie
Temat dosyć trudny bo nie spotkałem się z takim wskaźnikiem, natomiast wyszło tak jak zawsze. Dzięki raz jeszcze. Pozdrawiam

Temat dosyć trudny bo nie spotkałem się z takim wskaźnikiem, natomiast wyszło tak jak zawsze. Dzięki raz jeszcze. Pozdrawiam