Pierwsze realne konto

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Pierwsze realne konto

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Najpierw dokładnie zapoznaj się z regulaminem promocji. To, że dadzą Ci jakiś bonus nie oznacza, że uda Ci się go wypłacić, a w takiej sytuacji nie różni się to niczym od tego jakbyś grał większym lewarem.

Z reguły trzeba wypracować jakiś obrót w danym okresie czasu, po czym depozyt trafia na Twój rachunek i możesz go wypłacić. REALNIE, bez naciągania, policz jaki wolumen będziesz generował i zobacz czy jest duża szansa, że spełnisz wymogi promocji. Jeśli będzie sporo brakować to w ogóle nie brałbym tego czynnika promocyjnego pod uwagę. Wtedy lepiej przeglądać oferty przede wszystkim ze względu na wysokość opłat jakie będziesz ponosił, bo może się okazać, że na tej oszczędności zyskasz więcej niż warte są te bonusy, które niekoniecznie otrzymasz.

Wiem, że hasła typu "100% depo za darmo" fajnie brzmią, podobnie jak "możesz wygrać samochód wysyłając tylko jednego smsa!" ale lepsza jest chłodna kalkulacja ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

5hamann
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: 5hamann »

Dzięki za odpowiedź raposo!

Czytałem o tym. W AM po wypracowaniu obrotu na poziomie 5 lot bonus jest przyznawany na stałe (mogę go wypłacić), podczas gdy w XEM przepada w całości przy pierwszej wypłacie (czyli dostaję go tylko by w teorii zwiększyć swój kapitał na inwestowanie).

Wiem, że mogło to zabrzmieć jak pytanie "gdzie założyć konto bo tam dają więcej" ale bardziej chodziło mi o porównanie ogólne tych dwóch brokerów. W sensie takim, że "którego Ty, jako doświadczony Trader wybrałbyś osobiście?" Tak jak napisałem AM miałem już okazję poznać i chyba przy nim zostanę.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W tym celu najlepiej zajrzeć do wątków tych brokerów i poczytać opinie innych inwestorów korzystających z usług :). Wątek o AM jest dość długi więc polecam czytać go od końca, gdzie są najbardziej aktualne opinie.

Co do bonusów to sam widzisz, że tych 100% nawet nie warto brać pod uwagę, a 5 lotów grając na mikrolotach to też nie lada wyzwanie. Chyba, że nie ma tam żadnego limitu czasowego. Wtedy jak najbardziej :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ