Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Heja. A teraz juz sygnal jest?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
A tak z ciekawości system przewiduje zamykanie stratnych pozycji? Bo patrząc na myfxbook to raczej nie.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2015, 13:22 przez Pablo90, łącznie zmieniany 1 raz.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
H1 jest, ale M5 przy kreskach i układzie temu zaprzecza, żeby mieli na dłużej zmienić kierunekhighend pisze:Heja. A teraz juz sygnal jest?

pewnie dopiero pesjy ruszą tym bałaganem

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
pytanie chyba nie do mnie, bo w myfxbook są stratne pozycjePablo90 pisze:A tak z ciekawości system przewiduje zamykanie stratnych pozycji? Bo patrząc na myfxbook to raczej nie.

większość pozycji od dłuższego czasu nie opiera się w 100% na sysie(M5), gdyż praca koliduje z klikaniem w takiej wersji

Stąd właśnie moje pytanie - czy to pozycje zostaną kiedyś zamknięte, zanim zrobi to pan MC?niemiaszek pisze:pytanie chyba nie do mnie, bo w myfxbook są stratne pozycje![]()
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
myślisz, że da radęPablo90 pisze:Stąd właśnie moje pytanie - czy to pozycje zostaną kiedyś zamknięte, zanim zrobi to pan MC?niemiaszek pisze:pytanie chyba nie do mnie, bo w myfxbook są stratne pozycje![]()

tak, będą zamknięte

Mam nadzieję, że nie, ale powinieneś popracować nad wychodzeniem ze stratnych transakcji. Powodzenia!
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
dziękiPablo90 pisze:Mam nadzieję, że nie, ale powinieneś popracować nad wychodzeniem ze stratnych transakcji. Powodzenia!

wiem, że samo się nie rozliczyć i muszę to wyrobić(doklikać), a wtedy zamknę bez szwanku dla depo obydwie pozycje

narazie z doskoku coś klikam, aby swap nie zabierał mi z wolnych środków i żeby depo nie kulało nawet przez te drobne kwoty
jest jeszcze aspekt podatkowy i jeżeli się do końca roku nie wyrobię z wyprostowaniem tego bałaganu na eurcad to zamknę to żeby nie płacić podatku od zysku, który jest od zamkniętych już pozycji i w PIT8c będzie dochód, a na rachunku tak naprawdę strata jeżeli miałyby te pozycje nadal wisieć i totalnie bez sensu kisić na przełomie roku

jedyny minus w tym wszystkim to temat mojej pracy, która mi jeszcze koliduje z klikaniem

wszycho formalnie dograne, ale wdrożenie "świeżaka" w biznes wymaga czasu

NIemaszku, ale nie licząc tej jednej pozycji, to Tobie bardzo dobrze idzie, te pozycje otwierasz zgodnie z sysem czy tak po prostu klikasz sobie? A tak w ogóle co się stało że ta stratna pozycja nie została zamknięta - brak sla, brak czasu na pilnowanie pozycji czy "może odrobi" ?
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
zawsze mogłoby być lepiej, ale depo pokazuje faktyfuxio pisze:NIemaszku, ale nie licząc tej jednej pozycji, to Tobie bardzo dobrze idzie, te pozycje otwierasz zgodnie z sysem czy tak po prostu klikasz sobie? A tak w ogóle co się stało że ta stratna pozycja nie została zamknięta - brak sla, brak czasu na pilnowanie pozycji czy "może odrobi" ?

jak zawsze zaczęło się od szybkiego strzału na kilka pipek(S na eurcad bez SL), a później nie pilnowanie pozycji doprowadziło do obsuwy depo, że DD w oczy razi

L na eurcad, które wisi i straszy weszło z oczeka i było bez SL gdyż to się w nocy działo

ta pozycja miała być zabezpieczeniem dla S która wcześniej wisiała gdyby rynek chciał jeszcze raz wcześniejsze szczyty testować

tak się stało, że oczek wszedł na samym szczycie i następnego dnia rano rynek był 200 pipek niżej, więc rozjazd duży pomiędzy S i L, i tak zostało totalnie bez sensu

wszystko idzie wyrobić, ale trzeba klikać i mieć na to czas(już się powtarzam kolejny raz), zakładałem, że od początku października będę miał swoje sprawy dopięte i na spokojnie zacznę klikać, a mamy połowę listopada i nie wszystko jest po mojej myśli... poprostu życie, nie da się przewidzieć pewnych zależności
codziennie jest wiele okazji do zajęcia pozycji zgodnej w 100% z sysem (układ H1 i M5 + kreski) patrząc na 18 crosów jednocześnie, ale trzeba tego pilnować i osobiście tak mam, że jak jest nawet minimalnie po fakcie(rynek ucieknie) kiedy był sygnał do zajęcia pozycji to już nie wchodzę, więc cały misterny plan idzie w niepamięć do kolejnej okazji
dużo i długo można o tym pisać, ale fajnie to wszystko wygląda jak się widzi lewą stronę wykresu i można dostać nerwa na uciekające pipsy...
sys jak najbardziej działa, jest kompletny i co najważniejsze zyskowny, a działanie od kreski do kreski w ujęciu intraday może dawać całkiem przyjemne pipsy