Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Re: Pie

Post autor: kamilussss »

admkowal pisze:Szukam możliwości L na GU
Rozumiem że szukasz odbicia z tej strefy? Ja po ostatnim engulfie na D1 EURUSD nie tykam ani edzia ani kabla na L.
vihxipc.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Fesiek »

Obserwujesz?
Obrazek
ech...

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: admkowal »

kamilussss pisze:
admkowal pisze:Szukam możliwości L na GU
Rozumiem że szukasz odbicia z tej strefy? Ja po ostatnim engulfie na D1 EURUSD nie tykam ani edzia ani kabla na L.
Tak. Jednak przeszło bez rewelacji. Żadnej transakcji nie zająłem.
Fesiek pisze:Obserwujesz?
Obrazek
to dla mnie zbytny egzotyk;p tzn cross niby majorsów ale skupiam się na 7 głównych parach.

No i przyszedł czas, że wreszcie udało mi się machnąć kilka artykułów. Dwa dotyczą teorii rynku - pomagają zrozumieć rynek i stanowią wprowadzenie do inwestowania w oparciu o sd. A trzeci to podstawa psychologii - bo na pw prosił mnie ktoś o to:)

Stronka jest podstawowa bo jakiegoś wordpressa skleciłem ale z czasem coś może tam poprawie:) Nigdy czegoś takiego nie robiłem więc dajcie znać tu lub tam lub na pw swoje opinie:)

jeśli chodzi o teorię to:
http://smartforex.pl/teoria-forex-reakcje/
http://smartforex.pl/teoria-forex-decyzje/

a psychologia jest tu:
http://smartforex.pl/psychologia-inwest ... ucz-forex/

w ogóle fajną domenę udało mi się kupić;p

@szuka ktoś oprócz mnie L na AU i EU?
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Super, rozumiem będzie więcej artów?

@szuka ktoś oprócz mnie L na AU i EU?

Ja siedzę S na EU i wcale nie widzi mi się stamtąd wychodzić. ;)
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Damfry »

Fajnie się czyta artykuły Adamie, lekkie proste zrozumiałe- dobry styl.

Przepraszam, Adamie że w Twoim dzienniku to zamieszczę, ale to co poniżej trochę w moich zamiarach opiera się o SD.

Swoją drogą, potrzebuję porady/krytyki jak wyleczyć rachunek...
Nie jestem specjalistą od hedgów, nie taki mam system, ale zadanie jest takie by spróbować uratować to konto.
nie pytajcie o szczegóły jak to się stało, to bez znaczenia, ktoś nabrudził ja tu tylko sprzątać próbuje 8)

Na scrinie wrzuciłem plan docelowy co bym zrobił ja, potrzebuję oceny czy mnie pogięło, czy ma to ręce i nogi...

Tematem trudnię się od jakiegoś czasu i w generalnej koncepcji miałem właśnie przeniesienie hedga w tamto miejsce, ale dopiero w momencie gdy rzeczywistość ekonomiczna będzie osłabiać dolara. Cały ten ostatni rajd UP był bez większego powodu (brak decyzji podwyżki stóp USA, ale może podniosą) Taka nerwówka może tak może nie. Dla tego nie zdjąłem hedga z tego poziomu.
Cały zjazd to QE w europie. pytanie co jest teraz ważniejsze i jak rynek może się zachować.

Mimo tego co mamy na wykresie i straconej jednej okazji.
Chce spróbować przenieść cały hedge na docelowy poziom.
Moim pytaniem jest
1. Co sądzicie o bazie SD 2.
2. Czy uciekać jeśli cena dojdzie w ten rejon SD2- założyć że cena raz jeszcze odbije UP?
czy może z racji silnego trendu spadkowego pozostawić hedge do SD1, a kto wie może i dalej.
Ryzyko jest takie, że bez hedga zjazd jakieś 200 pips będzie murowany MC
Jest tylko jeden aspekt który mnie męczy oprócz QE, to właśnie stopy USA, gdyby je podnieśli to w połączeniu z QE mielibyśmy lage do poziomu parytetu.
Ostatnio mieli zdwoić szybkość QE, i nie wiem jak na to patrzeć....

Sporo danych, robi mi kisiel z mózgu w połączeniu z tą sytuacja.
Generalnie już dano nastawienie do konta- powolna agonia, i ewentualna śmierć, ale uskrobałem hedując ponad 100% więc nie koniecznie trzeba się poddać, ważne są w miarę mądre decyzje.... a nie mamy teraz tak nerwowego okresu jak był w momencie gdy trwało to skrobanie.
Potrzebuję chłodnej oceny sytuacji jak z tego wyjść, bo temat mnie już mocno zmęczył.

Nie sugerujcie zamknięcia pozycji i odrabianie wszystkiego, bo tam ostał się głownie bonus. W przypadku zamknięcia równa się to MC bo by dostać kase trzeba odrobić też i bonus- co jest zdrowo po**ną zasadą brokera.

Także czekam na jakieś Wasze opinię, komuś kto stoi z boku łatwiej coś konstruktywnego wymyślić/ocenić. Ja jestem zmęczony i umoczony.

Saldo rachunku to 38k więc jest o co powalczyć 8) operacyjne 5,5k

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

trudna sprawa Damfry:), na spokojnie przeczytam i coś wymyślimy. Póki co szukam okazji do L na EU i AU.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Damfry pisze:Fajnie się czyta artykuły Adamie, lekkie proste zrozumiałe- dobry styl.

Przepraszam, Adamie że w Twoim dzienniku to zamieszczę, ale to co poniżej trochę w moich zamiarach opiera się o SD.

Swoją drogą, potrzebuję porady/krytyki jak wyleczyć rachunek...
Nie jestem specjalistą od hedgów, nie taki mam system, ale zadanie jest takie by spróbować uratować to konto.
nie pytajcie o szczegóły jak to się stało, to bez znaczenia, ktoś nabrudził ja tu tylko sprzątać próbuje 8)

Na scrinie wrzuciłem plan docelowy co bym zrobił ja, potrzebuję oceny czy mnie pogięło, czy ma to ręce i nogi...

Tematem trudnię się od jakiegoś czasu i w generalnej koncepcji miałem właśnie przeniesienie hedga w tamto miejsce, ale dopiero w momencie gdy rzeczywistość ekonomiczna będzie osłabiać dolara. Cały ten ostatni rajd UP był bez większego powodu (brak decyzji podwyżki stóp USA, ale może podniosą) Taka nerwówka może tak może nie. Dla tego nie zdjąłem hedga z tego poziomu.
Cały zjazd to QE w europie. pytanie co jest teraz ważniejsze i jak rynek może się zachować.

Mimo tego co mamy na wykresie i straconej jednej okazji.
Chce spróbować przenieść cały hedge na docelowy poziom.
Moim pytaniem jest
1. Co sądzicie o bazie SD 2.
2. Czy uciekać jeśli cena dojdzie w ten rejon SD2- założyć że cena raz jeszcze odbije UP?
czy może z racji silnego trendu spadkowego pozostawić hedge do SD1, a kto wie może i dalej.
Ryzyko jest takie, że bez hedga zjazd jakieś 200 pips będzie murowany MC
Jest tylko jeden aspekt który mnie męczy oprócz QE, to właśnie stopy USA, gdyby je podnieśli to w połączeniu z QE mielibyśmy lage do poziomu parytetu.
Ostatnio mieli zdwoić szybkość QE, i nie wiem jak na to patrzeć....

Sporo danych, robi mi kisiel z mózgu w połączeniu z tą sytuacja.
Generalnie już dano nastawienie do konta- powolna agonia, i ewentualna śmierć, ale uskrobałem hedując ponad 100% więc nie koniecznie trzeba się poddać, ważne są w miarę mądre decyzje.... a nie mamy teraz tak nerwowego okresu jak był w momencie gdy trwało to skrobanie.
Potrzebuję chłodnej oceny sytuacji jak z tego wyjść, bo temat mnie już mocno zmęczył.

Nie sugerujcie zamknięcia pozycji i odrabianie wszystkiego, bo tam ostał się głownie bonus. W przypadku zamknięcia równa się to MC bo by dostać kase trzeba odrobić też i bonus- co jest zdrowo po**ną zasadą brokera.

Także czekam na jakieś Wasze opinię, komuś kto stoi z boku łatwiej coś konstruktywnego wymyślić/ocenić. Ja jestem zmęczony i umoczony.

Saldo rachunku to 38k więc jest o co powalczyć 8) operacyjne 5,5k

Pozdrawiam.
Opcja nr.1 - Zamknąć i za te 5k pojechać last minute na wczasy. 8)
Opcja nr2. - Zamknąć, zrobić rachunek sumienia, zostawić depo 5k i zacząć grać jak człowiek. :569:

PS: Nawet jak udało by się temu komuś wyjść na zero bądź jeszcze zarobić to i tak to prawdopodobnie przewali tylko w późniejszym terminie.

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

U mnie kolejny S na EU.
hmyfter.jpg
qpyjmfe.jpg
sxabfmc.jpg

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

admkowal pisze:trudna sprawa Damfry:), na spokojnie przeczytam i coś wymyślimy. Póki co szukam okazji do L na EU i AU.
Damry powiem szczerze, że nie mam takiego prawa żeby doradzić co zrobić z tymi pozycjami. Niestety tak się kończy uśrednianie straty. Możesz próbować zmniejszać stratę na hedgu inwestując w oparciu o SD na bieżąco. Chociaż ja bym raczej zaczął od nowa jak mówi Kamil. Trudna sytuacja.

ja dziś dwa stopy. Małe bo małe ale 4% uciekło z konta.
27.05-au-h4.png
27.05-eu-h4.png

no i cieszę się bo skończyłem cykl. Wydaję mi się że ten artykuł jest najważniejszy bo zbiera wszystko do kupy. Następne będą już raczej stricte o SD.
http://smartforex.pl/teoria-forex-cena/
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Damfry »

Etam Panowie, więcej optymizmu. Gdybym myślał jak Wy, to dawno bym nie bawił się w ratowanie konta i nie było by tam niczego, a tak zainwestowane 10k+6k bonusu, przerodziło się w 38k. Skoro dało się to pomnożyć mimo beznadziejnej sytuacji, da się i dalej coś doskrobać podratować. Uda się bądź nie, ważne to mieć pomysły co z tym dalej robić.

Poza tym Adamie, nie bój się, dla mnie porada, to tylko opcja, lub scenariusz do rozegrania.

Sytuacja jest jaka jest, przy założeniu rożnych zachowań mogę wykorzystać różne plany awaryjne i tylko po to dałem posta, by zobaczyć jakieś ciekawe opcje, które może wykorzystam. Przecież żadnej moralnej odpowiedzialności za czyjąś głupotę brać nie będziecie.
Jesteś dobry z SD, chyba najdłużej z tego forum trzymasz się tylko tego założenia, więc najprawdopodobniej ocenisz miejsca zwrotne.
Przedstawiłem scenariusz jaki chciałbym wykonać, myślę tylko czy z Punktu 1 czy z 2. Jak byś mógł to popatrz tylko swoim doświadczonym okiem na te miejsca, która wg Ciebie prędzej odbije.
Tyle albo aż tyle :)

ODPOWIEDZ