Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Obrazek

;) tak to jest jak się nie kontroluje na bieżąco
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

ridera pisze:Teoretycznie spadkowa S/D już została wykorzystana ,więc bierzemy teraz tylko wzrostowe S/D? S zamknięte na 28 pips
A trend na H1 się wyczerpał?
trading is waiting
--

AK

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Pytanie oczywiście ,na które sam znałem odp :)

I opcja
Obrazek

II Opcja
Obrazek

Dobrze wyznaczyłem S/D na M15?Chodzi o te zielone i złote S/D wzrostowe.

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

witam Adamie
mam do Ciebie pytanko,minowicie wyznaczylem sobie taki poziom na m30
Obrazek
jak widac doaktywacji zlecenia zabraklo mi 3 pips
niedawno spojrzalem na M5 i zaznaczylem, cos takiego
Obrazek
i tu widac ze zlecenie by mi weszlo,czy wedlug Ciebie gdybym przy wyznaczeniu poziomu kierowal sie M5 zrobilbym slusznie,czy wogole wedlug Ciebie ten poziom na m5 jest dobrze wyznaczony?,czy poprostu stalo sie jak sie stalo i wyzaczony poiom z m30 byl prawidlowy ,a ja poprostu nie mialem szczescia :wink: .Troche to zawile co napisalem ,ale mysle ze zrozumiesz sedno mojego pytania :lol:
P.S. czy wedlug Ciebie poziom na m5 jest prawidlowy miedzy dwoma zoltymi liniami ,czy miedzy zolta i biala?(o ile wogole ktorys z nich jest prawidlowy)
Pozdr.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Adam - co mógłbyś dodać do Twoich wcześniejszych wskazówek. X stron temu pisałeś:
cyt.:
" Daily ma służyć głównie temu, żebyś nie kupował pod pod supply i nie sprzedawał pod demand

Sytuacja - H1

Wejście - M5/M15

Zarządzanie pozycją - M1"

Czyli rozumiem, że poziomy należałoby wyznaczać na H1 następnie na M15 ewent. skorygowanie i wchodzimy z tego poziomu lub M5?
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

glaca38 pisze:i tu widac ze zlecenie by mi weszlo,czy wedlug Ciebie gdybym przy wyznaczeniu poziomu kierowal sie M5 zrobilbym slusznie,czy wogole wedlug Ciebie ten poziom na m5 jest dobrze wyznaczony?,czy poprostu stalo sie jak sie stalo i wyzaczony poiom z m30 byl prawidlowy ,a ja poprostu nie mialem szczescia .Troche to zawile co napisalem ,ale mysle ze zrozumiesz sedno mojego pytania
P.S. czy wedlug Ciebie poziom na m5 jest prawidlowy miedzy dwoma zoltymi liniami ,czy miedzy zolta i biala?(o ile wogole ktorys z nich jest prawidlowy)
Pozdr.
jeden z forumowiczów brał ten setup o którym mówisz, więc to chyba wystarczy jako odpowiedź:
Obrazek

pozytyw pisze:Czyli rozumiem, że poziomy należałoby wyznaczać na H1 następnie na M15 ewent. skorygowanie i wchodzimy z tego poziomu lub M5?
Chodzi o to żebyś wiedział co się dzieje wyżej. Żebyś nie grał przeciwko poziomom z wyższych TF. A poziom jak wyznaczony masz na M15 to już w niego nie ingerujesz.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

wczoraj takie okazje a ja nic nie wyciągnąłem... Fatalnie.

Obrazek
trading is waiting
--

AK

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Witam, kolejne zlecenie które musiałem anulować, zabrakło 4 p strefa zadziałała, ostatnio też wrzuciłem strefe do której brakło 1p.

Zawuważyłem pewne podobieństwa i następstwa po nich.

Wszystko na slajdach.
Mam nadzieję że udało mi się przekazać to co chciałem.

Pozdrawiam
wng
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

na slajdzie potencjalne miejsce wejscia z opisanego wyżej schematu, wszystko zalezy od obecnej świeczki m30

ta szpulka nie jest idealna, nie jest taka jak powinna być na dodatek teraz są 2 LT up do przełamania ale zawsze z tej świecy która się teraz kształtuje może powstac lepsza szpulka i trzeba będzie poczekać kolejne 30 m na nastepna świece..

w każdym razie będę tu wrzucał takie zagrania jak zauważe.

nic na siłe, kolejna świeca nie taka jak powinna być, za to teraz zjechali niżej, i taka świeca łacząc te dwie powinna być po szpulce, a przy okazji to idealny re test LT w korekcie prostej ABC granatowej i sterfa podaży z m5...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

bardzo ładnie to opisałeś ale ja już nie raz pisałem o tym, że najważniejsze jest by poziom zawierał jak największą aktywność tradingową konsoli a ucinanie do close jest uproszczeniem. Powinno zaznaczać się część wspólną wszystkich świec z konsoli a close tylko wtedy gdy jest ona najniższym bądź najwyższym punktem. To wszystko jest logiczne bo linia wejścia powinna być na breakout'cie.
trading is waiting
--

AK

ODPOWIEDZ