Pechowa 13-nastka :) Day Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Pechowa 13-nastka :) Day Trading

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Ja dalej uważam że to dziś jednak runie w dół. Tak łatwo sie wyhooyać banksterce nie dam :)...
Jeżeli chodzi o tamto wejście to je przetrzymałem i SL'a rozszerzyłem ponad ostatnie topy.

Oczywiście główną sprawą na ten miesiąc dla mnie jest nieprzekroczenie DD powyżej 8%.
Jak mi wywali tą pozycję, to będzie DD 6,67 % :) - aczokwiek pod kreskę i tak nie wejdę.

Czemu sądze że nie będzie góry ? Przedewszystkim ten silny poranny impuls. Tak mocne zwalenie cene w tak nagły sposób bez danych, to po prostu zajęcie krótkiej pozycji przez coś dużego.

Moim zdaniem trójkąt został wybity, pomimo że ktoś chce pokazać że to bez znaczenia było.
Kanał wzrostowy (korekcyjny) też już dawno był wywalony.

Ostatni sygnał to moja tajna broń :D !
Wykres H4 - red ema która teraz trzyma cene, nie została przebita od 17 grudnia.
Jeżeli wyjdą kawałek powyżej 1.1350 dzisiaj, to będzie oznaczać jej przebicie, a co za tym idzie dla mnie trend wzrostowy.

Wedlug mnie będzie bum i to mocne.

Ps. Generalnie troche wkurzony jestem że mnie tak nisko ubrali w "S" i podeszli jeszcze raz pod górną bande... :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

No dobra wycieli mnie :(

I jak znam życie pewnie teraz pójdą w dół.
No nic zaczynamy luty od nowa :wink:

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Wiesz ja też bym dzisiaj S obstawiał ten ruch w górę wygląda dla mnie dziwnie ale może to ja jestem przewrażliwiony :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Strasznie przyzwyczajasz się do swoich analiz, to chyba nie jest dobrze ....kiedyś reagowałes na to co rynek robił teraz probujesz przewidywać co zrobi i pod to składasz zlecenia a nawet bronisz ich .... nie wiem czy to dobrze...

Mpapiez

jackub pisze:Strasznie przyzwyczajasz się do swoich analiz, to chyba nie jest dobrze ....kiedyś reagowałes na to co rynek robił teraz probujesz przewidywać co zrobi i pod to składasz zlecenia a nawet bronisz ich .... nie wiem czy to dobrze...
Hmm coś w tym jest.
Szczerze mówiąc teraz jak na chłodno patrze co zrobiłem z tym przesunięciem SL, to błąd duży, nawet bardzo duży.
Mogłem się dać wyciąć i próbować wyżej...

Myślę że niestety ale dopuściłem "emocje" do wykresu.

Generalnie znów wszystko zaczęło się od tego że mnie wycięło wejście na zbyt małym SL... Bo szczerze mówiąć złapałem longa po 1.1320 rano. Jak bym go sobie zostawił z normalnym SL to teraz bym pewnie zysk kasował.

Przedewszystkim zaczynam się zastanawiać czy dla DT jest w ogóle sens wchodzenie na BE.
Niby "BE" chroni kapitał, ale na swoim przykładzie widzę, że to BE wyrzuca mnie z rynku, a potem kurs idzie w kierunku mojego TP...

Poza tym na razie mam inny problem :) - przy SL dziwnie spread się rozszerzył i mój DD trochę wyskoczył ponad 8%.
Także mój pierwszy cel na luty poszedł z dymem.

Jeżeli nie wyjdę z DD teraz powyżej 10% w lutym to i tak powinno być OK.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Mpapiez pisze:
Przede wszystkim zaczynam się zastanawiać czy dla DT jest w ogóle sens wchodzenie na BE.
Niby "BE" chroni kapitał, ale na swoim przykładzie widzę, że to BE wyrzuca mnie z rynku, a potem kurs idzie w kierunku mojego TP....
Tak to powszechny problem z którym i ja się borykam, ale BE +1 jest waznym elementem zachowania kapitału, a czasem nawet pomaga zająć ponowianą pozycje na lepszym poziomie ... a bywa i odwrotnie ratując nam tyłki.
Dajesz radę...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

jackub pisze:
Mpapiez pisze:
Przede wszystkim zaczynam się zastanawiać czy dla DT jest w ogóle sens wchodzenie na BE.
Niby "BE" chroni kapitał, ale na swoim przykładzie widzę, że to BE wyrzuca mnie z rynku, a potem kurs idzie w kierunku mojego TP....
Tak to powszechny problem z którym i ja się borykam, ale BE +1 jest waznym elementem zachowania kapitału, a czasem nawet pomaga zająć ponowianą pozycje na lepszym poziomie ... a bywa i odwrotnie ratując nam tyłki.
Dajesz radę...
Pozdrawiam
BE+1 wedlug mnie nie ma kompletnie sensu. Zlecenia stawia sie tam gdzie maja sens z punktu PA a nie z puntku ochrony kapitalu. Ile razy rynek wyrzuca gracza na BE tylko dlatego ze zlecenie wisi bezposrednio na wsparciu albo oporze zamiast za nimi.

Mpapiez

Hmm znów mnie wycieli.
Powiem tak, nie wiem co sie ze mna dzieje przez ostatni tydzień, ale to jest równia pochyła.
Nie mam zamiaru tym kontem wjechać pod kreskę, więc sobie zrobię przerwe od tradingu.
A że lubię tradingować, to będzie to taka kara dla mnie :wink:.

Możliwe że kontyunacja dzienniczka pójdzie w nowym wątku, bo powiedzmy sobie szczerze, od założeń wejściowych dużo się tu pozmieniało.

Tak czy owak, potrzebuje jednak trochę przerwy.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Co do BE na DT nie ma on większego sensu, w Dt grasz z małych interwałów co daje Ci możliwość ponownego wejścia. Ja dzisiaj też myślałem o S ale jak rynek zaczął iść w górę to trochę z tego skubnąłem. Najważniejsza rzecz której nauczyłem się że rynek ma nasze chcenie w D...ie. To jest jak fala widziałeś żeby surfer walczył z falą on ją wykorzystuje i każdy trader tak musi inaczej przegra. Mam nadzieję że po przerwie wrócisz do normy bo ładnie grałeś i reagowałeś na rynek. Powodzenia :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Mpapiez

silverarrow pisze:Co do BE na DT nie ma on większego sensu, w Dt grasz z małych interwałów co daje Ci możliwość ponownego wejścia. Ja dzisiaj też myślałem o S ale jak rynek zaczął iść w górę to trochę z tego skubnąłem. Najważniejsza rzecz której nauczyłem się że rynek ma nasze chcenie w D...ie. To jest jak fala widziałeś żeby surfer walczył z falą on ją wykorzystuje i każdy trader tak musi inaczej przegra. Mam nadzieję że po przerwie wrócisz do normy bo ładnie grałeś i reagowałeś na rynek. Powodzenia :)
Na razie jak na surfera przystało, zrealizował się sell limit pod 1.1450 czyli doszli tam gdzie na początku planowałem wziąć TP i puścić eSkę. Może jak wrócą tam skąd przyszli i starty nie będzie, a może pogłębie jeszcze DD :)...
To nie było wejście z ręki, więc kara jest dalej :wink: .

Generalnie nie chodzi tu o to że straciłem, tylko o to jak straciłem.
Dla mnie wskaźnik DD jest bardzo ważny :(.
Osobiście uważam że 10% to maksymalna dopuszczalna obsuwa. Jak ktoś ma DD większy, to strategia nie jest po prostu stabilna. Dlatego sobie 8% limit ustaliłem...

Któtko mówiąc pomimo tego jak mi szło, ostatni tydzień pokazał że brak mi stabilności jeszcze.

Kilka dni przerwy i wracam znów. Może jutro, może w poniedziałek :).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany