Pattern 0.500 AB.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pattern 0.500 AB.

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

yareck1 pisze:i jak tam udało się coś z tym zrobić? jestem ciekawy bo to może być dobry sys do gry... pozdrawiam
Powiem szczerze, że jest to na dzień dzisiejszy najlepszy sposób gry jakim grałem, lecz póki co to go zarzuciłem. Otóż tak wygląda equity po jakimś 3-miesięcznej próbie pogrywania takim podejściem (start z 10k):

Obrazek

Niestety od jakichś 30 ostatnich wejśc rachunek tkwił własciwie w miejscu więc póki co odpuściłem. Do pogrywania używałem nieprzerobionego Zupa (z linku powyżej) i póki co "manualnie" wyłuskiwałem w/w patterny.

Na dzień dzisiejszy wydaje mi się że jednak cięzko będzie z tego coś wycisnąć .....

Awatar użytkownika
yareck1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: yareck1 »

Drendriu spoko, fajnie że się podzieliłeś info jak to wygląda, napewno mocniej można było by tym pograć jeżeli rzeczywiscie rozstawić to na wielu parach i żeby to działało jak Ty chciałem np. z alarmem.. i wtedy mozna by bylo obserwować te pary na których zaszła taka prawidłowość i tylko czekać. Ja bym np. wchodził w pozycję dopiero po przebiciu środkowego wierzchołka, czyli tak jak Ty czekał bym aż cena wróci do "czerwonego kółka" i poźniej jak zaczyna odbijać w górę to wchodził bym w buy jak przebije ten punkt która zaliczyła żeby pojawił się patern - szkoda że nikt nie dał rady tego tak przerobić :( - ale to by było dodatkowe potwierdzenie formacji i pozniej juz obliczal bym jaka to formacja i jak wysoko moge tkwic w pozycji...

Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu sukcesów! :564:
-Przepraszam, czy ma Pani rozmienić 200 zł? - Nie!, - To poproszę jedną gumę balonową :D

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

drendriu pisze:Jeżeli to będzie za trudne, to może ktoś napotkał jakiś wątek odnośnie tworzenia kodu, który wydobywałby podstawowe trójkątne formacje typu 0.500AB, 0.618 AB itd. Bardzo proszę o pomoc.

A może znajdzie się ktoś sposród forumowiczów, kto będzie wiedział kto jest autorem indyka ZUP_v120_Nen_Star ?.

Awatar użytkownika
yareck1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: yareck1 »

moze byc ciezko ale zawsze jest szansa... :/
-Przepraszam, czy ma Pani rozmienić 200 zł? - Nie!, - To poproszę jedną gumę balonową :D

robeg
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robeg »

prawdopodobnie gościu o ksywce "Porucznik" z tego forum http://www.forex-tsd.com/harmonic-tradi ... g-287.html

ODPOWIEDZ