Pare pytan od nowicjusza :)

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Pare pytan od nowicjusza :)

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Witam Was serdecznie.
Mam do Was takie pytanie czy na platformie plus500 mozna rysowac linie trendu bo nie znalazlem tej opcji ?
Drugie pytanie mam takie jakich uzywac wskaznikow i na jakich poziomach je ustawiac ? Uzywam koperty, MACD/OsMA i sredniej ruchomej. Tak szczerze mowiac za bardzo to nie jest konkretne. Nie widze zeby to bylo jasno pokazane czy kupowac czy sprzedawac. Analizujac suchy wykres bez wskaznikow wcale nie jest trudniej podjac decyzje co robic.
Jakich Wy uzywacie wskaznikow ?
Trzecie pytanie mam co do platformy plus500. Gral ktos na tych 100 zł co daja na start ? Mozna faktycznie z tego cos ugrac zeby zrobic te pkt handlowca i moc to wyplacic ? Jak to wyglada w praktyce jak zrobie te 60 pkt handlowca to srednio ile wtedy powinienem miec na koncie ?
Z gory dzieki za odpowiedzi i sorry za takie lamerskie pytania :D
Pozdrawiam MIchał
Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Pare pytan od nowicjusza :)

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Na pierwsze pytanie nie znam odpowiedzi, bo bawiłem się ich platformą dawno temu i to krócej niż przez kilka minut. Jednak jeśli nie oferują możliwości rysowania linii trendu (i nie tylko) to nie wiem co tam jeszcze robisz... :) Może warto zainteresować się jakąś bardziej profesjonalną platformą, która jest przy okazji bardziej intuicyjna w obsłudze?

Jakich wskaźników używać... Na PW prześlę Ci artykuł, który rozwieje te wątpliwości ;).

Odnośnie punktów handlowca - myślę, że regulamin promocji odpowie na Twoje pytanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Powiem Ci szczerze ze zainteresowala mnie opcja plus500 z racji tego ze jest niska minimalna wplata wlasna no i ta stowka na start hehe W mt4 trzeba wplacic 250USD a to dla mnie troche sporo jak na start.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MT4 ma w ofercie wielu brokerów i niektórzy umożliwiają handel od 100 PLN, a jak się poszuka to może nawet i mniej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Chyba nie rozumiem. To mt4 ma pod soba jeszcze tak jakby podplatformy ? Czy to jest tylko narzedzie do gry a brokera sie wybiera osobno ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MT4 to platforma stworzona przez niezależną (a może "niezależną"?) firmę MetaQuotes. Broker może sobie wykupić na nią licencję u tejże firmy i zaoferować na niej handel wg swoich własnych warunków, w tym tez ustalając własny min. próg wpłaty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Inaczej to ujmując : platforma to program do wyświetlania i edycji wykresów oraz do zawierania transakcji, a broker to instytucja do której wpłacasz pieniądze i podpisujesz umowę.
Solą życia jest kasa.

playforex
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: playforex »

personov pisze:Inaczej to ujmując : platforma to program do wyświetlania i edycji wykresów oraz do zawierania transakcji, a broker to instytucja do której wpłacasz pieniądze i podpisujesz umowę.
Dodam tylko, że broker może udostępniać swoją dedykowaną platformę, ale zdarza się też tak że kilku brokerów korzysta z tej samej platformy udostępnionej przez dostawcę.
Aktualnie pracuję nad: www.playforex.pl

romb
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: romb »

raposo pisze:Jakich wskaźników używać... Na PW prześlę Ci artykuł, który rozwieje te wątpliwości ;).
Mógłbym także prosić o ten artykuł?

Od niedawna interesuje się Foreksem. Staram się zdobyć możliwie jak najwięcej informacji na ten temat. Jednocześnie mam dwa konta demo: Plus500 oraz IronFX. Na początku lepszy, w zasadzie łatwiejszy był dla mnie Plus500, jednak po spróbowaniu IronFX stwierdziłem, że Plus500 daję chyba trochę za miało możliwość (przynajmniej tak mi się wydaje) oraz jest mniej czytelny jeżeli chodzi o wskaźniki itp.

Moja obecna gra raczej ogranicza się do intuicyjnych wejść w pozycję. Rzadko kiedy uważam, że na 100% wiem co robię.
Ze względu, że w ciągu dnia nie mogę długo być przy komputerze interesuje mnie raczej otwieranie dłuższych pozycji.
Może ktoś by mógł podkleić jakieś linki gdzie mógłbym znaleźć jakieś porady odnośnie planu gry i strategii gry dla długich pozycji.

Dzięki!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj romb,

Za chwilę podeślę Ci je w PW.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ