PA na H1/H4 - pinbary i inne cudeńka , realny szmal
No i niestety zaliczyłem kilka SL na SP500 , NZD/USD, NZD/JPY,AUD/JPY
Błędem jednak chyba jest w chodzenie jednocześnie w kilka zleceń, gdzie waluty są ze sobą skolerowane.Można zarobić więcej - ale można też stracić .
Zastanawiam się też teraz, nad wprowadzeniem do strategi gry na wybicie z korekt - testuje to na demo i wychodzi całkiem fajnie . Tę metodę stosuje relax9 i też bardzo dobrze mu idzie .
Błędem jednak chyba jest w chodzenie jednocześnie w kilka zleceń, gdzie waluty są ze sobą skolerowane.Można zarobić więcej - ale można też stracić .
Zastanawiam się też teraz, nad wprowadzeniem do strategi gry na wybicie z korekt - testuje to na demo i wychodzi całkiem fajnie . Tę metodę stosuje relax9 i też bardzo dobrze mu idzie .
Po ostatnich wtopach , postanowiłem jeszcze raz zastanowić się nad systemem i przejrzałem troche histori do tyłu.
W celu wyeliminowania złych sygnałów, które przynoszą mi straty.Postanowiłem, że gram tylko na te sygnały które dotykają krawedzi lub są na skraju lini boolinger bands(przykład w zał.)
Dodatkowo jednak bedę się starał grać na TF:
H1 - 2 zleceniami (tak jak zakłądałęm na początku)
D1 - 1 zleceniem (tp =1 wysokość formacji) lub 2 zleceniami w zależności od wielkości SL, przy D1 trzeba będzie chyba przestawiać SL na BE po osiągnięciu 50% formacji (w przypadku gdzie formacja może mieć 100-150 pipsów)
Zobaczymy jak to wyjdzie w przyszłośći. Nic trzeba się szkolić uczyć dyscypliny i udoskonalać system.
W celu wyeliminowania złych sygnałów, które przynoszą mi straty.Postanowiłem, że gram tylko na te sygnały które dotykają krawedzi lub są na skraju lini boolinger bands(przykład w zał.)
D1 - 1 zleceniem (tp =1 wysokość formacji) lub 2 zleceniami w zależności od wielkości SL, przy D1 trzeba będzie chyba przestawiać SL na BE po osiągnięciu 50% formacji (w przypadku gdzie formacja może mieć 100-150 pipsów)
Zobaczymy jak to wyjdzie w przyszłośći. Nic trzeba się szkolić uczyć dyscypliny i udoskonalać system.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 07:45 przez 3dvision, łącznie zmieniany 1 raz.
Bollinger masz zdolność do przeinaczania nazw panie ZigZap3dvision pisze:Po ostatnich wtopach , postanowiłem jeszcze raz zastanowić się nad systemem i przejrzałem troche histori do tyłu.
D1 - 1 zleceniem (tp =1 wysokość formacji)

Btw. on czasami daje ciekawe sygnały, najlepiej się je ogląda na historycznych danych

Powodzonka dalej

Obecnie chciałbym pokazać wam "potencjalne" zagranie - zlecenie sell jest już oczekujące na parach usdchf oraz eurchf. W obydwu przypadkach jest pinbar na D1 na silnej lini wsparcia i knot świecy dotyka BB. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam zawsze -1 h do naszego czasu.
Co do sotatnich dniowych wejść obydwa zaliczone na BE , po osiągnieciu 40 pipsów poprzestawiałem SL na BE i pozamykało mi pozycje.
Wczoraj jednak miałem 6 wejść na H1 - na pinbary głównie z czego 1 zlecenie zamknięte na SL, 3 zamknięte z TP1 i TP2 i 2 zlecenia zamknięte z TP1
więc całkiem niezle było.
Co do sotatnich dniowych wejść obydwa zaliczone na BE , po osiągnieciu 40 pipsów poprzestawiałem SL na BE i pozamykało mi pozycje.
Wczoraj jednak miałem 6 wejść na H1 - na pinbary głównie z czego 1 zlecenie zamknięte na SL, 3 zamknięte z TP1 i TP2 i 2 zlecenia zamknięte z TP1
więc całkiem niezle było.