otwarcie pozycji

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
buntownik
Gaduła
Gaduła

otwarcie pozycji

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

Chlopaki mam pytanko mam konto ctrader jest wszystko ok tylko lewar mi nie odpowiada i chcialbym zmienic na normalne konto mt4, tylko nie wiem czy ma to sens, do rzeczy zaluszmy ze chcem wykonac trejd 0,8 lota ale mam na koncie 1400 usd otworzy mi pozycje bez problemu czy nie dzieki za odp

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Re: otwarcie pozycji

Nieprzeczytany post autor: personov »

Na jakim instrumencie chcesz otworzyć ten trejd ?
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Re: otwarcie pozycji

Nieprzeczytany post autor: seba »

buntownik pisze:Chlopaki mam pytanko mam konto ctrader jest wszystko ok tylko lewar mi nie odpowiada i chcialbym zmienic na normalne konto mt4, tylko nie wiem czy ma to sens, do rzeczy zaluszmy ze chcem wykonac trejd 0,8 lota ale mam na koncie 1400 usd otworzy mi pozycje bez problemu czy nie dzieki za odp
1) 'zalozmy' nie 'zaluszmy'
2) 'chce' nie 'chcem'
3) jest cos takiego jak kropka - "." - ona informuje o koncu zdania :) uzywaj jej bo duzo prosciej sie wtedy czyta posty

a co do samej dzwigni to powtorze juz to co kiedys pisalem w innym temacie:

dzwignia decyduje o tym jaka czesc twojego kapitalu zostanie zabezpieczona jako depozyt

zeby otworzyc pozycje 0.01 lota na EURUSD przy 1:500 potrzebujesz 8,80zl
zeby otworzyc pozycje 0.01 lota na EURUSD przy 1:100 potrzebujesz 5 razy wiecej czyli okolo 44zl

Obrazek

czyli przy wiekszej dzwigni mozesz otworzyc duzo wieksza pozycje...
bardzo wazne tu jest slowo "MOZESZ" a nie "musisz"

ogolnie to nikogo nie oceniam i kazdy inwestuje badz "inwestuje" po swojemu ale jak sie chce otwierac pozycje na "full power przy pelnej dzwigni" to raczej sukcesu nie wroze :)

i ogolnie to depozyt potrzebny na otwarcie 0,8 lota bedzie zupelnie inny na:
- EURUSD
- NZDUSD
- GBPUSD
- GOLD
- OIL

oczywiscie tez depozyt na otwarcie 0,8 lota na EURUSD bedzie zupelnie inny w grudniu 2011 i sierpniu 2012
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

ODPOWIEDZ