Osoba zarządzająca funduszem ? A ja spadłem z krzesła

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

Ykee pisze:
polonaise pisze:A jakie ma wyniki ten oszust?
Dlaczego zaraz oszust? Jego klientom się nie chciało robić tego co on robi, więc płacą mu za to...
Może się pospieszyłem ale trudno mi sobie wyobrazić że w dokumencie informacyjnym napisał:
Opieram się na analizach wybranych blogerów. :lol: :lol: :lol: :lol:
The love of money is the root of all evil :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Według tego co znalazłem w necie od prawie roku nie miał stratnego miesiąca.
Wyników % nie znam, nie wgłębiałem się aż tak bardzo.

Ps. Typowe myślenie polaka, cokolwiek by się nie działo odrazu musi to być oszust.

A ja powiem tak :

Nieważne jak, byle ze skutecznie i obie strony są zadowolone.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

polonaise pisze:
Ykee pisze:
Dlaczego zaraz oszust? Jego klientom się nie chciało robić tego co on robi, więc płacą mu za to...
Może się pospieszyłem ale trudno mi sobie wyobrazić że w dokumencie informacyjnym napisał:
Właśnie, dlaczego oszust? W dzisiejszych czasach coraz bardziej liczy się nie wiedza czyli to czego uczą w szkołach ale umiejętność do jej dotarcia, weryfikowania i selekcjonowania aby następnie ją wykorzystać. Po prostu tej wiedzy jest już za dużo praktycznie w każdej dziedzinie aby ją całą opanować, w każdym razie takie podejście do sprawy jest bardzo nieefektywne.

Nie wiem jakie wyniki osiąga ten fundusz ale jeśli są one dobre to oznacza, że jej właściciel dobrze opanował umiejętność wykorzystania informacji ogólnie dostępnej i bezpłatnej w celu budowania kapitału. Jeśli tak jest w istocie to nic tylko pogratulować.

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

alinoe pisze:
polonaise pisze:
Ykee pisze:Dlaczego zaraz oszust? Jego klientom się nie chciało robić tego co on robi, więc płacą mu za to...
Właśnie, dlaczego oszust? W dzisiejszych czasach coraz bardziej liczy się nie wiedza czyli to czego uczą w szkołach ale umiejętność do jej dotarcia, weryfikowania i selekcjonowania aby następnie ją wykorzystać. Po prostu tej wiedzy jest już za dużo praktycznie w każdej dziedzinie aby ją całą opanować, w każdym razie takie podejście do sprawy jest bardzo nieefektywne.

Nie wiem jakie wyniki osiąga ten fundusz ale jeśli są one dobre to oznacza, że jej właściciel dobrze opanował umiejętność wykorzystania informacji ogólnie dostępnej i bezpłatnej w celu budowania kapitału. Jeśli tak jest w istocie to nic tylko pogratulować.
W dzisiejszych czasach jest potężny deficyt wiedzy, natomiast jest ogromny zalew informacji.
I po co odrazu wyzwiska od Polaków.
Ja mógłbym napisać :
Typowe myślenie Żyda co by się nie działo jak są zyski jest OK :lol: :lol:
To co robi ten kolo o ile nie informuje wprost o swoich metodach (w co nie wierzę) jest niezgodne z etyką zawodową koniec kropka.
A to że ma zyski... cóż na MBSach też wszyscy zarabiali
Ostatnio zmieniony 28 cze 2010, 14:02 przez polonaise, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Gorzej będzie jak komuś się przestanie chciało bloga pisać :D. Wtedy co? Fundusz upadnie? :)
... Albo zaczną się stratne miesiące...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

polonaise pisze:W dzisiejszych czasach jest potężny deficyt wiedzy, natomiast jest ogromny zalew informacji.
W dzisiejszych czasach analfabetą jest nie ten, który nie wie ale ten, który ma problemy z przetwarzaniem informacji. Tej informacji rzeczywiście mamy zalew i ten zalew będzie jeszcze większy, to jest nieuchronne wraz z rozwojem nauki, techniki, sposobów wymiany informacji dlatego musimy nauczyć się radzić z jej zalewem. Ci, dla których to będzie stanowiło problem będą po po prostu nieprzystosowani. Nie ma żadnego deficytu wiedzy tylko niektórzy w zalewie informacji nie potrafią jej odnaleźć.

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

alinoe pisze:
polonaise pisze:W dzisiejszych czasach jest potężny deficyt wiedzy, natomiast jest ogromny zalew informacji.
W dzisiejszych czasach analfabetą jest nie ten, który nie wie ale ten, który ma problemy z przetwarzaniem informacji. Tej informacji rzeczywiście mamy zalew i ten zalew będzie jeszcze większy, to jest nieuchronne wraz z rozwojem nauki, techniki, sposobów wymiany informacji dlatego musimy nauczyć się radzić z jej zalewem. Ci, dla których to będzie stanowiło problem będą po po prostu nieprzystosowani. Nie ma żadnego deficytu wiedzy tylko niektórzy w zalewie informacji nie potrafią jej odnaleźć.
W dzisiejszych czasach niektórzy studenci uczelni ekonomicznych nie wiedzą z czego robi się karoserię samochodów bo nie czytali o tym w matteriałach do egzaminu. Innymi słowy nie mają wiedzy tylko informację. Większość ludzi nie mysli bo wszystko można znaleźć w sieci. A bez myślenie nie ma żadnego rozwoju nauki ani techniki. Zresztą te dwie dziedziny powoli stają.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

W dzisiejszych czasach niektórzy studenci uczelni ekonomicznych nie wiedzą z czego robi się karoserię samochodów bo nie czytali o tym w matteriałach do egzaminu. Innymi słowy nie mają wiedzy tylko informację. Większość ludzi nie mysli bo wszystko można znaleźć w sieci. A bez myślenie nie ma żadnego rozwoju nauki ani techniki. Zresztą te dwie dziedziny powoli stają
Po pierwsze po co studentom uczelni ekonomicznych wiedza o tym jak się robi karoserię samochodów?
Po drugie już właśnie szukanie czegoś w sieci bardziej uczy myślenia niż kucie gotowych materiałów do egzaminu.
Co prawda nie pracuję w tej chwili jako nauczyciel (i bardzo dobrze :D ) ale już z nabytego doświadczenia wiem, że kucie materiałów do egzaminów jakoś nie przekłada się na rozwój myślenia. Wystarczy porównać treści sprawdzianów jakie piszą uczniowie z treścią podręcznikową, na której się opierali - wszystko odtwórcze dlatego nie polecam pracy belfra. Moim zdaniem to już właśnie poszukiwanie, selekcjonowanie, weryfikowanie w większym stopniu wymaga myślenia niż jej bierne nabywanie.

Z racji zawodu już się przekonałem, że młodzi ludzie mają problem nie tyle z nabywaniem wiedzy bo przygotowanie się do egzaminu to nie jest główny problem ale z odnalezieniem się w zalewie informacji.

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

alinoe pisze:
W dzisiejszych czasach niektórzy studenci uczelni ekonomicznych nie wiedzą z czego robi się karoserię samochodów bo nie czytali o tym w matteriałach do egzaminu. Innymi słowy nie mają wiedzy tylko informację. Większość ludzi nie mysli bo wszystko można znaleźć w sieci. A bez myślenie nie ma żadnego rozwoju nauki ani techniki. Zresztą te dwie dziedziny powoli stają
Po pierwsze po co studentom uczelni ekonomicznych wiedza o tym jak się robi karoserię samochodów?
Hmm no tak ekonomiście wystarczy wiedzieć że wzrasta popyt na nowe samochody jaki to ma związek ze stalą nie jest mu to już potrzebne bo znajdzie w necie że ceny stali rosną :lol: :lol: :lol: :lol: Jak umie się znaleźć w zalewie informacji to może przy pomocy softu do obróbki danych jakiegoś SASa albo excella wyważy otwarte drzwi :D

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Oszust ?
Nie przesadziłeś aby ? Myślisz, że to takie proste? Gość przeczyta analizy powiedzmy z 5 blogów. Gdzie 5 analityków tam zapewne co najmniej 10 zdań co do kierunku w którym pójdzie rynek. Tak więc on teraz musi zrobić ANALIZĘ tych analiz i dopiero uznać kto ma rację.
Sposób moim zdaniem całkiem ok, po prostu gość używa już przetworzonej informacji.
Jak popatrzysz na automatyczne systemy dużych graczy, to znajdziesz tam specjalne moduły pobierające dane z sieci (blogi, twitter itp), i robiące dokładnie to samo (no prawie dokładnie - bo wiadomo, że nie są w stanie dorównać po względem analizy ludzkiemu umysłowi).

Gdzie Ty tu widzisz oszustwo? To tak samo jakbym powiedział: jesteś oszustem bo używasz do swoich analiz wykresu z jakiegoś programu, zamiast rysować własnoręcznie świeczki na papierze milimetrowym :)
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ