Opinia na temat szkoleniowca (Marek Marcinowski)

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
krzysiek1960
Stały bywalec
Stały bywalec

Opinia na temat szkoleniowca (Marek Marcinowski)

Nieprzeczytany post autor: krzysiek1960 »

Hej wszystkim,

chciałem zapytać bardziej doświadczonych kolegów a najlepiej tych, którzy szkolili się u Marka Marcinowskiego o opinie na temat tej osoby. Prowadzi on stronę http://www.technikaichimoku.pl/ i szkolenia na terenie całej Polski. Jego technika to Ichimoku Kinko Hyo. Fajnie by było gdyby wypowiedział się obiektywnie jakiś absolwent jego kursu bo u niego na stronie straszne kółko wzajemnej adoracji 8) Przynajmniej takie wrażenie odniosłem. Technika Ichimoku jest dla mnie kompletnie nieznana i chyba niezbyt popularna więc wydaje się być atrakcyjna :)

Starałem się coś znaleźć w internecie ale o dziwo nie ma nigdzie żadnej dyskusji na temat Marka. Pytam ponieważ zastanawiam się nad kursem...

Pozdrawiam serdecznie!
co ja kodzę ?

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Opinia na temat szkoleniowca (Marek Marcinowski)

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Witam
To techniki wskaźników lagujących jak wszystko co rysuje się na wykresie na podstawie tego co było ale fajnie brzmi... i jak zwykle wszystko jest w necie za free.....
"Gdy uczeń jest gotowy, mistrz sam do niego przychodzi." ciekawy slogan marketingowy...
jak znasz angielski to tyle Ci powiem autor zebrał to co trzeba i e-booka na tej podstawie napisał. Amen
Powiedz mu że SEROL666 zgnoi jego system jak będzie miał jaja i zagra ze mną na nawigatorze... w co szczerze wątpię
Pozdrawiam
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
krzysiek1960
Stały bywalec
Stały bywalec

Naprawdę nikt z użytkowników nawigatora nie miał do czynienia ze szkoleniami Marka? :( Albo może ktoś wie czy pokazywał kiedykolwiek swój statement :568: co uczyniłoby go wiarygodnym?

Próbowałem zadać bardziej konkretne pytania na jego blogu ale chyba nie spodobały się cenzurze...

Marek poza szkoleniami wydał także książkę "Sukces na giełdzie". Generalnie z tego co obserwuje od pewnego czasu to ma całkiem niezły popyt na swoje warsztaty - dlatego zresztą się zainteresowałem. Zależy mi jednak na obiektywnej ocenie kogoś kto już na nich był. No i na potwierdzeniu czy Marek potrafi zarabiać na rynkach :)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę! :564:
co ja kodzę ?

vetisel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vetisel »

Próbowałem zadać bardziej konkretne pytania na jego blogu ale chyba nie spodobały się cenzurze...
no to masz odpowiedź
Generalnie z tego co obserwuje od pewnego czasu to ma całkiem niezły popyt na swoje warsztaty - dlatego zresztą się zainteresowałem
to że jest popyt to nie oznacza nic - no chyba, że masz stadne myślenie

Jak dla mnie jak nie chce pokazać statement to dałbym sobie spokój.
PS. gosciu z Comparic Marcin Wenus gra ichimoku i publikuje swoje wyniki, ale nie wiem czy szkoli - wyslac mail nie zaszkodzi.
PPS. technika jest najmniej ważną cześcia tradingu, ale może upłynąć kilka lat zanim zrozumiesz to zdanie - pozdrawiam PRO:)

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

vetisel pisze:
PPS. technika jest najmniej ważną cześcia tradingu, ale może upłynąć kilka lat zanim zrozumiesz to zdanie - pozdrawiam PRO:)
Uwielbiam ten slogan.
Rozumiem, że grasz na przecięcie średnich i możesz nam pokazać jak to się robi?

vetisel
Stały bywalec
Stały bywalec

chciałem tylko powiedzieć, że w sumie tego czego trzeba się nauczyć trajdować system jest najmniej ważny; chociażby dlatego, że rynek cały czas się zmienia więc i twój system także powinien. Mówiąc już o systemach to już o wiele ważniejsze jest zarządzanie nim w czasie niż trzymanie się jednego bezwzględu co dzieje się na rynku.

PS. to był tylko komentarz a tu jaz zwykle od razu nóż do gardła. Przepraszam ale to zwykłe polaczkowo drogi kolego...

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Nie bierz tego do siebie - daleki jestem od ataków personalnych i polskiego buractwa, a jeśli tak to zabrzmiało to sorry.
Użyłeś akurat hasła, które bardzo często się pojawia a nijak ma się do rzeczywistości.
Jeśli chodzi o zarządzanie systemem w czasie - tutaj się zgadzam, nie mniej trzeba najpierw mieć ten system (przy czym system moim zdaniem to nie intuicja i uznaniowość) a zbiór tak sprecyzowanych reguł, że 100 korzystających z niego osób będzie miało dokładnie takie same wejścia i wyjścia, sposób prowadzenia pozycji. Dlatego wszystkie techniki z zakresu PA odrzucam.

vetisel
Stały bywalec
Stały bywalec

non taken
tutaj się zgadzam, nie mniej trzeba najpierw mieć ten system (przy czym system moim zdaniem to nie intuicja i uznaniowość) a zbiór tak sprecyzowanych reguł, że 100 korzystających z niego osób będzie miało dokładnie takie same wejścia i wyjścia, sposób prowadzenia pozycji. Dlatego wszystkie techniki z zakresu PA odrzucam.
"potwierdzam":)

jednak w tradingu nic nie jest czarne albo białe. Osobiście spotkałem konkretnych traderów, który zarabiali kase a zapytani jak to zrobili nie potrafili powiedzieć. Dot. to szczególnie on the screen tradingu. Oczywiscie nie był to przypadek, niektórzy mają predyspozycje i czują pewne rzeczy, niemniej zzgadzam się z powyższym cytatem. Chociażby dlatego, aby po pewnym czasie jeżeli nie zarabiamy, wiedzieć i przyjrzeć się jaka część nie działa. Jak 'gramy intuicyjnie' ciężko jest powiedzieć co nie działa i skorygować cały proces.

Awatar użytkownika
krzysiek1960
Stały bywalec
Stały bywalec

Przesłałem Markowi prośbę o podesłanie jakiegoś statementu żebym wiedział, że będę szkolił się u osoby, która naprawdę zarabia na rynku. Pierwszego maila wysłałem pod koniec 2012 roku, drugiego parę dni temu. Oba bez odpowiedzi.

Chciałem także kulturalnie zapytać o to na łamach bloga ale moje pytania nie spodobały się cenzurze i komentarze nie ujrzały światła dziennego.

No cóż, dla mnie sytuacja jest jasna. Ale widzę, że kolejne szkolenia się sprzedają więc mocny PR Marka działa.

Pozdrawiam!

/edit:
zapomniałem dodać - temat założyłem ponieważ jestem zainteresowany techniką Ichimoku. Na szczęście poza Markiem znalazłem także serwis ww.comparic.pl - tam nie tylko odpisuje się na maile ale także udostępnia wyniki na żywo (myfxbook.com) więc idąc na szkolenie mamy pewność, że uczymy się od kogoś kto naprawdę zarabia.
co ja kodzę ?

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

to ostatnie sformułowanie zabrzmiało jak ukryta reklama... najpierw podlecimy tematem do kogos nie zaufanego a potem pak nasza usluga :twisted:

ODPOWIEDZ