o mnie:
z forexem mam stycznosc od okolo 4lat, dzieki szczesciu poczatkujacego, kombinowaniu itp,etc. udalo sie zrobic satysfakconujace pieniadze z jakiejsc tam drobnej kwoty. Wraz z uplywem czasu do mojej swiadomosci docieralo ze moj handel jest niezorganizowany i chaotyczny. Od okolo 1,5 roku ograniczalem ryzyko i calkowicie skupilem sie na dazeniu do znalezienia przewagi dajacej regularne zyski.
konto:
http://www.myfxbook.com/members/OnePLN/onepln/1332478
jakies tam drobniaki do realnej gry na "pseudorealnym koncie". (pominmy wszelki dyskusje dlaczego akurat u tego brokera, po prostu jest kasa na koncie, trzeba ja jakos wykorzystac).
cel:
systematyczne zyski osiagane w zorganizowany i konsekwentny sposob.
system:
to co najbardziej wszystkich interesuje, czyli warsztat. zalozenia strategii sa proste:
1.kierunek gry wyznacza d1(a dokladnie wyznaczaja formacje swiecowe,wsparcia, opory.)
2.precyzyjne wejscie glownie m30 (w szczegolnych przypadkach h1) na podstawie formacji swiecowej i lokalnego oporu/wsparcia
3.jest takze wiele szczegolowych zmiennych na ktore zwracam uwage, jak chociazby: szybkosc podejscia do strefy, wielkosc w pipsach formacji swiecowej, zakres lokalnej strefy (jej dokladnosc), ilosc testow strefy i ich sekwenscja itd.
4.na waznech danych nie gram (np. st.proc, pejrole), zlecenie zamykam kilka minut (kilkadziesiat sek) przed publikacja
5. rr 2:1, be przy 1,5:1, sl w zakresie 15-50pips(waluty), 250-600 (gold), 30-80 (oil)
6. obserwuje 10 instrumentow: EURUSD, GBPUSD, EURGBP, EURJPY, NZDUSD, AUDUSD, USDCAD, GOLD, brent oil and sweet oil.
7. ryzyko, kazdy ma swoje preferencje,ja obecnie jestem w przedziale 2-3% na transakcje.
Jesli o czyms zapomnialem dopisze.
Jak sa pytania piszcie

Pzdr