Odwracanie pozycji -KONTO DEMO VS REAL

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Abduzeedo
Stały bywalec
Stały bywalec

Odwracanie pozycji -KONTO DEMO VS REAL

Nieprzeczytany post autor: Abduzeedo »

Witam!
Zawsze mnie to nurtowało i zamierzam spróbować :)
Skoro ileś tam % ludzi traci to można to wykorzystać względem siebie.

Podam to na przykładzie:

Otwieram konto demo z 10 000 PLN Oraz 2 Live z 20 000 PLN
Handluje byle jak i zazwyczaj udaje mi się zawsze ale to zawsze w dłuższym terminie (mowa o 2 tyg) handlowania przegrać tak więc wszystkie te pozycje z konta demo kopiuje na konto real ale odwrotnie czyli im więcej stracę na demo tym więcej zyskam na real :)

Czy to jest wg możliwe co nie otworzę konto demo i gram byle jak tzn po swojemu to choćbym chciał zawsze przegrywam.
Więc pytanie do ludzi którzy może coś wiedzą na ten temat.
Czy to jest możliwe ?
Proszę o opinie :)
Z góry dzięki Seba :)

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Re: Odwracanie pozycji -KONTO DEMO VS REAL

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

Teoretycznie mogłoby to zadziałać, gdyby nie dwa "ale":
1. Koszt prowizji i spreadu - w przypadku aktywnych strategii dużą część strat to właśnie koszty transakcyjne, więc transakcje na koncie real dadzą tak naprawdę wynik odwrotny do tych na koncie demo minus 2 razy koszty transakcji.
2. Jeśli "strategia demo" gra na dłuższe ruchy i koszty nie będą problemem, to po kilku zyskownych transakcjach zaczniesz się bardziej "starać" i okaże się, że konto demo zarabia ;-) Taka pułapka mentalna.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Próbowałem tak kiedyś - tzn na jednym demo tak jak mi sie wydaje a na drugim przeciwnie.. Nie wystarczyło mi samozaparcia zeby przetrwac dluzej niz 2 miesiace taką grą. Generalnie wyniki byly mocno losowe i nie postawilbym na to ani grosza realnej kasy :)

Awatar użytkownika
por. Borewicz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: por. Borewicz »

Myślę, że wartość oczekiwana systemu typowego gracza, który zaczyna z forexem oscyluje wokół 0 i w praktyce niewiele różni się od rzucania monetą. Jeżeli do tego dochodzi przelewarowanie to strata jest kwestią (niedługiego) czasu i stąd tak wiele tracących graczy.
System de facto losowy po odwróceniu ciągle będzie losowy, więc odradzałbym takie eksperymenty :)

Abduzeedo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Abduzeedo »

Dzięki za opinie nigdy tego nie probowałem :) i tak mnie poprostu zaciekawiło jakie są opinie innych :)

ODPOWIEDZ