Odswiezanie wykresu..we wskażniku (EA) ...Da Rade?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Esculap
Bywalec
Bywalec

Odswiezanie wykresu..we wskażniku (EA) ...Da Rade?

Nieprzeczytany post autor: Esculap »

Witam...
Mam prosbe do doswiadczonego w pisaniu EA badz wskaznikow o napisanie krotkiego kodu ktory mialby funkcje odświeżania wykresu. Zupelnie tak jak manualne klikniecie prawym przyciskiem myszy na wykresie i wcisniecie "Odswiez" ...Niestety platforma na ktorej testuje ma "delikatne nieaktualizacje" wykresu...Jak wezme odswiez to cena sie aktualizuje szybciej...

Chcialbym aby ten "Wskanik " lub kod do EA mial fukcje ustawiania co ile ms ma sie odswiezac wykres...Default mozna pociagnac na 200ms, ale zeby mozna bylo sobie ta wartosc zmieniac...

Nie mam zadnego doswiadczenia w pisaniu EA ani Mq4, dlatego prosbe ta kieruje do WAS ---Czyli doswiadczonych traderow...

Prosze nie pisac komentarzy : ze po co Ci to potrzebne , zmien brokera czy cos innego...Bo to na tym rzecz nie polega...Ja tylko uprzejmie prosze... ;)))))

Z Gory Dziekuje ;)

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Re: Odswiezanie wykresu..we wskażniku (EA) ...Da Rade?

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Esculap pisze:Witam...
Mam prosbe do doswiadczonego w pisaniu EA badz wskaznikow o napisanie krotkiego kodu ktory mialby funkcje odświeżania wykresu. Zupelnie tak jak manualne klikniecie prawym przyciskiem myszy na wykresie i wcisniecie "Odswiez" ...Niestety platforma na ktorej testuje ma "delikatne nieaktualizacje" wykresu...Jak wezme odswiez to cena sie aktualizuje szybciej...

Chcialbym aby ten "Wskanik " lub kod do EA mial fukcje ustawiania co ile ms ma sie odswiezac wykres...Default mozna pociagnac na 200ms, ale zeby mozna bylo sobie ta wartosc zmieniac...

Nie mam zadnego doswiadczenia w pisaniu EA ani Mq4, dlatego prosbe ta kieruje do WAS ---Czyli doswiadczonych traderow...

Prosze nie pisac komentarzy : ze po co Ci to potrzebne , zmien brokera czy cos innego...Bo to na tym rzecz nie polega...Ja tylko uprzejmie prosze... ;)))))

Z Gory Dziekuje ;)
czy mozesz mi powiedziec co to za broker ?

dzisiaj nie mam czasu, ale moze ci machne takie proste EA ktore bedzie ci odswiezalo wykres co okreslony okres czasu....

Awatar użytkownika
Esculap
Bywalec
Bywalec

FX Pro...Ale jest on na Virtualnej maszynie i niestety zamula gdzies......Musze sie jakos przemeczyc i potestowac, bo wykupilem abo na tym serwerze i chce zobaczyc czy to w jakims stopniu pomoze.
Czy mozna taki kawalek kodu wkleic do istniejacego EA? Czy wprowadzenie drugiego EA razem z tym "moim" sprawi, ze bedzie to dzialalo??
Jesli mozna jeszcze prosic to chcialbym wprowadzic Delay do zamykania pozycji...
Ale to juz chyba trudniejsza sprawa ;)
A tak na marginesie..@CoVal, kope lat Cie nie widzialem...

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Temat bardziej pasuje do tego działu :)

co do VPSa ... problem moze nie lezec w odswiezaniu wykresu a komunikacji Twojego komputera z VPSem ....

jezeli chcesz odswiezac aktualny wykres na ktorym jest ea co X milisekund to cza wziac to co jest w funkcji start() w petle ...

ja to robie mniej wiecej tak :

Kod: Zaznacz cały

void start()
{
   while(IsExpertEnabled())
   {
      RefreshRates();
      WindowRedraw();
      /*
      tutaj kod Twojego ea
      */
      Sleep(100);// ilosc milisekund 
   }
}
sorki Marek że Cię uprzedziłem :P

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Esculap
Bywalec
Bywalec

Rozumniem ze sleep(100) to jest 100 ms?

Nie wiem czy to ma byc w funkcji wskanik czy jak?Jak wyedytowalem EA i zapisalem to EA zmienil kolor na szary i nic nie ma. Dzieki Ci Andrzej za pomysl.
Tak czy owak jakos nie chce dzialac...
Problem z VPS'em odpada...Polacznie mojego kompa z VPS'em jest na tyle dobre ze nie czuc roznicy wskaznika myszy ani opoznien w kliknieciach ..Mozna na nim malowac obrazy ;D...Tak jak bym siedzial przy swoim kompie...
Czekam na kol. @CoVal...Na Jego tworczosc. a takze na innych pomocnych kol.

Dziekuje...

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zabawa ze Sleepem i Petla to jest jedyny sposob :) ( przynajmniej ja nie znam innego) zeby wykonywac czynnosci w expercie co X milisekund .....

wiec Marek czy inni nic innego nie wymodza .....
nie zrobiles jakiegos bledu podczas kompilacji ze masz na "szaro"

ps sposob ten nie dziala na wskazniki tylko na experty i ewentalnie skrypt

pzdr Andrzej

Dodano po 1 godzinach 18 minutach:

a jakby V1 nie pomogla to masz v2 :) oparte o WinApi

pzdr Andrzej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Esculap
Bywalec
Bywalec

Bedzie to dzialalo z aktualnym wlaczonym EA?
Czy to trzeba jakos dokleic?
Z tego co wiem to "chyba" moze jeden Expert pracowac...Czy sie myle?

Pozdro ;)
Ostatnio zmieniony 14 sie 2010, 17:05 przez Esculap, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jezeli masz swoje ea na np EURUSD M15 .....
to otworz drugi taki sam wykres dla wersji V2 i ona powinna odswiezac oba wykresy ....

co do otrzymania ea to nie dostalem nic ?? wyslij ponownie lub na email :
my-forex@wp.pl , my-forex@home.pl, forex-service@home.pl

do wyboru do koloru :)

pzdr Andrzej

Awatar użytkownika
Esculap
Bywalec
Bywalec

Testuje Odswiezalnosc narazie na niepracujacym rynku i nie widze zeby MT4 komunikowala sie z serwerem. Ani wersja V1 ani wersja V2...Po manualnym odswiezeniu widze jak zaczyna sie komunikowac... (Widoczne to jest w programie --NetLimiter ) uzywam go do podgladu z jakim serwerem sie polaczyla platforma i czy jest wymiana danych.

Dodano po 6 minutach:

P.S. wyslalem EA do Ciebie..;)

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Esculap pisze:Testuje Odswiezalnosc narazie na niepracujacym rynku i nie widze zeby MT4 komunikowala sie z serwerem. Ani wersja V1 ani wersja V2...Po manualnym odswiezeniu widze jak zaczyna sie komunikowac... (Widoczne to jest w programie --NetLimiter ) uzywam go do podgladu z jakim serwerem sie polaczyla platforma i czy jest wymiana danych.

Dodano po 6 minutach:

P.S. wyslalem EA do Ciebie..;)
w wersji V1 tego nie zobaczysz :) ...

w wersji V2 juz bardziej ale ....
musiz miec wlaczony przycisk Włącz Strategie .... i w ustawieniach ea V2 umozliwiony import DDLki

pzdr Andrzej

ODPOWIEDZ