Wczorajszy Long z wynikiem +3,2 wybity SL , pomimo sporego ruchu na początku coś koło 60 pipsów cena powróciła w dół .
No i edek bez problemu przebił SR / jednak trzeba było trzymać zlecenie byłoby 100 pipsów więcej. Nauczka na przyszłość nie patrzyć na SR :- )mrocznyrycerz pisze:Dzisiejszy L z wynikiem +20 pips , wiedziałem że jest mocny SR dlatego wyszedłem na +20 i wolałem nie ryzykować.
MR
Nie prawda. Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Tam miałeś TP i pięknie to wziałeś.mrocznyrycerz pisze:No i edek bez problemu przebił SR / jednak trzeba było trzymać zlecenie byłoby 100 pipsów więcej. Nauczka na przyszłość nie patrzyć na SR :- )mrocznyrycerz pisze:Dzisiejszy L z wynikiem +20 pips , wiedziałem że jest mocny SR dlatego wyszedłem na +20 i wolałem nie ryzykować.
MR
michosz pisze:Zgadzam się z przedmówcą. A najlepiej zamknąć połowę pozycji ( lub w innym proporcjach wedle uznania), a resztę zabezpieczyć i puścić dalej.
A tak poza tym to wiedziałem, że uda nadrobić tę "szarpaninę" jeszcze w tym miesiącu, aby był fajny % zysku
Obserwuję dalej, życzę sukcesów i pozdrawiam serdecznie !
Myfxbooka - nie podpinamMpapiez pisze:Jest opcja żebyś podpiał fxbook'a pod konto ?
Nie jestem specjalistą, ale nie wiem czy to dobry pomysł celować w R/R 1:2 i w ogóle brać to pod uwagę.
Każde wejście zakończone zyskiem jest dobre...
Z resztą zobacz sobie statystyki niemiaszka.
Facet celuje w R/R 1.5/1 a w praktyce jest to jakieś 0.5/1, za to nadrabia skutecznością, która notabene leci do góry dzięki BE.
Chcę po prostu powiedzieć, że ciężko jest w długim terminie wyciągać RR 1:2...
Może jest to realne jak ktoś bierze long termy, ale z doświadczenia to wiem tyle, że stabilne RR 1:2 czy 1:3 to baja szkoleniowców.