Z rynkiem FX mam do czynienia w zasadzie od miesiąca. Założyłem rachunek z mikrolotami żeby zobaczyć jak to działa, nauczyć się czegoś.
Ten dziennik to taki projekt mający na celu sprawdzenie: 1. czy mogę podwoić zainwestowaną kwotę pieniędzy. 2. Jeżeli tak to w jakim czasie.
Od razu powiem, że nie chodzi mi o postawienie wszystkiego na jedną dużą transakcję - ja wiem, że są osoby które są w stanie podwoić tę sumę w ciągu paru minut. Ja nie czuję się do tego kompetentny. Gramy powiedzmy 0,01lota na transakcję, przy tym staramy się otwierać raczej transakcje pojedynczo, góra kilka jednocześnie - preferowane im mniej na raz tym lepiej. Piszę "my" bo chętnie będę czytał również Wasze typy, podpowiedzi, sugestie, rady.
Jeżeli mi się nie uda osiągnąć zamierzonego celu, to będę szczęśliwy nawet, jeżeli po roku będę 10% na plusie. Liczę się też jednak z możliwością wyzerowania stanu rachunku.
Uprzedzając pytania typu: czy warto sobie zawracać głowę jedynie podwojeniem zainwestowanej kwoty- dla mnie warto. Jeżeli da się podwoić 1.000zł, to potem może spróbujemy podwoić 5tys, 10, 30, może 50. Może być fajna zabawa. Zapraszam