Oczekiwana roczna stopa zwrotu z inwestycji na FX
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
Re: Oczekiwana roczna stopa zwrotu z inwestycji na FX
Ambitnie
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski
-
- Gaduła
Biorąc pod uwagę wszystkie składowe tej układanki, czyli:
- ryzyko
- stres
- poświęcony czas
to wszystko, co przekracza 100% będzie sukcesem.
- ryzyko
- stres
- poświęcony czas
to wszystko, co przekracza 100% będzie sukcesem.
-
- Pasjonat
10 % w ciagu roku, ambitnie :lol:To jest forex tu bez ryzyka nie zarobisz.
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
Mamy setny głos na oczekiwana stopę powyżej 200% to nie jest ambitne to jest raczej hmmm takie naiwne...
10% dla jednego to mało dla drugiego akurat a dla trzeciego dużo
To jest Forex? Każda nawet mikro pozycja to ryzyko. To walka ryzyka i emocji.... Wiadomo że kto nie ryzykuje ten szampana nie pije. Ale wszystko musi mieć zachowaną harmonię....
10% dla jednego to mało dla drugiego akurat a dla trzeciego dużo

To jest Forex? Każda nawet mikro pozycja to ryzyko. To walka ryzyka i emocji.... Wiadomo że kto nie ryzykuje ten szampana nie pije. Ale wszystko musi mieć zachowaną harmonię....
-
- Gaduła
Za moment konczy sie obecny rok i zaczyna kolejny. Wiec kazdy mamy szanse sprawdzic ile da sie osiagnac w skali nadchodzacego roku.
-
- Pasjonat
Naiwny tylko uwaza ,ze 10 % w skali roku to jest duzo a nastepnego roku przyjdzie strata i z jakiegokolwiek zysku nici.
Dobra strategia wyglada nastepujaco, jak tracimy to maksymalnie 70% konta.Jak wygrywamy to piramidujemy pozycje ,zwiekszamy kwote grania wraz ze wzrostem konta.Jest to czasochlonne ale skuteczne.Lapiemy spore ilosci pipsow.Wtedy mozemy sie pochwalic strata 70% ale tez zyskiem kilkaset %.
Dobra strategia wyglada nastepujaco, jak tracimy to maksymalnie 70% konta.Jak wygrywamy to piramidujemy pozycje ,zwiekszamy kwote grania wraz ze wzrostem konta.Jest to czasochlonne ale skuteczne.Lapiemy spore ilosci pipsow.Wtedy mozemy sie pochwalic strata 70% ale tez zyskiem kilkaset %.
-
- Maniak
I własnie przez to, że ryzyko jest tak duże premia musi być o wiele wyższa od bezpiecznych instrumentów jak lokaty, obligacje. Jesli ktos gra dla 10% to wybaczcie, ale FOREX nie jest do tego odpowiednim narzędziem. Gruba ryba ma rację.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
- por. Borewicz
- Gaduła
@Kuba Brzeziński
Wiadomo, że są miesiące lepsze i gorsze - mówiłem o średniej skuteczności. Nie sądzę też, że 60 % zyskownych transakcji jest wynikiem nie do osiągnięcia. Podejrzewam, że na tym forum są ludzie którzy mają podobną albo lepszą skuteczność (ewentualnie skuteczność dającą podobne wyniki przy R:R innym niż 1).
Wiadomo, że są miesiące lepsze i gorsze - mówiłem o średniej skuteczności. Nie sądzę też, że 60 % zyskownych transakcji jest wynikiem nie do osiągnięcia. Podejrzewam, że na tym forum są ludzie którzy mają podobną albo lepszą skuteczność (ewentualnie skuteczność dającą podobne wyniki przy R:R innym niż 1).
na forex przychodzi się po PIENIĄDZE, a jak ktoś chce mieć kieszonkowe czyli te 10% rocznie to już lepiej sobie 3 różne lokaty założyć 

- Kuba Brzeziński
- Gaduła
Zgadza się Borewicz
70% odsunięcie? Wiesz co wogole mówisz? W teorii to jesteś mistrzem..... Jak mówiłem każdy jest inny i ma inne oczekiwania ja się trzymam 10-20% i nie śnie na jawie jak co niektorzy wybrałem drogę żółwia i jestem z tego dumny. Procent składany pracuje i dalej będę robił to samo....
70% odsunięcie? Wiesz co wogole mówisz? W teorii to jesteś mistrzem..... Jak mówiłem każdy jest inny i ma inne oczekiwania ja się trzymam 10-20% i nie śnie na jawie jak co niektorzy wybrałem drogę żółwia i jestem z tego dumny. Procent składany pracuje i dalej będę robił to samo....