Od pewnego czasu szukam rozwiazania dotyczącego mojego problemu ktory pojawił sie w MT4, mianowicie...
Kazda walute odpalam w 2 oknach , kazda na innym interwale czasowym.
Na wykresie 4h (1h) ustalam trend i ogólny plan działania, na 5 minutowych robie wejscia... Mój porblem polega na tym ze musze wszytkie linie/FIBO wrzucac osobno na kazde okno co zajmuje troche czasu i jest dość męczące...
Więc pytanie brzmi: Czy jest możliwosc aby MT4 widzial jeden obiekt na dwóch rożych wykresach ? Edycja/ przesuniecie jednego obiektu bedzie poruszać obiektem na drugim oknie....
Obiekty w MT4 .... jakies pomysły ??
Nie spotkałem się z czym takim, a mnie też by się przydało, gdyż korzystam z 3 TF dla każdej z par.
Osobiście robię tak :
Na jednym z TF sobie rysuje i jak skończę zapisuje szablon i odpalam go na innym TF.
Tylko trzeba pamiętać żeby robić sobie archiwum szablonów, żeby nie skasować sobie czegoś.
Osobiście robię tak :
Na jednym z TF sobie rysuje i jak skończę zapisuje szablon i odpalam go na innym TF.
Tylko trzeba pamiętać żeby robić sobie archiwum szablonów, żeby nie skasować sobie czegoś.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
No właśnie, kilka dni temu natrafaiłem na topic w którym ktos opisał ze takie cos dziala w innym programie ( nazwa uleciała mi z głowy) ponoc nazywa sie to Global Objects .....
Trafiłem tez na takie cos, niestety niepotrafie tego odpalic, moze wam sie uda
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=114174
Trafiłem tez na takie cos, niestety niepotrafie tego odpalic, moze wam sie uda
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=114174
:)
Pomysł bardzo dobry tak też będe robic .....
Mi raczej chodziło o to ze edytujac jakąś linie /fibo (ogolnie obiekt) bedzie on sie rowiez przesuwac na drugim wykresie
Teraz gdy mi sie np przestawi Fibo to muszę recznie go przesunac na jednym i drugim (czasami nawet trzecim) wykresie...
Pozdrawiam
Mi raczej chodziło o to ze edytujac jakąś linie /fibo (ogolnie obiekt) bedzie on sie rowiez przesuwac na drugim wykresie
Teraz gdy mi sie np przestawi Fibo to muszę recznie go przesunac na jednym i drugim (czasami nawet trzecim) wykresie...
Pozdrawiam
Re: :)
marioo3d - rozwiazanie podane przez Tig3r-a jest dobre, ale jak sam zauwazyles - trzeba albo potem recznie przestawiac kreseczki na obu wykresach, albo ... po wprowadzeniu zmiany na jednym wykresie znowu go zapisac i ... otworzyc w drugim oknie.marioo3d pisze:Pomysł bardzo dobry tak też będe robic .....
Pozdrawiam
Najlepszym rozwiazaniem oczywiscie byloby tu napisanie wskaznika ktory automatycznie kopiowalby kreseczki z ostatnio zmienionego wykresu na ten drugi....
To w sumie nie powinno byc nawet skomplikowanym zadaniem - ot, pare zmiennych globalnych i juz....
Ja Ci tego nie napisze, bo nie widze zadnego zastosowania takiego wskaznika dla mnie osobiscie - ale moze znajdziesz wolontariusza ktory machnie ci to za darmo lub za drobna oplata....
pozdrawiam,
CoVal