Obiekty w MT4 .... jakies pomysły ??

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
marioo3d
Bywalec
Bywalec

Obiekty w MT4 .... jakies pomysły ??

Nieprzeczytany post autor: marioo3d »

Od pewnego czasu szukam rozwiazania dotyczącego mojego problemu ktory pojawił sie w MT4, mianowicie...

Kazda walute odpalam w 2 oknach , kazda na innym interwale czasowym.
Na wykresie 4h (1h) ustalam trend i ogólny plan działania, na 5 minutowych robie wejscia... Mój porblem polega na tym ze musze wszytkie linie/FIBO wrzucac osobno na kazde okno co zajmuje troche czasu i jest dość męczące...

Więc pytanie brzmi: Czy jest możliwosc aby MT4 widzial jeden obiekt na dwóch rożych wykresach ? Edycja/ przesuniecie jednego obiektu bedzie poruszać obiektem na drugim oknie....

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Nie spotkałem się z czym takim, a mnie też by się przydało, gdyż korzystam z 3 TF dla każdej z par.
Osobiście robię tak :

Na jednym z TF sobie rysuje i jak skończę zapisuje szablon i odpalam go na innym TF.
Tylko trzeba pamiętać żeby robić sobie archiwum szablonów, żeby nie skasować sobie czegoś.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

marioo3d
Bywalec
Bywalec

No właśnie, kilka dni temu natrafaiłem na topic w którym ktos opisał ze takie cos dziala w innym programie ( nazwa uleciała mi z głowy) ponoc nazywa sie to Global Objects .....

Trafiłem tez na takie cos, niestety niepotrafie tego odpalic, moze wam sie uda
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=114174

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

trzeba by napisac EA ktore by kopiowalo obiekty

hm a nie lepiej kilka tf wrzucic na jeden wykres? za pomoca custom candle

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

A jak zapiszesz szablon i uruchomisz go w 2gim oknie i tylko zmienisz TF to nie wystarczy?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Tig3r pisze:A jak zapiszesz szablon i uruchomisz go w 2gim oknie i tylko zmienisz TF to nie wystarczy?
ech takie proste rozwiazanie a czlowiek kombinuje :D

marioo3d
Bywalec
Bywalec

:)

Pomysł bardzo dobry tak też będe robic .....

Mi raczej chodziło o to ze edytujac jakąś linie /fibo (ogolnie obiekt) bedzie on sie rowiez przesuwac na drugim wykresie
Teraz gdy mi sie np przestawi Fibo to muszę recznie go przesunac na jednym i drugim (czasami nawet trzecim) wykresie...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Re: :)

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

marioo3d pisze:Pomysł bardzo dobry tak też będe robic .....

Mi raczej chodziło o to ze edytujac jakąś linie /fibo (ogolnie obiekt) bedzie on sie rowiez przesuwac na drugim wykresie
Teraz gdy mi sie np przestawi Fibo to muszę recznie go przesunac na jednym i drugim (czasami nawet trzecim) wykresie...

Pozdrawiam
marioo3d - rozwiazanie podane przez Tig3r-a jest dobre, ale jak sam zauwazyles - trzeba albo potem recznie przestawiac kreseczki na obu wykresach, albo ... po wprowadzeniu zmiany na jednym wykresie znowu go zapisac i ... otworzyc w drugim oknie.

Najlepszym rozwiazaniem oczywiscie byloby tu napisanie wskaznika ktory automatycznie kopiowalby kreseczki z ostatnio zmienionego wykresu na ten drugi....
To w sumie nie powinno byc nawet skomplikowanym zadaniem - ot, pare zmiennych globalnych i juz....
Ja Ci tego nie napisze, bo nie widze zadnego zastosowania takiego wskaznika dla mnie osobiscie - ale moze znajdziesz wolontariusza ktory machnie ci to za darmo lub za drobna oplata....

pozdrawiam,

CoVal

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

A może ea, które będzie zapisywać tpl i odświeżać okno po zmianach w oknie1 na innych? Da się ? Też mi tego brakuje :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

reptile pisze:A może ea, które będzie zapisywać tpl i odświeżać okno po zmianach w oknie1 na innych? Da się ?
Nie, z kodu nie zmienisz templata ani nie zapiszesz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

ODPOWIEDZ