Nowa strategia 60% miesięcznie

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
fxjk11
Gaduła
Gaduła

Re: Nowa strategia 60% miesięcznie

Nieprzeczytany post autor: fxjk11 »

szafran pisze:Odp pytanie 1

Odp pytanie 3
wszystkie konta są na plusie co widać na zarysie graficznym, zysk jaki wygenerowała strategia jest widoczny w PLN zakładka PROFIT. Dodatkowo wszystkie otwarte i zamknięte pozycje są publikowane w zakładce Trading Activity. A w zakładce Monthly Analytics buduje się słupek który pokazuje wypracowany zysk za miesiąc bieżący.

Jeśli będziesz potrzebował dalszych wyjaśnień napisz na priv to podam Ci numer Tel kom i wyjaśnię bardziej szczegółowo.
a wiesz jaka jest różnica pomiędzy obrazkiem graficznym a rzeczywistym stanem rachunku ?

twierdzisz że wszystkie konta są na plusie

no to załóżmy że jestem klientem o nazwie "STS"
wpłaciłem Ci 20 000 PLN
tak się składa ze potrzebuje dziś wypłacić teraz wszystko z rachunku
ile na ten moment dostanę według Ciebie ?
19102 mi wypłaci broker czy 21818 - jak pokazuje obrazek ?

HotForex wypłaca to co jest na Balance czy to co na Equity ?
jeżeli Balance to się tam przenoszę od poniedziałku

moim zdaniem na ten moment klienci ledwo z trzech rachunków są parę złotych na plusie gdyby chcieli teraz wypłacić - reszta byłaby na stratach - dostaliby mniej niż wpłacili
zgadzasz się z tym - czy jest inaczej w HotForex bo tam nie miałem nigdy rachunku ?

moim zdaniem i chyba nie tylko moim - stan rachunku pokazuje Equity a nie Balance
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

fxjk11 pisze: twierdzisz że wszystkie konta są na plusie

wpłaciłem Ci 20 000 PLN
Mylisz się. Wpłata na konto STS wynosiła 10 tys - drugie 10 tys. to bonusy przyznane przez HotForex. Te bonusy dosyć skutecznie zaciemniają tu obraz całości, (liczą się do wpłat i wypłat).
Zobacz sobie w historii przy wpłatach są komentarze więc widać co jest co.
Tak więc jeśli chciałbyś wypłacić te pieniądze to z wpłaconych 10 K wypłacić byś mógł obecnie niecałe 9K.
Ogólnie konto STS ma obecnie w otwartych pozycjach -2752 zł straty, sporo nawet jeśli uwzględnić, że połowa tej straty to bonus to i tak w otwartych mamy jakieś 14% wpłaty. Osobiście dla mnie ciut duży drawdown.

Druga sprawa: na wykresach wygląda to ładnie - bo % zysku liczony jest z balance, a to ciągle się zwiększa jako, że strategia zamykając, zamyka pozycje będące (w sumie) na plus.
Linia balansu idzie więc ciągle do góry, natomiast linia equity już niekoniecznie. Na dobrą sprawę z wszystkich aktywnych kont obecnie zarabiają ze 2 - zyski po 5% więc na razie "szału nie ma".
szafran pisze:Dużo będzie się działo na koncie ONL2 bo w dniu wczorajszym włączyłem na 3-parach autoLoty. Będzie to widoczne po znaczących przychodach ale i po zaangażowaniu kapitału.
Obecnie w otwartych strata też ponad 10% depozytu.

Ogólnie moim zdaniem - za wcześnie by oceniać potencjał strategii, wprawdzie transakcji sporo jednak okres czasu stanowczo za krótki. Choć jak już pisałem dla mnie DD tej strategii wydaje się zbyt duże.
Green
Obrazek
Obrazek

fxjk11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxjk11 »

green7 pisze:
fxjk11 pisze: twierdzisz że wszystkie konta są na plusie

wpłaciłem Ci 20 000 PLN
Mylisz się. Wpłata na konto STS wynosiła 10 tys - drugie 10 tys. to bonusy przyznane przez HotForex. Te bonusy dosyć skutecznie zaciemniają tu obraz całości, (liczą się do wpłat i wypłat).
Zobacz sobie w historii przy wpłatach są komentarze więc widać co jest co.
Tak więc jeśli chciałbyś wypłacić te pieniądze to z wpłaconych 10 K wypłacić byś mógł obecnie niecałe 9K.
Ogólnie konto STS ma obecnie w otwartych pozycjach -2752 zł straty, sporo nawet jeśli uwzględnić, że połowa tej straty to bonus to i tak w otwartych mamy jakieś 14% wpłaty. Osobiście dla mnie ciut duży drawdown.

Druga sprawa: na wykresach wygląda to ładnie - bo % zysku liczony jest z balance, a to ciągle się zwiększa jako, że strategia zamykając, zamyka pozycje będące (w sumie) na plus.
Linia balansu idzie więc ciągle do góry, natomiast linia equity już niekoniecznie. Na dobrą sprawę z wszystkich aktywnych kont obecnie zarabiają ze 2 - zyski po 5% więc na razie "szału nie ma".
szafran pisze:Dużo będzie się działo na koncie ONL2 bo w dniu wczorajszym włączyłem na 3-parach autoLoty. Będzie to widoczne po znaczących przychodach ale i po zaangażowaniu kapitału.
Obecnie w otwartych strata też ponad 10% depozytu.

Ogólnie moim zdaniem - za wcześnie by oceniać potencjał strategii, wprawdzie transakcji sporo jednak okres czasu stanowczo za krótki. Choć jak już pisałem dla mnie DD tej strategii wydaje się zbyt duże.

czyli mówiąc krótko na ten moment jest jeszcze gorzej niż napisałem
chodziło mi o stwierdzenie autora że wszystkie konta na ten moment "są na plusie "
a wcale nie są
no chyba że liczy w ten sposób że bonus 100% brokera to zaliczamy do profitu strategii
to wtedy inna bajka - a chyba nie o to chodzi

wtedy każda strategia zaczynałaby od 100% zysku :)

szafran
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szafran »

Dla przykładu niżej podaję link do konta które zarabia najbardziej dynamicznie z powodu funkcji AutoLot - 18 tys w 10-dni :)
http://www.myfxbook.com/members/szafran/onl2/1150837

Szafran

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

szafran pisze:Dla przykładu niżej podaję link do konta które zarabia najbardziej dynamicznie z powodu funkcji AutoLot - 18 tys w 10-dni :)
http://www.myfxbook.com/members/szafran/onl2/1150837

Szafran
Fajnie - tylko problem w tym, że Ty najwyraźniej nie masz w zwyczaju wliczania strat na otwartych pozycjach do equity konta.
Zarobiłeś 18K - ale aktualnie masz ponad 7K w stratnych pozycjach. Czyli "po mojemu" jak na razie zarobiłeś około 10K a ni 18.
A tak naprawdę to ile zarobiłeś okaże się gdy zamkniesz pozycje, zwłaszcza, że trzymanie otwartych pozycji przez weekend wiąże się ze zwiększonym ryzykiem.
Green
Obrazek
Obrazek

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

szafran pisze:Dla Ciebie może i stara, dużo pracy musiałem włożyć bo aż 2-lata żeby osiągnąć obecny poziom. Trudno mi spekulować czy to jest długo czy krótko... ważne że cel został osiągnięty i bardzo się cieszę. Udostępniam statystyki bo to jest jedyne wiarygodne źródło pokazania tego co dzieje się na rachunku. Klientów przybywa i takie było założenie. Jak klient zarobi to i ja zarobię...
Mam pytanie do użytkownika forexsowicz91 - czy możesz udostępnić swoje statystyki ? bardzo jestem ciekaw jakiego rodzaju systemu używasz i może wymienimy się swoimi uwagami co wpłynie na poprawę naszych systemów.
Jeżeli po 2 latach "pracy" nie wiesz co to Equity a co Balance to nie masz się z czego cieszyć.
O głupocie tych klientów się nie wypowiem.......bo pewno też nie wiedzą o co chodzi a dali kasę.

zimnylech
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zimnylech »

Ponad 700 pipsów w plecy i wszystko czeka. Już miałbym ciary na myśl jakie będzie otwarcie w poniedziałek.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Ponad 700 pipsów w plecy i wszystko czeka. Już miałbym ciary na myśl jakie będzie otwarcie w poniedziałek.
nie patrz na liczbę pipsów, bo przy strategii która otwiera wiele pozycji zamiast jednej, zawsze liczba pipsów będzie windowana do góry

szafran
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szafran »

Witam ponownie, ustawienia dla każdego konta dobieram indywidualnie i jest to podyktowane kwotą depozytu. Im większa kwota tym mniejsze ryzyko i większa dynamika. Wszystkie ustawienia mają jako najwyższy priorytet chronić kapitał nawet kosztem zysku. Wolę nie zarobić niż stracić chociaż 1 zł z depozytu. Właściwie funkcjonująca strategia powinna po 10-dniach działania na forexie grać już tylko wypracowanym zyskiem. Ale to nie jest jeszcze czas na realizowanie zysków. Na tą bardzo przyjemną chwilę trzeba poczekać jeszcze kolejny miesiąc. Zasada jest prosta, nie pozwalam zabierać wypracowanego zysku dopóki jego wartość nie będzie na tyle duża że nie spowoduje ponownego wykorzystania depozytu jako zabezpieczenia. Ma grać zyskiem co minimalizuje ryzyko.
W razie pojawiających się konstruktywnych pytań jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam
Szafran

fiskusz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fiskusz »

Ostro pogrywasz, miejmy nadzieje ze depozyty to wytrzymaja, zobaczymy jak to bedzie wygladalo za miesiac lub dwa, trzymam kciuki

ODPOWIEDZ