North Finance - wszystko o....

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
11
31%
Poza paroma minusami są ok
9
25%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
1
3%
Stanowczo odradzam
6
17%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Co do padu serwerów, jeszcze jedna uwaga. Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale NF działa na dwóch serwerach (w MT4 jeden oznaczony jako "first" i drugi z adresem). Automatycznie jest na "first" i pewnie na nim każdy się loguje. Ja zaraz po instalacji przestawiłem na ten drugi, gdyż miał lepsze pingi. Może to było powodem, że padów serwera nie odnotowałem. Co by nie mówić, wolę już pady na danych (choć nigdy mi się to nie zdarzyło!), niż czyszczące szpile na neuimex czy innych.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

zeusik pisze:aekold ty chyba zakochany w tej oandzie.
Bo razem z IB to jedyni sluszni brokerzy:D.
Jekert - jakie zas czyszczace szpile? na neu takie cos zdarzylo sie raz i od razu wszystko wyprostowali.

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nie wiem jak zwiększył się spread na tych akurat danych, bo nie miałem wglądu w platformę w tym czasie, nic nowego też nie otwierałem.

Co do systemu, były niewielkie problemy z serwerem przy okazji jego przenosin, ale teraz jest ok. Mają genialny support, czas reakcji niemal natychmiastowy. Szczerze polecam.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Belisariusz pisze:Jekert długo już tam grasz bo zamierzam wskoczyć na ta platformę alo ostatnio się waham :?:
Od czterech miesięcy. Teraz jest OK. :)

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Belisariusz pisze:Jekert długo już tam grasz bo zamierzam wskoczyć na ta platformę alo ostatnio się waham :?:
Ej jest tyle fajnych platform a ty chcesz na NF sie pchac :D

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Aekold pisze:
Ej jest tyle fajnych platform a ty chcesz na NF sie pchac :D
Coś Ty się tak uczepił NF? Nie widzę w tym brokerze nic złego. Działa od 2001 r., ma niezły spread, nim. depozyt tylko 100$, wpłaty także przez e-gold bez opłat w obie strony, do tego MT4 i genialny support w jez. polskim. Trzeba czegoś więcej?

Ale Ty wolisz Oandę... No cóż...

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

To ze minimalna wplata 100 $ i maja egolda to dla mnie zadne zalety.
Wiadomo platforma Mt jest super - ale jak patrze na feed data np na tf 5 min i nizej to mnie krew zalewa, no i ten dziwny sposob naliczania swapu.
Oa ma same zalety i tylko dwie wady - nie ma konta w pln no i te rozszezanie spreadu - moze to niezle napsuc krwi.
Wcale tak bardzo nie wole oa bo sie rozgladam na IB (super spready i wogole IB roxx :D) oraz za GFT - brak rozszezania spreadu i co sie ostatnio dowiedzialem depozyt mozna trzymac w zlotowkach co jest samym dobrem :D

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Aekold pisze:To ze minimalna wplata 100 $ i maja egolda to dla mnie zadne zalety.
No widzisz, dla Ciebie... Daj innym samemu wybrać...

ODPOWIEDZ