"Nocny Marek" strategia D1

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy korzystasz z opisanej strategii ??

Tak, ale nie przynosi zysków :(
3
5%
Tak i przynosi regularne zyski :)
5
9%
Nie , ale wygląda obiecująco :)
33
58%
Nie , moim zdaniem strategia jest nie dochodowa ;)
16
28%

Liczba głosów: 57

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

Dlaczego nie wyszło?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Pytanie odnosnie 10 SMA

Nieprzeczytany post autor: ko801 »

Witam,

Mam pytanie czy Moving Average ma być ustawiona na Simple oraz dodaj do low czy close ? shift ma byc : 0 tak ?

Bo moja SMA jakoś inaczej wygląda niż Wasze

Co do kabelka to 1.5900 - 1.58940 to fajna okazja na S albo troche wyżej jak zrobi 3 LT ale trzeba poczekać

Pozdrawiam

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Pytanie odnosnie 10 SMA

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

ko801 pisze:Witam,

Mam pytanie czy Moving Average ma być ustawiona na Simple oraz dodaj do low czy close ? shift ma byc : 0 tak ?

Bo moja SMA jakoś inaczej wygląda niż Wasze

Co do kabelka to 1.5900 - 1.58940 to fajna okazja na S albo troche wyżej jak zrobi 3 LT ale trzeba poczekać

Pozdrawiam
Wszystko masz ustawić tak jak jest opcjonalnie, tylko ma być na SIMPLE, reszty nic nie zmieniasz.

Guma33 Zagrałem tą pozycję do 1.60 ale zobaczyłem po tym dniu, że doszło do tego oporu i go nie przebiło i zamknąłem transakcję z największym zyskiem i nie czekałem na następny dzień

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

No własnie nie wiem jak jest opcjonalnie bo ustawiałem różne średnie, a jak przenosze indyka to pokazuja sie ostatnie ustawienia czyli close.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

No więc tak jeśli chodzi o MA to wrzucacie sobie na wykres i w MT4 jako default ustawione jest tak jak ma być czyli:
simple
price
closed

waszym zadaniem jest jedynie wpisać 10 i sprawa załatwiona, stąd skrót którego używam cały czas na swoim dzienniku 10 SMA
10 Simple Moving Average

Jeżeli chodzi o kabel to nie można powiedzieć, że był to nieudany trade, czy ruch na 70 pipsów jaki wykonała świeca to zły wynik? oczywiście, że nie to świetny wynik, cena nie poszła po prostu do wymarzonego 1.6 a uderzyła o opór, który tez powinno się gdzieś tam mieć po drodze w głowie i brać go pod uwagę.
Generalnie cieszę się, że ludzie wzięli udział w ankiecie ale martwi mnie te 8 osób bo naprawdę nie mogę znaleźć argumentów przeciw tak prostej strategii.
Jeśli ktoś chciałby napisać coś na ten temat to bardzo chętnie posłucham, interesuję mnie co przemawia najbardziej za tym, że system może nie mieć zastosowania dla dochodowej gry.
Jestem otwarty na krytykę, krytyka robi z nas lepszych ludzi :wink:
Pozdrawiam
SP z bąbelkami
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za info.

Mozesz jeszcze opowiedzieć coś o 200 SMA i o RSI czy sugerujesz się nimi ?

Co do systemu to prosty, a proste rzeczy działają najlepiej.
Do tego należy tylko dodać znajomość PA i wszystko gra :)
Troche technicznej oglady z LT, S/R i fibo i mozna działać, daje to mozliwosc zmniejszenia SL.

Jeszcze jedno pytanie autor na FF pisze, że nie ma żadnego indyka do S/R a na screenach widać BKG_SuppRes41e

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

200SMA i RSI

200SMA służy mi do określenia sentymentu na rynku, większą uwagę zwracam na longi powyżej sma, a poniżej na shorty.
RSI określa moment wyprzedaży i wykupu, taki dodatkowy atrybut przy otwieraniu i zamykaniu pozycji, choć na pewno nie kluczowy.
RSI używam jako sygnał przy daytradingu jestem w trakcie testów bardzo ciekawej i równie prostej strategii jak Marek, potestuję i jeżeli okaże się ciekawa opiszę ją na forum, dzisiaj udało mi się ugrać ok 8% także zapowiada się naprawdę dobrze.

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeszcze jedno pytanie autor na FF pisze, że nie ma żadnego indyka do S/R a na screenach widać BKG_SuppRes41e

Co do nowej strategi to z chęcią się zapoznam. :)

Co do 10SMA to łatwo jest zminimalizować SL co pozwoli zwiększyć pozycję i nasz MM nie ucierpi.

Dodano po 11 minutach:

Nie wiem czy dobrze widzę na Twoich wykresach, ale chyba masz świeczki z Niedzieli. Wydaje mi się, że eliminując je można odfiltrować fałszywe sygnały np UJ z 02.04 ale to tylko moje zdanie.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Tak pisałem poprzednio że admiral otwiera dwie świece w niedziele co tak naprawdę ma sens, biorę wtedy pod uwagę drugą.
Nie używajcie tego taka moja rada, S&R każdy powinien umieć sam wyrysować to jest absolutna podstawa gry na tym rynku, także olać indy.
Jeśli chodzi o SL to nie jest do końca taka prosta sprawa, chodzi mi cały czas po głowie żeby to jakoś usystematyzować, świeczki są różne i czasem jest przebicie z poprzedniego dnia o jakieś 50 pips co w przypadku nowej świecy naraża cię następnego dnia na pullback właśnie takiej wartości, jak wiemy rynek robi różne rzeczy. Myślałem o o tym żeby ignorować takie sygnały ale przy silnie trendującej parze to błąd, po prostu szkoda pipsów, także to ryzyko należy oceniać na bierząco.
W idealnym świecie poprzednia świeca powinna mieć mały cień i być nieco poniżej sma a nowa powinna otworzyć się zaraz ponad i na płasko bez ogonka, fajnie by było nie??? hehehe świat niestety nie jest idealny.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

Hej bardzo wziąłem sobie do serca :D strategię przedstawioną przez Ciebie, lecz z ciekawości zacząłem testować ją na wykresie 15m i 1H do wejść :) i tak przypadkiem po części się sprawdza...
dla informacji 25pipsów ugrane na 15m :) stosując się, że otwarcie powyżej 10SMA :)

Lecz najlepiej myślę, że to działa i wygląda na wykresach 1H :] Podgląd historyczny z ostatnich 2-3 dni.
Co o tym sądzisz?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ