Aktualizacja: 16 XIII 12r.
EurUsd SL - 50p
----------------------------
Do tej pory otwarte:
1. EurJpy +138p
2. i przed chwilą otwarłem nową pozycje na AudUsd -5p
Pozdro
Niech trend będzie z Nami... Daily/H4
EurJpy
Witam, już po małych wakacjach:)
Dzisiaj skupiłem się na eurjpy.
Wystawiłem longa po cenie 98.64, sl=52p TP= 3xSL
Zastanawiam się nad dodaniem dodatkowego arsenału dywergencji i granie również zgodnie z wyższym TF.
Dzisiaj skupiłem się na eurjpy.
Zastanawiam się nad dodaniem dodatkowego arsenału dywergencji i granie również zgodnie z wyższym TF.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam nadziej, że Ci się uda chociaz ja bym uwazał troszkę, idealnie by było jak by doszli do wytworzonej lini trendu i wówczas próba wejścia z TP w okolicach gdzie zaznaczyli, chociaz równie dobrze może być tak, że dojdą od razu do tego TP, zobaczymy co rynek pokaże.Kefasa pisze:Dzisiaj skupiłem się na eurjpy.
Tak swoją droga warto czekać do zamknięcią świecy, aktualnie D1 wyglada jakby nic się nie liczyło tylko longi choć na koniec dnia może to być całkiem odwrotny kolor.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Hmmm... wydaje mi się, że tu cała esencja forexu. Kiedyś interesowałem się Elliottem. Okazało się, że nie tędy droga ( dla forexu ). Przynajmniej nie odnalazłem się, a przede wszystkim nie było efektu w wynikach. Mamy jedynie pewne narzędzia, które mogą coś tam przewidzieć + MM i przede wszystkim nasza psychika. Kiedyś interesowałem się forexem. Teraz staram się poprzypominać wszystko i znowu uporządkować..czerwinek pisze: zobaczymy co rynek pokaże.

Ostatnio zacząłem czytać temat: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=325369 Gościu robi wrażenie...
Wracając do rynku, to azjaci nie pokazali szału... Przed nami sesja londyńska

Niech trend i pipsiorki będą z nami...

Ostatnimi czasy nie przeprowadziłem żadnej transakcji.
Ponownie przejrzałem na spokojnie moją bliblioteke strategii i wpadło mi w ręcę Ichimoku Kinko Hyo. Nie mogę zrozumieć, jakim cudem wcześniej nie dostrzegłem potencjału strategii i/lub systemu. Patrząc wstecz toż to potężne narzędzie. Wykorzystując co prawda tylko tzw. mocne sygnaly na 4h są rzadsze sygnały od 5/8 jednakże dużo pewniejsze. Nie zależy mi na częstotliwości transakcji, mogą być rzadsze, ale pewniejsze i stabilniejsze.
Ponownie przejrzałem na spokojnie moją bliblioteke strategii i wpadło mi w ręcę Ichimoku Kinko Hyo. Nie mogę zrozumieć, jakim cudem wcześniej nie dostrzegłem potencjału strategii i/lub systemu. Patrząc wstecz toż to potężne narzędzie. Wykorzystując co prawda tylko tzw. mocne sygnaly na 4h są rzadsze sygnały od 5/8 jednakże dużo pewniejsze. Nie zależy mi na częstotliwości transakcji, mogą być rzadsze, ale pewniejsze i stabilniejsze.