Czołem!
Z góry przepraszam, jeśli na moje pytanie odpowiadano już setki razy albo odpowiedź jest łatwo dostępna gdzie indziej na forum. Niestety nie mam czasu, żeby je przeszukiwać. Wybaczcie również, jeśli wybrałem zły wątek.
Mam problem ze skryptem FxMentor-konic swiecy pokazującym, ile czasu zostało jeszcze do końca bieżącej świecy na wykresie.
Z powodzeniem używałem go przez prawie 3 lata na komputerze z Windows XP, a od dwóch tygodni, odkąd przesiadłem się na Windows 8 (64-bitowy), nie mogę go wrzucić na wykres. Skrypt znajduje się na komputerze w folderze Pliki programów (x86) > MetaTrader 4 Admiral Markets AS > experts > scripts. Gdy na platformie wyświetlę z lewej panel Nawigator, to skrypt jest wyświetlany w obszarze Skrypty. Ale gdy przeciągam go na wykres, to nic się nie dzieje. Po prostu go tam nie ma, podczas gdy na poprzednim komputerze po przeciągnięciu na okno wykresu wskaźnik pokazywał się i wskazywał pozostały czas do zakończenia świecy.
Czy ktoś z Was może mi powiedzieć, co robię nie tak i jak powinienem rozwiązać ten problem? A może dostępny jest inny tego rodzaju skrypt, który zadziała?
Z góry dziękuję za pomoc.
Maciek
Nie działa wskaźnik pokazujący czas do końca świecy
Re: Nie działa wskaźnik pokazujący czas do końca świecy
Najprościej przekopiować cały folder do jakiegoś własnego folderu z danymi, do którego będzie pełny dostęp dla zwykłego użytkownika. W nowej wersji platformy być może nie będziesz miał tego problemu, bo wszystkie skrypty zostaną automatycznie przerzucone do profilu użytkownika. No chyba że skrypt w ogóle przestanie działać, bo takie niebezpieczeństwo również istnieje.
Nie do końca rozumiem, o co chodzi z kopiowaniem całego folderu do własnego folderu, do którego będzie pełny dostęp dla zwykłego użytkownika. 
(Dodam, że inne skrypty z tego samego folderu (np. umożliwiające składanie zleceń sell i buy ze wstępnie zdefiniowanymi poziomami SL i TP) hulają bez problemu).
Wersję platformy mam chyba najnowszą -- wczoraj zaktualizowała mi się do buildu 600.
Spróbuję jeszcze poczatować z Admiralsami ew. poszukać w sieci jakiegoś innego wskaźnika o takim działaniu.
M

(Dodam, że inne skrypty z tego samego folderu (np. umożliwiające składanie zleceń sell i buy ze wstępnie zdefiniowanymi poziomami SL i TP) hulają bez problemu).
Wersję platformy mam chyba najnowszą -- wczoraj zaktualizowała mi się do buildu 600.
Spróbuję jeszcze poczatować z Admiralsami ew. poszukać w sieci jakiegoś innego wskaźnika o takim działaniu.
M
Spróbuj analogicznie tutaj jak jest opisane w punkcie 3)
http://www.armadamarkets.pl/wskazowki/
Nowa wersja MT4 trochę namieszała z niestandardowymi wskaźnikami...
http://www.armadamarkets.pl/wskazowki/
Nowa wersja MT4 trochę namieszała z niestandardowymi wskaźnikami...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Wielkie dzięki, raposo!
Podany link wszystko mi rozwiązał. Okazało się, że grzebałem nie w tym folderze co trzeba. Próbowałem w C > Pliki programów, a trzeba było w C > Użytkownicy itd.
Teraz wszystko hula jak należy!
Jeszcze raz dziękuję.
Maciek
(Jak tu się daje pochwały???)
Podany link wszystko mi rozwiązał. Okazało się, że grzebałem nie w tym folderze co trzeba. Próbowałem w C > Pliki programów, a trzeba było w C > Użytkownicy itd.
Teraz wszystko hula jak należy!
Jeszcze raz dziękuję.
Maciek
(Jak tu się daje pochwały???)
Masz plusik przy wypowiedzi w prawym dolnym rogu. Ale najważniejsze, że problem rozwiązany
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Albo jestem ślepy, albo Chrome czegoś nie wyświetla, bo ja żadnego plusika nie widzę (na pewno jestem zalogowany). A chętnie dałbym Ci pochwałę.
No nic, jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Maciek
No nic, jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Maciek
Hm, ja mam uprawnienia moderatora i może jest tak, że tylko modzi mogą je dawać. Sam sobie pochwały nie przyznam więc uznajmy, że jesteśmy kwita
.
Pozdrawiam i powodzenia!

Pozdrawiam i powodzenia!
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu