Ok, ale czegoś nie rozumiem (staram się załapać grę na te figury w połączeniu z fibo więc proszę o wyrozumiałość i odpowiedź na poniższe).pol75 pisze:Już to wyjaśniłem. Trzymam az nie zniesie 100% swingu. Fibo 61 , 78 i 88 zawsze są w grze. Zaznaczony poziom był pierwszym bastionem do obrony. Były tam opory z połączeniem fibo 61. Ten poziom był zaznaczony ( +/- kilka pips ), żeby pokazać co się stanie w tym obszarze jezeli tam dojdą. Nie kiedy rynek co do pipsa zawróci a nie kiedy kilka pips przed lub za. Nikt nie wie jak rynek zareaguje w danym obszarze, ale jeżeli trzeba zaznaczyć ważny obszar do obrony, to własnie ten poziom był na pierwszym froncie. To nie jest apteka wiec 6 pips wyszli i zawrócili.
Wydawało się wczoraj, że cały plan gry masz rozrysowany na wrzucie.
Wejścia, ewentualne wyjścia z pozycji czyli zaznaczony na skrinie SL, kierunek opisałeś w treści.
Mam rozumieć, że pierwszy bastion obrony został zaznaczony na skrinie ale pozycje trzymałbyś do zniesienia całego swingu? Tak? To jaki sens ma zaznaczanie takiego poziomu, którego później nie bierze się pod uwagę? Pytam, bo na wczorajszym skrinie nie było zaznaczone, że jest to potencjalne F61% - za to było zaznaczone jako potencjalny SL.
Kolejne: poziom 115.50 (dokładnie to 115.48 ale masz rację - to nie apteka i mogą przebić kilka pipsów) czyli zniesienie tego swingu jest w tym momencie także potencjalnym oporem (ostatni max 4H) a z tego co wiem na oporach i wsparciach SL sie nie ustawia. Zamknąłbyś ostatecznie pozycję na tym poziomie czy czekał na reakcję kursu (piszesz, że bierzesz poprawkę na kilka pipsów od poziomu - na ile)?
Ponadto na wczorajszym skrinie widać, że pozycje sell otwierane są na zniesieniu F23 (jedna pozycja dokładnie na linii), który może być miejscem potencjalnego odbicia. Dlaczego tam?
I jeszcze jedno: na dzisiejszym skrinie masz otwartą pozycję sell dokładnie w miejscu, które jest zaznaczone jako F50% i jest bardzo blisko wczorajszego dołka i gdzie za chwilę odwracasz pozycje w drugą stronę.
Jaki był sens brania pozycji sell w takim miejscu?
Z góry dziękuję za wyjaśnienia.
pzdr
PS: te dzisiejsze wrzutki to z obu kont, czyli to wczorajsze i dzisiejsze?
pzdr