Możesz opisać to dokładniej, sposób w jaki Ty na to patrzysz? Jakie to wg Ciebie ma znaczenie? Jak potem to realizować i trzymać się planu robienia x pips i odpuszczania gdy już ten wynik zrobimy?krystian74 pisze:@-rookie-
Zadałeś sobie pytanie ile chcesz zarobić pipsów na jednym zleceniu. To jest głupie pytanie które ma duży sens przy określaniu własnej strategii, i budowaniu siatki zleceń.
CDN...... nastąpi.
next
Re: next
-
- Pasjonat
@-rookie-
Też korzystam z platformy JForex i nie liczę kosztów. Był to mój wybór aby całkowicie zrezygnować z MT4 i jestem zadowolony. Jeżeli chcesz skalpować to twój wybór.
Tu masz opisaną strategię do skalpu;
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=325369
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=308203
Platforma JForex oferuje takie możliwości stworzenia sobie dowolnej strategii opartej tylko na wskaźnikach które są dostępne że nie powinieneś mieć problemu ze skalpowaniem, lub handlem średnio terminowym.
Mogę oczywiście podać przykład systemu, jeżeli sobie tego życzysz.
Też korzystam z platformy JForex i nie liczę kosztów. Był to mój wybór aby całkowicie zrezygnować z MT4 i jestem zadowolony. Jeżeli chcesz skalpować to twój wybór.
Tu masz opisaną strategię do skalpu;
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=325369
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=308203
Platforma JForex oferuje takie możliwości stworzenia sobie dowolnej strategii opartej tylko na wskaźnikach które są dostępne że nie powinieneś mieć problemu ze skalpowaniem, lub handlem średnio terminowym.
Mogę oczywiście podać przykład systemu, jeżeli sobie tego życzysz.
Możesz opisać to dokładniej, sposób w jaki Ty na to patrzysz? Jakie to wg Ciebie ma znaczenie? Jak potem to realizować i trzymać się planu robienia x pips i odpuszczania gdy już ten wynik zrobimy? Rozumiem o co Ci chodzi ale gdybyś mógł wyjaśnić swoje podejście do tego...krystian74 pisze:@-rookie-
Zadałeś sobie pytanie ile chcesz zarobić pipsów na jednym zleceniu. To jest głupie pytanie które ma duży sens przy określaniu własnej strategii, i budowaniu siatki zleceń.
CDN...... nastąpi.
-
- Pasjonat
OK
Stworzyłem sobie prosty system, oparty na wykresie 5min + nakładki H1 dodałem dwa Pivoty M30 i H1 kolor niebieski i żółty. Są to tylko Central Pivot beż pozostałych zakresów. Dodatkowo CCI 14 i 34 lub 50, 89 itd
CCI 34 lub większy z Pivotami pozwala mi określić trend powyżej lub poniżej " 0 " na wykresie 5min ( można zastosować inny TF) i dobrać inne parametry central Pivotów .
CCI 14 może pokazywać moment wejścia w pozycję jak i dywerygencję, to samo tyczy się CCI34.
Nie jest to 100% system dający gwarancję sporego zysku, ale od czegoś trzeba zacząć.
Bardzo Ważna Uwaga.
Najlepiej zapoznać się z tym systemem na Online
SL według uznania i obserwacji ceny.
Dodam jeszcze drugą fotkę z wykresem 15min i nakładką 1H oraz Pivotami H1,H2
Stworzyłem sobie prosty system, oparty na wykresie 5min + nakładki H1 dodałem dwa Pivoty M30 i H1 kolor niebieski i żółty. Są to tylko Central Pivot beż pozostałych zakresów. Dodatkowo CCI 14 i 34 lub 50, 89 itd
CCI 34 lub większy z Pivotami pozwala mi określić trend powyżej lub poniżej " 0 " na wykresie 5min ( można zastosować inny TF) i dobrać inne parametry central Pivotów .
CCI 14 może pokazywać moment wejścia w pozycję jak i dywerygencję, to samo tyczy się CCI34.
Nie jest to 100% system dający gwarancję sporego zysku, ale od czegoś trzeba zacząć.
Bardzo Ważna Uwaga.
Najlepiej zapoznać się z tym systemem na Online
SL według uznania i obserwacji ceny.
Dodam jeszcze drugą fotkę z wykresem 15min i nakładką 1H oraz Pivotami H1,H2
-
- Pasjonat
Na YT obserwuję pewną osobę która cały czas powtarza " wystarczy TYLKO 10 pip dziennie" może zacząć od tego prostego przekonania wystarczy mi x pipsów dziennie. Jutro też jest dzień.
-
- Maniak
Ale jak to powiazac ze strata? Zakladajac "tylko 10 pips" dziennie zakladamy, ze mamy tylko transakcje zyskowne i jestesmy megaskuteczni. Jaki mamy SL? 100 pipsow? 10x musimy byc 100% skuteczni aby odrobic jedna strate? To dwa tygodnie trejdowania wg tego podejscia.krystian74 pisze:Na YT obserwuję pewną osobę która cały czas powtarza " wystarczy TYLKO 10 pip dziennie" może zacząć od tego prostego przekonania wystarczy mi x pipsów dziennie. Jutro też jest dzień.
Chodzi mi o to, ze zakladajac np 10 pipsow dziennie totalnie pomijamy kwestie ryzyka straty skupiajac sie na zyskach. To taki rynek, ze strata zawsze bedzie nam grozic, zysk nie zawsze.
Ok, tylko jak nanieść na siebie CCI żebym nie miał w dwóch osobnych liniach, tylko były nałożone na siebie? I co to za wskaźnik który rysuje świece H1 na wykresie M5 w tle?krystian74 pisze:OK
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 18:59 przez -rookie-, łącznie zmieniany 2 razy.
Podobny do omawianego system...
Zazwyczaj ograniczam zysk do 15p, choć wiele razy (80% czasu) cena osiąga dużo więcej.
Trady zawierane są zazwyczaj w czasie LO/NY overlap lub nieco później w czasie NY. Czekam aż rynek wybuduje rozpoznawalne dla mnie struktury i potem staram się je rozgrywać ...
Najtrudniejszy moment to zamykanie tradu kiedy idzie przeciwko tobie, albo nie osiąga zakładanego TP.... klasyczna PA pomaga podejmować decyzje.... a greed przeszkadza.. jak zwykle
sukces warunkuje umiejątość niedopuszczania do strat a SL to ostateczność.
Ponieważ gram małą pozycją, bywa że wchodzę ponownie po lepszej cenie, ale w/g systemu nie jest to konieczne, ale mnie pozwala poprawić wynik jeśłi cena nie za bardzo chce iść w moją stronę.
Potrenuję do końca maja a czerwiec poświęce na wyciąganie dłuższychh trejdów oraz prowadzenia kilku pozycji równolegle na kilku parach...
ZObaczymy, może uda mi się wytrzymać i nie wywalić konta...
intraday trading oparty o dzienne zmienność i dzienne struktury jakie MM rysują w ciągu dnia by zarobić.Zazwyczaj ograniczam zysk do 15p, choć wiele razy (80% czasu) cena osiąga dużo więcej.
Trady zawierane są zazwyczaj w czasie LO/NY overlap lub nieco później w czasie NY. Czekam aż rynek wybuduje rozpoznawalne dla mnie struktury i potem staram się je rozgrywać ...
Najtrudniejszy moment to zamykanie tradu kiedy idzie przeciwko tobie, albo nie osiąga zakładanego TP.... klasyczna PA pomaga podejmować decyzje.... a greed przeszkadza.. jak zwykle
sukces warunkuje umiejątość niedopuszczania do strat a SL to ostateczność.
Ponieważ gram małą pozycją, bywa że wchodzę ponownie po lepszej cenie, ale w/g systemu nie jest to konieczne, ale mnie pozwala poprawić wynik jeśłi cena nie za bardzo chce iść w moją stronę.
Potrenuję do końca maja a czerwiec poświęce na wyciąganie dłuższychh trejdów oraz prowadzenia kilku pozycji równolegle na kilku parach...
ZObaczymy, może uda mi się wytrzymać i nie wywalić konta...

Aha, trzeba kliknąć na okno indykatora i wtedy pojawia się "dodaj wskaźnik" i nakłada się wtedy jeden na drugi, ale co to jest za wskaźnik który rysuje świece w tle w jforex, akurat tutaj H1?
Nie wiem czemu ale zniknęły obrazki z Twoich poprzednich postów krystian74
Zajrzałem na ff do tych linków które wstawiłeś, jest tam sporo opisów, sprawdze to jako ciekawostke.
Nie wiem czemu ale zniknęły obrazki z Twoich poprzednich postów krystian74
Zajrzałem na ff do tych linków które wstawiłeś, jest tam sporo opisów, sprawdze to jako ciekawostke.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.