Nauka handlu demo vs real
W sumie trafna uwaga. Nie wiem czemu totalnie zapomniałem o netbookach. To też jest jakieś rozwiązanie.Cadermo pisze:To zamiast kupować tablet ,kup netbooka z windowsem i zainstaluj MT4.
Czy są na tym forum osoby które handlują wyłącznie przy użyciu urządzeń mobilnych (tablet/smartphone/netbook)? Jeśli tak, to chętnie poznałbym ich tryb handlowania.
W takim razie co do demo/real plan jest taki, że użyję konta real z wpłatą w okolicy 400PLN / 100EURO (aktualnie mam konto u AdmiralMarkets, ale jak wyjadę to może założę u innego brokera żeby nie było problemu z wpłatami/wypłatami) i będe grał 100% transakcji na 0.01 lota.
Co do maszyny, to muszę to jeszcze przemyśleć.
Dzięki za pomoc.
Nie raz czytam taki tekst na forum :
Jestem na fx od pol roku , mialem juz 3xMC ale jeszcze nie mam strategii .
albo
Otworzylem rachunek real dwa tygodnie temu , w telewizji mowili ze bedzie spadac mimo ze roslo wiec piramidowalem S , teraz mam -40kzl. straty . Co mam zrobic ?
Na pytanie dla czego nie pogral wpierw na demo odpowiada ze demo niczego nie uczy i jast dla mieczakow ...
Wiekszosc uzytkownikow twierdzi ze na demie byla na plusie a dopiero w realu maja ciagle straty . Ja na takie stwierdzenia mam pytanie , jak dlugo grali na tym demo ? Tydzien , dwa , pewnie wiekszosc z nich nie grala dluzej niz miesiac . Ja w pierwszym miesiacu tez bylem na plusie i juz chcialem otwierac real . Teraz po ponad pol roku wiem jakie to trudne choc mysle ze jestem blizej niz dalej to na razie sie wstrzymam , skoro nie mam do konca wypracowanej strategii to moim zdaniem trenowanie psychiki jest po prostu bez sensu . Ktos porownal gre na demie do gry typu F1 na kompie i w realu , mam takie pytanie gdybym powiedzial jak mniej wiecej prowadzi sie samochod i zaproponowal wsiadaj i jezdzij to sie najszybciej nauczysz i ze nie potrzebne jest prawko to bys tak zrobil czy bys mnie wysmial i stwierdzil ze to niebezpieczne i czy ja nie pruboje Cie wsadzic na mine ?
Dlatego uwazam ze kazdy powinien grac najpierw na demie a kiedy przejdzie na real to juz tylko od niego zalezy .
Pozdro
Jestem na fx od pol roku , mialem juz 3xMC ale jeszcze nie mam strategii .
albo
Otworzylem rachunek real dwa tygodnie temu , w telewizji mowili ze bedzie spadac mimo ze roslo wiec piramidowalem S , teraz mam -40kzl. straty . Co mam zrobic ?
Na pytanie dla czego nie pogral wpierw na demo odpowiada ze demo niczego nie uczy i jast dla mieczakow ...
Wiekszosc uzytkownikow twierdzi ze na demie byla na plusie a dopiero w realu maja ciagle straty . Ja na takie stwierdzenia mam pytanie , jak dlugo grali na tym demo ? Tydzien , dwa , pewnie wiekszosc z nich nie grala dluzej niz miesiac . Ja w pierwszym miesiacu tez bylem na plusie i juz chcialem otwierac real . Teraz po ponad pol roku wiem jakie to trudne choc mysle ze jestem blizej niz dalej to na razie sie wstrzymam , skoro nie mam do konca wypracowanej strategii to moim zdaniem trenowanie psychiki jest po prostu bez sensu . Ktos porownal gre na demie do gry typu F1 na kompie i w realu , mam takie pytanie gdybym powiedzial jak mniej wiecej prowadzi sie samochod i zaproponowal wsiadaj i jezdzij to sie najszybciej nauczysz i ze nie potrzebne jest prawko to bys tak zrobil czy bys mnie wysmial i stwierdzil ze to niebezpieczne i czy ja nie pruboje Cie wsadzic na mine ?
Dlatego uwazam ze kazdy powinien grac najpierw na demie a kiedy przejdzie na real to juz tylko od niego zalezy .
Pozdro
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

Mam netbooka 13 calowego do codziennej pracy z 5h baterią.Chrisdot pisze: Czy są na tym forum osoby które handlują wyłącznie przy użyciu urządzeń mobilnych (tablet/smartphone/netbook)? Jeśli tak, to chętnie poznałbym ich tryb handlowania.
Nie ma lipy. Jak dla mnie nie trzeba lepiej.
Natomiast na smartfonach z Androidem mimo dwuprocesorowych rdzeni i niezłych ekranów jest słabo, prymitywnie, nieczytelnie choć mam kolegę co na starszym iPhone4 gra z nimi jak na flipperach ...
Być może nowy iPad da ten komfort aby zapomnieć o klawiszach.....
Są na ebay-u już przyjemne oferty na to.
Ja do tradingu uzywam juz praktycznie wylacznie iPada2 z zainstalowanym Trade Interceptorem. Price Action, pozycje utrzymywane od kilku godzin do kilkunastu dni (choc mam perelke w postaci S na CHF/PLN brana >4,0000
), ustawione sygnaly dzwiekowe w przypadku pewnych zdarzen, kontrola wykresu mniej wiecej co godzine. Nie wiem, czy nada sie to do nauki, ale do samego tradingu z dopracowanym juz systemem sprawdza sie swietnie.

napisalem tu historyjke jak ja to mniej wiecej widze 
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19826

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19826