Jak możesz być pod wrażeniem metod, które są wymyślone dla osób nie znających realiów rynku spot jakim jest forex? przecież nikt nie ma dostępu do wolumenu, nawet wolumen największych LP to jedynie część całości. Naciąganie ludzi na taki bajer jest zwyczajnym krętactwem. Zalogowałeś się tu po to żeby promować jego szkolenia i pewnie jesteś własnie Rafałem G, który ma metodę na to jak zarobić na szkoleniach, a nie koniecznie na tradingu.
Myślę że największym Twoim problemem jest albo nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, albo ogólnie nie zapoznajesz się dokładnie z przedmiotem dyskusji a następnie prawisz bzdury na temat ludzi, do poziomu których Ci tak naprawdę daleko. Wolumen mój drogi "
PASJONACIE" - "brother" nie jest dostępny na rynku forex pod żadna postacią, która pozwala na używanie go w swoim procesie decyzyjnym (ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100%). Jednak gdy zgłębisz trochę temat i dowiesz się, że jest takowy dostępny na rynku kontraktów terminowych dla danej pary walutowej to troszkę da Ci to do myślenia.
Proponuje Ci na początek założenie darmowego konta na platformie Infinity Futures

Znalezienie kontraktów (March 2013 & Intraday Chart) dla danej pary walutowej, której analizę aktualnie przeprowadzasz następnie włączyć do niej odpowiedni wolumen - znajdziesz takowy w zakładce "Studies".
Jeżeli przeanalizujesz "wygląd" i "charakterystykę" wykresu kontraktów to dowiesz się kilku
Ciekawych spraw

sądzę, że więcej pisać na ten temat nie muszę, bo oczywiste jest że docenią to osoby które choć trochę czują i rozumieją temat.
Jak zapoznasz się dokładnie z tematem zapraszam wtedy do dyskusji bo widzę że poziom niestety, ale nie do końca jest wyrównany
Jeżeli ktoś z ludzi na forum będzie miał więcej pytań odnośnie konfiguracji samego wolumenu na platformie Infinity Futures to służę pomocą na PW.
Rozumiem że ja także jestem Panem Rafałem Glinickim?