Na false ustawiam tylko raz, przy inicjalizacji. Potem, nawet nie tykam tej zmiennej.green7 pisze: Pytanie tylko czy i jeśli tak to gdzie ustawiasz buystop na false. Być może np. robisz to za często i tam tkwi błąd ?
Wygląda na to, że nie mam wyjścia u muszę wrzucać do log wszystkie zlecenia, przed pętlą i po. Nie chciałem robić tego wcześniej, ze względu na rozmiar logu, ale chyba nie ma wyjścia.green7 pisze: Dodaj jeszcze logowanie czy EA wchodzi do tego kodu w miejscach gdy się spodziewasz i jeśli tak to co zwraca (dodatkowo możesz zapisywać do logu całą listę otwartych zleceń by problem namierzyć).
rrozak pisze:Przy okazji, czy to normalne, że przetestowanie okresu 2 miesięcy, (przy modelu każdy tick), zajmuje 6 godzin (procesor Atlon 4200)
Wskaźników nie używam w tym EA praktycznie wcale. Jakiś karkołomnych obliczeń też nie przeprowadzam, ale faktem jest, że gdy go pisałem (ładnych kilka miesięcy temu) w pewnym momencie skokowo wzrósł mi czas trwania testu. A że do samych back-testów mam stosunek mniej więcej ambiwalentny do dałem sobie spokój z testami.green7 pisze: Zwykle nie, nie jest to normalne - taki test powinien trwać krócej.
Ale w szczególnych przypadkach może trwać długo. Kiedy? Gdy używasz jakiś wskaźników sporo przeliczających. No i przede wszystkim gdy zaimportujesz do MT4 dane gdzie jest spory volumen. Tester generuje dla każdej minuty tyle ticków ile wynosi volumen, jeśli więc jest on duży czas test baaaardzo może się wydłużyć.
Pozdr.
Robert