MT4 Różne interwały i niedokładne kreski
MT4 Różne interwały i niedokładne kreski
Na mojej platformie mam tak ze jak np rysuję kreski po szczytach na świeczkach dziennych i poźniej przełączam się na np 1h albo 4h to okazuje się ze te kreski są albo dużo niżej albo wyżej, a nie idealnie po szczytach jak na 1D. Czy to kwestia konfiguracji programu czy tak ma być ?
Re: MT4 Różne interwały i niedokładne kreski
Tak ma być. Zauważ, że dzienne świeczki skupiają w sobie historię całego dnia. I jeśli rysujesz kreskę np. po szczytach na D1 to zawsze szczyt dzienny wypada o godz. 00:00 brokera. Oczywiście nie oznacza to, że dzienne High było o tej godzinie. Przełączając na niższe TF widzisz dokładnie gdzie był szczyt i o której godzinie. Im niższy TF tym dokładniej to widać. Natomiast narysowana kreska cały czas przyczepiona jest do godz. 00:00 i często jest tak że w tym miejscu i czasie wcale nie było tam ceny i kreska "wisi" w powietrzu.Kunio pisze:Na mojej platformie mam tak ze jak np rysuję kreski po szczytach na świeczkach dziennych i poźniej przełączam się na np 1h albo 4h to okazuje się ze te kreski są albo dużo niżej albo wyżej, a nie idealnie po szczytach jak na 1D. Czy to kwestia konfiguracji programu czy tak ma być ?
"To stara tradycja jeszcze z czasów początków lotnictwa. To znaczy, ze jak nam zabiorą naszą furę to muszą nam oddać samolot"