MT4 problem z uruchomieniem

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
kapart
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 45
Rejestracja: 11 cze 2015, 12:51

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: kapart »

ninjaproject pisze:
13 wrz 2021, 20:30
kapart pisze:
13 wrz 2021, 20:20
grzegrzyw pisze:
13 wrz 2021, 18:27
Ja mam problem od 1,5 godziny. Stare platformy zarówno real jak i demo działają poprawnie. Niczego nie instalowałem, ani update Windows. Nowe demo(RoboForex) instalowałem na próbę. Nową platformę próbowałem zainstalować u starego brokera i też nie wyszło.
Dobra, zainstalowałem Robo - nie działa, Admiral - tak samo. Stare platformy - działają.
Support Robo - radzi wezwać speca od kompa.
Support Admiral - przeurocza Mary poradziła wyłączyć "third party antyvirus" bo wielu ich klientów ostatnio miało taki problem. Pisała o Avaście, ja mam AVG, ale po jego wyłączeniu zadziałało. Odpala zarówno Robo jak i Admiral.
No to jest już jakaś informacja!
Być może u mnie MalwareBytes miesza, bo Avast to by zawiadomił.
Trzeba wyjątki robić.
Na uruchomionym MalwareBytes a wyłączonym AVG u mnie Admiral i Robo odpalały. AVG nie dawało żadnych komunikatów.
Dodałem wyjątek w AVG i wszystkow działą.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2865
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Kurde, rzeczywiście!
Wyłączyłem Avasta na moment i działa!
Trzeba do Avasta pisać!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Online
grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 214
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

ninjaproject pisze:
13 wrz 2021, 20:37

Wiem, już się zorientowałem co zrobiłem nietak... :oops:
Każdy może się pomylić, prawdopodobnie nie założyłeś folderu głównego. Ja nie miałem Avasta, bo nie zauważyłem, że mi się subskrypcja skończyła, a i tak nie działa.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2865
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

grzegrzyw pisze:
13 wrz 2021, 20:54
ninjaproject pisze:
13 wrz 2021, 20:37

Wiem, już się zorientowałem co zrobiłem nietak... :oops:
Każdy może się pomylić, prawdopodobnie nie założyłeś folderu głównego. Ja nie miałem Avasta, bo nie zauważyłem, że mi się subskrypcja skończyła, a i tak nie działa.
Avast leci za darmo też, to może ci leci, a ty o tym nie wiesz?
Za darmo nie ma pewnych zaawansowanych funkcji, ale nadal chroni.

PS. Dodałem wyjątek do Avast i działa!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Online
grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 214
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Miałem dwumiesięczną darmową wersję Avast Pro i ona mi wygasła a ja tego nie zauważyłem i przez kilka dni nie miałem żadnego antyvirusa.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2865
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Zainstalowałem normalnie, tak jak było, nic nie zmieniałem.
Po instalacji dodałem folder jako wyjątek dla Avast.
2021-09-13_224851.jpg
Musi ci jakiś antywirus trzymać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Online
grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 214
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

ninjaproject pisze:
13 wrz 2021, 22:50

Musi ci jakiś antywirus trzymać.
Z antywirusów mam tylko Avast, na liście dozwolonych aplikacji umieściłem wszystkie terminale, a także wszystkie metaedytory. Uruchamianie Roboforexa nadal nie działa, ale uruchamiam go na platformach XM oraz Tickmill, więc nie ma problemu. Może kiedyś się wyjaśni czemu to nie działa.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 2865
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

2021-09-14_135342.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Online
grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 214
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

ninjaproject pisze:
14 wrz 2021, 13:54
2021-09-14_135342.jpg
Jeszcze raz dzięki!!! Teraz działa ok.

BSone
Bywalec
Bywalec
Posty: 9
Rejestracja: 11 wrz 2021, 14:10

Re: MT4 problem z uruchomieniem

Nieprzeczytany post autor: BSone »

Kurde chłopaki a.ja na to nie wpadłem aby właśnie w Avast zobaczyć. Ale skanowalem avastem tym pełnym skanowaniem i nie wykryło mi mt4 jako zagrożenia. Druga sprawa wcześniej działał mt4 przy Avast i nie było problemu. No ale możliwe iż to to. Niestety laptop w serwisie u mnie już. Jutro idę się dowiedzieć czy udało się go zrobić i co było przyczyną.

Wstępnie wiem iż MOGLO to być jakiś up do win10 który mógł cos namieszać. Ale to tylko była wstępna diagnoza w serwisie. Dokładnie powinienem wiedzieć jutro chyba..

ODPOWIEDZ