Witam
Mam taki mały problem z otwarciem okienka Nowego zlecenia
nie otwiera się z poziomu wykresu Handel-Nowe zlecenie
nie otwiera się z paska , ani z Narzędzia-Nowe zlecenie
nie otwiera się również z listy instrumentów
nie mogę również zamknąć ani zmodyfikować istniejących zleceń ponieważ nie wyświetla mi się okienko Zamknij,Modyfikuj
Na serwerze VPS MT4 działa prawidłowo( zamyka i otwiera pozycje normalnie ), na smartfonie również
a na domowym komputerze jest to jedyna funkcja w MT4 która nie działa .
To jakiś znak chyba ;-)
Czy powinienem sobie MT4 zapisać od nowa (oczywiście miło by było nie utracić obecnych ustawień i wykresów)
Jeśli któryś z Kolegów mógłby coś podpowiedzieć byłoby Bardzo miło
MT4-Problem z Nowym zleceniem
Re: MT4-Problem z Nowym zleceniem
Sam się chyba nie naprawi, a instalacja nowa nie jest kłopotliwa, więc pewnie nie zaszkodzi.likaon pisze: Czy powinienem sobie MT4 zapisać od nowa (oczywiście miło by było nie utracić obecnych ustawień i wykresów)
Jeśli chodzi o wykresy i to co na nich oraz wszelkie otwarte okna to zapisane są w folderze profiles,
zwykle jako profil default o ile sam nie tworzyłeś nowego z inną nazwą, są tam też inne profile jeśli tworzyłeś ich więcej.
Dla pewności możesz sobie jeszcze raz to zapisać "Zapisz profil jako" i cały folder z tym i innymi profilami skopiować,
jeśli masz jakieś swoje szablony wykresów to także warto skopiować folder templates.
Natomiast wszelkie inne ustawienia samego MT4 są zapisane w folderze config,
tu też kopia się przydaje, można później wykorzystać całość czy poszczególne pliki,
w większości wystarcza zamiana pliku terminal.ini aby przywrócić wcześniejsze własne ustawienia platforrmy,
mam tu na myśli jakieś zmienione wartości fibo w narzędziu poziomy fibonacciego, kolory linii w nrzędziu Linia Trendu itp.
Jeśli chodzi o numery rachunków to są zapisane w pliku accounts.ini ale bez haseł, można też sobie wpisać to ręcznie bez przenoszenia pliku,
to akurat nie jest wielki kłopot o ile się oczysiście zapamięta te numery

Oczywiście zawartość folderu experts też się przydaje jeśli masz jakieś swoje Ea, zawiera on też folder indicators ze wskaźnikami,
scripts czy libraries jeśli były dodawane jakieś dll-ki, w presets zapisane są indywidualne ustawienia Ea jeśli coś takiego robiłeś,
tak zwane pliki .set.
Jeśli dodawałeś coś do includes, czy jakiś wskaźnik tworzył coś w files to też można sobie skopiować,
to już sam powinieneś wiedzieć czy gdzieś coś takiego instalowałeś lub jest oprócz standardowych plików które mogą być Ci potrzebne w nowej instalce.
Ustawienia z narzędzia Tester strategii jeśli coś zapisywałeś a jest potrzebne analogicznie są w folderze tester.
Pozdrawiam
Re: MT4-Problem z Nowym zleceniem
Bardzo Dziękuję za wszystkie Twoje wskazówki kris007
Ponowna instalacja platformy jest chyba najlepszym rozwiązaniem ,a potrzebne mi ustawienia zapiszę sobie tak jak opisałeś.
Pozdrawiam Serdecznie
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku dla Ciebie
Ponowna instalacja platformy jest chyba najlepszym rozwiązaniem ,a potrzebne mi ustawienia zapiszę sobie tak jak opisałeś.
Pozdrawiam Serdecznie
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku dla Ciebie