MT4-Problem z Nowym zleceniem

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
likaon
Uczestnik
Uczestnik

MT4-Problem z Nowym zleceniem

Nieprzeczytany post autor: likaon »

Witam
Mam taki mały problem z otwarciem okienka Nowego zlecenia
nie otwiera się z poziomu wykresu Handel-Nowe zlecenie
nie otwiera się z paska , ani z Narzędzia-Nowe zlecenie
nie otwiera się również z listy instrumentów

nie mogę również zamknąć ani zmodyfikować istniejących zleceń ponieważ nie wyświetla mi się okienko Zamknij,Modyfikuj
Na serwerze VPS MT4 działa prawidłowo( zamyka i otwiera pozycje normalnie ), na smartfonie również
a na domowym komputerze jest to jedyna funkcja w MT4 która nie działa .
To jakiś znak chyba ;-)

Czy powinienem sobie MT4 zapisać od nowa (oczywiście miło by było nie utracić obecnych ustawień i wykresów)

Jeśli któryś z Kolegów mógłby coś podpowiedzieć byłoby Bardzo miło

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Re: MT4-Problem z Nowym zleceniem

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

likaon pisze: Czy powinienem sobie MT4 zapisać od nowa (oczywiście miło by było nie utracić obecnych ustawień i wykresów)
Sam się chyba nie naprawi, a instalacja nowa nie jest kłopotliwa, więc pewnie nie zaszkodzi.
Jeśli chodzi o wykresy i to co na nich oraz wszelkie otwarte okna to zapisane są w folderze profiles,
zwykle jako profil default o ile sam nie tworzyłeś nowego z inną nazwą, są tam też inne profile jeśli tworzyłeś ich więcej.
Dla pewności możesz sobie jeszcze raz to zapisać "Zapisz profil jako" i cały folder z tym i innymi profilami skopiować,
jeśli masz jakieś swoje szablony wykresów to także warto skopiować folder templates.

Natomiast wszelkie inne ustawienia samego MT4 są zapisane w folderze config,
tu też kopia się przydaje, można później wykorzystać całość czy poszczególne pliki,
w większości wystarcza zamiana pliku terminal.ini aby przywrócić wcześniejsze własne ustawienia platforrmy,
mam tu na myśli jakieś zmienione wartości fibo w narzędziu poziomy fibonacciego, kolory linii w nrzędziu Linia Trendu itp.
Jeśli chodzi o numery rachunków to są zapisane w pliku accounts.ini ale bez haseł, można też sobie wpisać to ręcznie bez przenoszenia pliku,
to akurat nie jest wielki kłopot o ile się oczysiście zapamięta te numery :)

Oczywiście zawartość folderu experts też się przydaje jeśli masz jakieś swoje Ea, zawiera on też folder indicators ze wskaźnikami,
scripts czy libraries jeśli były dodawane jakieś dll-ki, w presets zapisane są indywidualne ustawienia Ea jeśli coś takiego robiłeś,
tak zwane pliki .set.
Jeśli dodawałeś coś do includes, czy jakiś wskaźnik tworzył coś w files to też można sobie skopiować,
to już sam powinieneś wiedzieć czy gdzieś coś takiego instalowałeś lub jest oprócz standardowych plików które mogą być Ci potrzebne w nowej instalce.
Ustawienia z narzędzia Tester strategii jeśli coś zapisywałeś a jest potrzebne analogicznie są w folderze tester.

Pozdrawiam

likaon
Uczestnik
Uczestnik

Re: MT4-Problem z Nowym zleceniem

Nieprzeczytany post autor: likaon »

Bardzo Dziękuję za wszystkie Twoje wskazówki kris007
Ponowna instalacja platformy jest chyba najlepszym rozwiązaniem ,a potrzebne mi ustawienia zapiszę sobie tak jak opisałeś.

Pozdrawiam Serdecznie
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku dla Ciebie

ODPOWIEDZ