Hej.
Mam MT4 na VPS, jednak przyciski nie mają żadnych ikonek. Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
Co też zrobić, by mieć ładne czcionki? Gdy tworzę obiekt zawierający tekst, to font wygląda dość dziwnie.
MT4 pod wine (Linux) - brak ikonek
MT4 pod wine (Linux) - brak ikonek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."
co do ikon to nie wiem, ale chyba coś źle zainstalowałeś
natomiast co do czcionek to na moim blogu jest dokładnie opisane jak sobie z tym poradzić:
http://astrafx.wordpress.com/2009/12/20 ... linux-sie/
natomiast co do czcionek to na moim blogu jest dokładnie opisane jak sobie z tym poradzić:
http://astrafx.wordpress.com/2009/12/20 ... linux-sie/
@astra
od niedawna mam ubuntu 10.10 i MT4 na nim nie dziala. Czy mozna cos z tym zrobic? Poprzednia wersja 10.04 nie przynosila zadnych problemow, jedynie jak uzywalem w MT4 elipsy, to wychodzily graficzne cuda, ale to mi nie przeszkadzalo.
Z moich spostrzezen wersje 9.04 i 9.10 byly szybsze od 10.04 i 10.10.
Acha, przez pewien czas jtrader funkcjonowal na ubuntu 10.10, a pozniej zaczal strajkowac . Moze jakis linuksiarz wymienilby sie doswiadczeniami.
Pozdrawiam
od niedawna mam ubuntu 10.10 i MT4 na nim nie dziala. Czy mozna cos z tym zrobic? Poprzednia wersja 10.04 nie przynosila zadnych problemow, jedynie jak uzywalem w MT4 elipsy, to wychodzily graficzne cuda, ale to mi nie przeszkadzalo.
Z moich spostrzezen wersje 9.04 i 9.10 byly szybsze od 10.04 i 10.10.
Acha, przez pewien czas jtrader funkcjonowal na ubuntu 10.10, a pozniej zaczal strajkowac . Moze jakis linuksiarz wymienilby sie doswiadczeniami.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 22:59 przez Hikari, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

w nowych ubuntu przy próbie odpalenia MT4 pojawia się błąd związany bodajże z zablokowanym dostępem do rejestru, ale już nie pamiętam zbyt dobrze. Rozwiązaniem może być odpalanie MT4 z prawami roota- ale to tylko pomysł, którego nie testowałem. Zresztą z linuxa nie jestem zbyt mocny, żeby coś innego poradzić. Dobrze by było, żeby jakaś bardziej obcykana osoba wypowiedziała się w tym temacie.
Wiem (bo to testowałem), że na opensuse MT4 dział bez problemów. Wiem, że to inna dystrybucja, ale w sumie z podobnej "półki"- obie przeznaczone są dla userów domowych
przy okazji:
na popularnych dystrybucjach (także na Mac OSX) można korzystać z większości platform webowych udostępnianych przez wielu brokerów. Jak zwykle w przypadku pingwina, trzeba indywidualnie przetestować każdy możliwy scenariusz.
Wiem (bo to testowałem), że na opensuse MT4 dział bez problemów. Wiem, że to inna dystrybucja, ale w sumie z podobnej "półki"- obie przeznaczone są dla userów domowych
przy okazji:
na popularnych dystrybucjach (także na Mac OSX) można korzystać z większości platform webowych udostępnianych przez wielu brokerów. Jak zwykle w przypadku pingwina, trzeba indywidualnie przetestować każdy możliwy scenariusz.
Juz mam! Nalezy zainstalowac Q4Wine i MT4 Smiga!
A wypelniona elipsa - kopia pierwszej z poczatku czerwonej lini robi sobie - podobnie jak w poprzedniej wersjii 10.04 - jaja
. (zalacznik)
A wypelniona elipsa - kopia pierwszej z poczatku czerwonej lini robi sobie - podobnie jak w poprzedniej wersjii 10.04 - jaja

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

- ForexTig3r
- Maniak
Re: MT4 pod wine (Linux) - brak ikonek
http://flock.codeweavers.com/
Darmowy "uruchamiacz" gier i aplikacji z Windowsa na Linux i MacOS X.
Ważne od 31 Października godz. 6AM do 1 Listopada godzina 6AM.
Darmowy "uruchamiacz" gier i aplikacji z Windowsa na Linux i MacOS X.
Ważne od 31 Października godz. 6AM do 1 Listopada godzina 6AM.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线