MT4 - jak ustawić second TP w jednym zleceniu?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Kez
Uczestnik
Uczestnik

MT4 - jak ustawić second TP w jednym zleceniu?

Nieprzeczytany post autor: Kez »

Witam wszystkich.
Mam problem z ustawieniem drugiego TP w jednym zleceniu. Chciałbym zabezpieczyć część zysków powiedzmy w połowie i resztę zostawić by doszła do kolejnego poziomu.
Np. Ustawiam zlecenie gdzie pierwszy TP jest ustawiony pod linią oporu i nie jestem pewien czy ten opór jest na tyle znaczący by zatrzymać wzrost więc chciałbym wycofać część zysku powiedzmy 70% a pozostałem 30% pozostawić do kolejnej linii oporu gdzie ustawił bym drugi TP i tam bym zamkną pozycję całkowicie.
A, i czy nie dało by się by SL przesuną się automatycznie podczas osiągnięcia pierwszego TP na breakeven.
Dzięki.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Na jakim etapie napotkałeś problem? Jak mniemam, na samym początku :). Ponieważ nie ma takiej możliwości... Możesz zamknąć część zlecenia ręcznie poprzez opcję "zamknij" i zmniejszenie wolumenu przed ostatecznym klikiem. Natomiast jeśli chciałbyś by z automatu, poprzez oczekujące TP, zamknęła się część transakcji to na MT4 takiej opcji nie ma. Musisz podczas zawierania transakcji otworzyć kilka pozycji i każdej przypisać różne TP.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Kez
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kez »

A dzięki, teraz rozumiem. Czyli mogę otworzyć dwa zlecenia z tym samym SL, lub recznie... co raczej dla mnie odpada jak inwestuje w przedziale 4h :)

ODPOWIEDZ