MT4 - jak ustawić przedział czasowy?
MT4 - jak ustawić przedział czasowy?
Chciałbym poćwiczyć na historii wykresów - jak się ustawia w MT4 dany zakres dat ?
Dziękuję i pozdrawiam.
Zmienia się... tylko nie tak jak podczas "dni roboczych"Fx_boy pisze:Oczywiście w czasie weekendu tego nie sprawdzę ?, - bo nic się nie zmienia.
Jak się zmienia możesz zobaczyc np tu:
http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=USD
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
Ustawiłem widok/tester strategi itd. i nie zmienia się zakres.Może dlatego, że to demo?Mavratus pisze:Zmienia się... tylko nie tak jak podczas "dni roboczych"
Dodano po 2 minutach:
Ustawiłem widok/tester strategi itd. i nie zmienia się zakres.Może dlatego, że to demo?Mavratus pisze:Zmienia się... tylko nie tak jak podczas "dni roboczych"
Tutaj natomiast zmienia się
http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=USD
Już ok. zmienia się, zapomniałem wpisać symbol

Dziękuję i pozdrawiam.
Pamiętaj tylko, że przeprowadzając test zawsze brany jest pod uwagę ostatni spread, czyli jeśli broker ma spread zmienny i na koniec handlu go rozszerza np. na EUR/USD z 1.0 pipsa do 4.0 pipsów to podczas całego testu robionego w weekend będzie uwzględniana wartość 4.0. Przy strategiach skalpujących może to mieć znaczący wpływ na wynik.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dla mnie jeszcze za wcześnie na toraposo pisze:Przy strategiach skalpujących może to mieć znaczący wpływ na wynik.

tzn. skalpowanie na krótkich interwałach, gra na dłuzej, - większe przedziały czasowe?
Dziękuję i pozdrawiam.
Teoretycznie tak. Jednak znam osoby, które skalpują na większych przedziałach czasowych, a np. długoterminowcy mimo, że analizują rynek na dużych interwałach to szukają wejść na bardzo niskich...Fx_boy pisze:Tak przy okazji AT najlepiej na których interwałach czasowych stosować?. Czy to jest zależne od strategii grania?
tzn. skalpowanie na krótkich interwałach, gra na dłuzej, - większe przedziały czasowe?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu