Witam,
mam pewien (zapewne banalny do rozwiązania) problem z którym nie potrafię sobie poradzić.
Otóż na platformie MT4 (a dokładniej MT4 od FxPro, konto demo) chociaż to pewnie bez znaczenia) nie działa mi żaden EA poza tymi fabrycznymi (Moving Average i MACD Sample). Ściągnąłem sobie kilka innych w celach edukacyjnych jednak nie działają (nie zawierają żadnych transakcji) ani na testerze ani w czasie rzeczywistym. Zapewne jest to wynikiem jakiegoś elementarnego błędu tudzież niedopatrzenia z mojej strony, dlatego prosiłbym o oświecenie.
Może na przykładzie tego EA http://luktom.biz/blog/h/ea/luktom-panca-eagle-ea mógłby mi ktoś w miarę przystępny sposób wyjaśnić do jakiego folderu wrzucić pliki, co uruchomić, co skonfigurować, najlepiej łopatologicznie, od podstaw, bo wydaje mi się, że wszystko robię poprawnie, a jednak nie działa.
Z góry dziękuję za pomoc.
Mam też jeszcze jedno pytanie odnośnie strategii MACD Sample. Jak to jest, że po serii około 20-30 zyskownych transakcji pod rząd i zwrocie rzędu kilkuset procent potrafi wyczyścić konto jedną błędnie otwartą pozycją, na jakich zasadach ona działa, że tak się dzieje i czemu nie ma wbudowanego sztywnego SL?