moje zagrania Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

ok no źle się wyraziłem - moze nie analizy wrzuciłem ale cząstkę systemu jakim jest fibo. To co widać to korona drzewa, owoc - korzenie i podstawy to troche inna bajka jesli rozumiecie o co mi biega.

w daytradingu chyba nie chodzi o to by wrzucic 50 analiz jednego dnia ?

nie jestem analitykiem - mam gdzieś takie gdybaniny, robie wszystko by byc traderem czyli staram sie grac to co widze teraz

analityk od trejdera kazdy wie czym sie rozni - to jak krytyk filmowy od filmowca.

Mighty Baz tez nie robi jakis wnikliwych analiz w wątku o daytradingu- podaje na forum poziomy do ktorych cena w 90 % dochodzi, no ja wolałem dać screena. Jesli dla kogoś taka skutecznosc to za mało to nie mój problem. Czy ja powiedziałem że to jest JEDYNA metoda na zarabianie a inne są złe ? WG MNIE i MOJEJ percepcji jest po prostu prostsza - a wy myślcie sobie co chcecie, zarabiajcie czym chcecie - ważne zeby wasze depo rosło długo i szczęśliwe.

i ten tekst - nie kłam .... jezu - nie bij człowieku, co to za lament z kociokwikiem. Jeszcze do krzyza mnie przybij i kamieniami obrzucaj

:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 10:38 przez pawel2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

No nie przesadzaj, za mojej świetności w DT ;) widziałem poziomy Baza i cena dochodzić dochodziła ale często przebijała akurat tak jak myślałem, ta genialna proste technika to po prostu hedgowanie i niedopisywanie strat do rachunku a gra w oparciu a zwykłą AT :) przecież to widać jak na dłoni po analizach Baza i wątku hedge który założył;)

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:No nie przesadzaj, za mojej świetności w DT ;) widziałem poziomy Baza i cena dochodzić dochodziła ale często przebijała akurat tak jak myślałem, ta genialna proste technika to po prostu hedgowanie i niedopisywanie strat do rachunku a gra w oparciu a zwykłą AT :) przecież to widać jak na dłoni po analizach Baza i wątku hedge który założył;)

no jesli jest sie aptekarzem i poluje sie na setupy co do dziesietnej czesci pipsa to nie bedzie zadowolony z tego co można otrzymac po tym szkoleniu - wczoraj na aud/usd cena tez pzebila poziom i co z tego - okolo 80 pips wpaslo - swoją pracę wykonałem, wzialem co moje i do widzenia - takie rzucanie się na kazdy pips to tak jakby wyruszyć na ryby, złowić na obiad dla całej rodziny na iles dni czy tygodni i martwić się że w jeziorze jeszcze coś zostało
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 10:52 przez pawel2907, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Właśnie o to mi chodziło, gra bez SL a zabezpieczenie to hedge, dlatego mimo przebicia zlapaleś pipsiory bo cena jeszcze byla za nisko aby ją zabezpieczyć hedgem chyba że zabezpieczyłeś hedgem :p , Baz ameryki nie odkrył ;) a wtedy wykonywanie analizy schodzi na drugi plan bo wejścia nie muszą być precyzyjne dlatego tą technike charakteryzuje prostota :P

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

nie nie nie - mieszasz teraz - nie byles na kursie a gadasz jakbys wszystko wiedzial

tym system mozna grac ze stop losem albo i bez - ja mam zbyt malo dosiwadczenia by grac bez stop losa więc go sobie stawiam na okresloncyh czytelnych poziomach a nie jakies tam sztywne 5 pips i ani pipa wiecej - , do umiejętnosci i doswiadczenia MB bardzo ale to bardzo daleko mi jeszcze więc JA stosuje SL'a

koncze te dywagacje bo nie zmienią one tego ze jestem zadowolony

3mcie się

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink co Cię tak na prawdę boli?w każdym temacie gdzie ktoś wpsomni o jakimś szkoleniu,wpadasz i zaczynasz swoje.
Po co to?
Paweł był,zaczął po nim zarabiać,jest zadowolony...Ty nie byłeś,stwierdzasz że to szkolenie to nic rewelacyjnego(choc w sumie na nim nie byłeś,i jedynie domyślasz się czego się tam można nauczyć)...

Ja już się gubię...czy w szkoleniach chodzi o to żeby kursant był zadowolony,czy żeby Ink był zadowolony?

Wrzuć na luz bo robi się to męczące.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ja nie mowie że te szkolenie jest zle, nawet bym powiedział że Baz jest jedną z osob której bym uwierzył:)

A co ja poradze że lubie dochodzić jak działa dany system, lubie sie bawić w detektywa ;)

A skoro system z SL to na pewno SL stawiane "książkowo", czyli nie 20 pipek, 1% kapitału tylko Sl stawiany nad ważnym SR lub nad jakimś miejscem w formacji AT prawda ?? :)

A songo co do sykole} ja jestem zdania że szkolenia są potrzebne dla osob zagubionych ale szkolenia od osob ktore mają jakieś pojęcie o grze na fx i Baz jak fxlamer czy inni tego typu ludzie takie pojęcie mają, w związku z czym nie wbijają schematycznie do głowy systemu gry tylko podejrzewam że przybliżają dzialanie rynku poparte doświadczeniem i pewnie to spojrzenia na działanie rynku oświeciło pawła :)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Może tak być...

A co do SL,i Twojej próby "wychwycenia" jak używa SL...przecież właśnie to napisał ;)

Ink,bo zamiast dochodzić,próbować coś zarzucać nie raz..biorąc 100-300 pips dziennie jak to piszesz w wielu tematach,zagraj trochę większym lotem,i w kilka dni nazbierasz na wszystkie szkolenia na forum...i będzie spokój;) nie będziesz się musiał męczyć.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 11:10 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

expedient warzywniaka pisze: malunek z pokolorowanym FIBO to każdy może wrzucić

to niech wrzuci, ciekawe czy uderzy w TP

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:Ja nie mowie że te szkolenie jest zle, nawet bym powiedział że Baz jest jedną z osob której bym uwierzył:)

A co ja poradze że lubie dochodzić jak działa dany system, lubie sie bawić w detektywa ;)

A skoro system z SL to na pewno SL stawiane "książkowo", czyli nie 20 pipek, 1% kapitału tylko Sl stawiany nad ważnym SR lub nad jakimś miejscem w formacji AT prawda ?? :)

A songo co do sykole} ja jestem zdania że szkolenia są potrzebne dla osob zagubionych ale szkolenia od osob ktore mają jakieś pojęcie o grze na fx i Baz jak fxlamer czy inni tego typu ludzie takie pojęcie mają, w związku z czym nie wbijają schematycznie do głowy systemu gry tylko podejrzewam że przybliżają dzialanie rynku poparte doświadczeniem i pewnie to spojrzenia na działanie rynku oświeciło pawła :)
podejrzewaj i domniemaj sobie dalej

ODPOWIEDZ