mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

mforex.pl nie działa
do platformy zalogować się też nie da i nie mogę pobrać danych a chciał bym trochę pomazać na wykresach :wink:
znowu jakieś konserwacje?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

MaciejWLKP pisze:mforex.pl nie działa
do platformy zalogować się też nie da i nie mogę pobrać danych a chciał bym trochę pomazać na wykresach :wink:
znowu jakieś konserwacje?

Faktycznie nie hula. Nic o przerwie nie wiedziałem.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
GECK
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: GECK »

Wczoraj przyszła informacja na platformę, że w sobotę będą prace techniczne przez cały dzień, do 22 bodajże. Także była informacja.

SuGeM
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: SuGeM »

Witam,

czy może mi ktoś wytłumaczyć jedną sprawę? zaznaczam że dopiero zaczynam "zabawe" na forex i z racji tego z mam konto w mBanku na poczatku wybrałem takze mForex....
raz już mnie wkurzyli bo nie zrealizowali mojego zlecenia S/L i zamiast wyjść z rynku bez strat, zamknęło mi pozycje na -40 zł (gram na minilotach).

Teraz miałem ustawione zlecenie sprzedaży na AUD/JPY który w piatek zostało zrealizowane (spodziewałem się zrealizowania dopiero w nastepnym tyg)
Obrazek

na rynek wszedłem w 92,278 a moje zlecenie stop zostało zrealizowane na poziomie 92,380...tylko że nie widze na wykresie aby cena urosła do tej wartości.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Prawdopodobnie "winny" jest spread, który dodatkowo mógł się chwilowo rozszerzyć. Wykresy w MT4 rysowane są po cenie Bid, natomiast pozycje krótkie zamykane są po cenie Ask (Bid + spread), czego nie widać gołym okiem. Te przypuszczenia potwierdzić może broker - skontaktuj się z nim przedstawiając dokładnie sytuację i numer ID transakcji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

SuGeM
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: SuGeM »

Dziękuje za szybka odpowiedz i tak jak napisałeś odpisał mi także broker....jak wspomniałem to moje pierwsze transakcje na realnym koncie i niektóre rzeczy nie są mi do końca znane, zwłaszcza w takiej sytuacji gdzie nie widzę sytuacji "gołym okiem":)

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

SuGeM pisze:Dziękuje za szybka odpowiedz i tak jak napisałeś odpisał mi także broker....jak wspomniałem to moje pierwsze transakcje na realnym koncie i niektóre rzeczy nie są mi do końca znane, zwłaszcza w takiej sytuacji gdzie nie widzę sytuacji "gołym okiem":)
w mforex w trakcie ważnych publikacji lub np o godz.22 spread bardzo się rozjeżdza, lubią wycinać sl
często następują u nich duże luki cenowe, zawieszenia notowań - można zostać z ręką w ....
mam możliwość obserwowania kursu u jeszcze dwóch innych brokerów i muszę powiedzieć, że mforex jest najgorszy
ponadto po wybiciu jakiegoś ważnego poziomu występują u nich duże poślizgi cenowe, sl nie jest realizowany po cenie którą ustalam,
jeżeli chcesz obserwować zachowania spreadu musisz włączyć - pokaż linię Ask, np wykres-właściwości lub opcje-wykres,
mój wybór mforexa uważam za błąd, prawdę o nich poznałem po 15.01.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

bsony pisze: mój wybór mforexa uważam za błąd, prawdę o nich poznałem po 15.01.
Po przekręcie frankowym mForex chyba stracił jakiegoś dostawcę płynności, albo coś w tym stylu. Wcześniej nie było takich rozjazdów. Też zauważyłem po 15 stycznia słabszą płynność.
Skoro broker sobie nie radzi to jest tylko jedno wyjście. Sam wiesz jakie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

Witam , mam pytanie natury technicznej . Czy jest możliwość składania zleceń oczekujących z warunkiem ? np.; aktualna cena 1,3000 teraz składam zlecenie ; jeżeli cena osiągnie 1,3020 to buy limit 1,3010
Pozdrawiam
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Czegoś takiego w standardzie MT4 nie ma. mForex oferuje Smart Orders, gdzie mamy dostęp do zleceń zaawansowanych:
http://www.mforex.pl/smart-orders
http://forexclub.pl/brokerzy/mforex-ecn/smart-orders/

Ale czegoś takiego też nie widzę.

Być może jest gdzieś w sieci EA, które ustawia takie zlecenia warunkowe - trzeba by poszukać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ