Metatrader 4 i podpięcie online pod GPW - API.
Metatrader 4 i podpięcie online pod GPW - API.
Witam,
Temat kiedyś był ale 'wyparował' w czasówkach.
Czy ktoś ma link do instrukcji jak podpiać MT4 aby wyświetlał w czasie rzeczywistym notowania z GPW ?
Pozdrawiam, J.
Temat kiedyś był ale 'wyparował' w czasówkach.
Czy ktoś ma link do instrukcji jak podpiać MT4 aby wyświetlał w czasie rzeczywistym notowania z GPW ?
Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Tig3r,
Faktycznie, warto będzie przenieść z czasówek do jakiegoś stałego działu.
MT4 wraz z tysiącem wskaźników mam obcykane w małym palcu, jak 99,9% z forumowiczów. Byłoby świetną sprawą wykorzystać tą wiedzę i pewne strategie AT z rynku forex na GPW, szczególnie odkąd wprowadzili
KRÓTKĄ SPRZEDAŻ
czyli to czego mi brakowało od początku, czyli dla mnie akurat od końca 2007r. Wiem, nie ma lewaru itd, itp ale ... czasami brak lewaru to plus a nie minus
Śledzę notowania KGHMu (taki papierek lakmusowy naszej giełdy) - korzystając ze strategii można wielokrotnie zawierać transakcje kupna i sprzedaży na H1 z docelowym ok. 5% zarobkiem za każdym razem. Na D1 czy W1 wygląda to o wiele ciekawiej (pod względem potencjalnego zysku). Spekulacja na akcjach na H1 to taki odpowiednik daytradingu na forexie
Poniżej zrzut ekranu z KGHMu z włączoną dowolną strategią z MT4. Fajna sprawa, nieprawdaż ?
Faktycznie, warto będzie przenieść z czasówek do jakiegoś stałego działu.
MT4 wraz z tysiącem wskaźników mam obcykane w małym palcu, jak 99,9% z forumowiczów. Byłoby świetną sprawą wykorzystać tą wiedzę i pewne strategie AT z rynku forex na GPW, szczególnie odkąd wprowadzili
KRÓTKĄ SPRZEDAŻ

czyli to czego mi brakowało od początku, czyli dla mnie akurat od końca 2007r. Wiem, nie ma lewaru itd, itp ale ... czasami brak lewaru to plus a nie minus

Śledzę notowania KGHMu (taki papierek lakmusowy naszej giełdy) - korzystając ze strategii można wielokrotnie zawierać transakcje kupna i sprzedaży na H1 z docelowym ok. 5% zarobkiem za każdym razem. Na D1 czy W1 wygląda to o wiele ciekawiej (pod względem potencjalnego zysku). Spekulacja na akcjach na H1 to taki odpowiednik daytradingu na forexie

Poniżej zrzut ekranu z KGHMu z włączoną dowolną strategią z MT4. Fajna sprawa, nieprawdaż ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
A o jakim konkretnie API mówicie? Z tego co wiem to nie ma zbyt dużo możliwości bo systemy giełdowe są raczej "zamknięte". Bossa wprowadziła jakiś interfejs do ich systemu ale czy da się przez to podpiąć MT4 - do sprawdzenia... Z tego co piszą na stronie to nie tylko notowania ale i transakcje mogłyby przez to chodzić:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... at_id=1059
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... at_id=1059
Da! Ktoś kiedyś przesłał linka do programu - wtyczki do MT4 która umożliwia pobieranie danych z NOL3. Choroba, nie zapisałem linka i buba ...
Automaty EA, trailing stopy - to wszystko będzie mo-żli-we na GPW że nie wspomnę o analizie w MT4 na żywo !
J.
Automaty EA, trailing stopy - to wszystko będzie mo-żli-we na GPW że nie wspomnę o analizie w MT4 na żywo !
J.
XTB wprowadziło Equity DMA, czyli zwykłe CFD na akcje. Twoje zlecenie kupna idzie do nich, oni w swoim imieniu dają zlecenie na giełdę, więcej na stronie http://www.xtb.pl/strona.php?p=852#0 , a wywiad o tym z przedstawicielami xtb tu http://www.wallstreet.org.pl/podcasty/S ... 100614.mp3
Tyle, że tam nie ma krótkiej sprzedaży. Pewnie będzie - ale kiedy ?amicus4 pisze:XTB wprowadziło Equity DMA, czyli zwykłe CFD na akcje.
Pokaż mi sensowną strategię działającą na GPW a rozwiązanie się zrobistophouse pisze:Jeśli ktoś podjąłby się zrealizować takie rozwiązanie programistyczne, to byłbym gotów to kupić. Obawiam się jednak, że sprawa nie jest trywialna.