MB Trading

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
41
43%
Poza paroma minusami są ok
15
16%
Przeciętny
32
34%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
5
5%

Liczba głosów: 95

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BigZbig111 »

fxlamer pisze:
BigZbig111 pisze:Hej, a co to za skalpowanie, kiedy wszyscy śpią?
No 8 rano w morde......... ale za dobra rade dziekuje :D
8 rano w PL =

7 rano Londyn
2 w nocy Nowy Jork
11 w nocy (poprzedni dzień) w Los Angeles
16 w Tokio
18 w Sydney

Jak widzisz to zdecydowanie "martwy" okres, prawie wszyscy śpią albo szykują sie do snu, albo wstają.
A ten programik jest pomocny, to prawda.

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

fxlamer pisze:Zawsze gdzies ktos spi, wstaje, szykuje sie......... ogolnie wiec martwica regionalna .... LOL
Gra juz ktos na nowej platformie efx?
To prawda, oczywista prawda, wręcz oczywista oczywistość!

Pozwolę sobie jednak zauważyć, że kursów nie popycha "ktoś" i "gdzieś", tylko raczej robią to duże "dealing roomy" dużych instytucji finansowych, zlokalizowane tam, gdzie napisałem (no może za wyjątkiem PL!);
dżentelmeni pracujący w tych dealing roomach niechętnie pracują na 2 czy 3 zmiany, niezwykle rzadko chce im się pracować do późnej nocy; po prostu w tym aspekcie są w miarę normalni;

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

BigZbig111 pisze:Pozwolę sobie jednak zauważyć, że kursów nie popycha "ktoś" i "gdzieś", tylko raczej robią to duże "dealing roomy" dużych instytucji finansowych
Big prosze Cie......... rozumiem ze chcesz mi pomoc zrozumiec jak dziala rynek, dzieki, ale naprawde nie trzeba... na tych klockach pare zebow sobie juz ukruszylem wiec wyluzuj. Poza tym nie robmy offtopa bo bede musial sie zbanowac :mrgreen:
Bedzie dobrze, luz......
=================

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pytanie do BigZbig111 lub jaguarII nie mogę sobie poradzić z zmianą wartości zlecenia np.mam złożone zlecenie STOP+OTT chciałbym zmienić wartość głownego lub zależne np. w stop lub limit jak to zrobić?2 w orderbook wszystko jest ok pisze główne ,zależne ok natomiast nie rozumiem open orders tam nie ma stopa limitu tylko jest cena po jakiej chcę kupić psychicznie mi to kompletnie nie leży,jest jeszcze tam price ale to nijak się ma do tych wszystkich wartości w zleceniu ani do ceny realnej.Za wyjaśnienie tego z góry dziękuję i pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze:Pytanie do BigZbig111 lub jaguarII nie mogę sobie poradzić z zmianą wartości zlecenia np.mam złożone zlecenie STOP+OTT chciałbym zmienić wartość głownego lub zależne np. w stop lub limit jak to zrobić?2 w orderbook wszystko jest ok pisze główne ,zależne ok natomiast nie rozumiem open orders tam nie ma stopa limitu tylko jest cena po jakiej chcę kupić psychicznie mi to kompletnie nie leży,jest jeszcze tam price ale to nijak się ma do tych wszystkich wartości w zleceniu ani do ceny realnej.Za wyjaśnienie tego z góry dziękuję i pozdrawiam.
Zlecenia "proste" można zmieniać przez funkcję "Change order"; trzeba kliknąć prawym klawiszem myszy gdy kursor stoi na wierszu tego zlecenia w oknie OrderBook albo w oknie OpenOrders; pojawia się wtedy możliwość Change order i po jej wybraniu okno pozwalające zmienić parametry tego zlecenia (ilość, cena);

Zlecenia "podwójne" - te z plusem "+" nie mają takiej możliwości; zmiany dokonujesz kasując stare zlecenie (prawy klawisz i Cancel Order albo DoubleClick), po czym składasz nowe zlecenie z parametrami, jakie Ci potrzebne;

Składanie zleceń, kasowanie (cancel) zleceń, zmiana zleceń (change) nic nie kosztuje, nie ma żadnych ograniczeń ani limitów na te czynności;

Druga część Twojego pytania jest nieprecyzyjna, nie bardzo wiem o co Ci chodzi;
mnie niczego w OrderBooku nie brakuje;
nie wiem co ci psychicznie nie leży;
nie wiem co to jest cena realna;

Jeśli moja odpowiedź nie jest wystarczająca, prosze o sprecyzowanie pytania;
Przepraszam, jeśli popełniłem jakieś drobne błędy, ale nie mam możliwości sprawdzenia tego o czym piszę, bo MBT już nie działa; odpowiedź napisałem "z pamięci", bez możliwości przetrenowania;

Pozdrawiam
zj

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

:) Panowie czy korzystacie z softow i nakladek do MBT na realu?...bo jest ich troche ale ktora wedlug was jest najbardziej odpowiednia tzn ta ktora sie najbardziej sprawdza pytam tych ktorzy graja na Live i wykorzystuja narzedzia analityczne ?

z gory dzieki

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Serdecznie dziękuję BigZbig111 za cierpliwe w wyjaśniania.Niestety w tej platformie można się zakopać.Powinny być widoczne wszystkie pozycje łącznie z stopem,limitem w pozycji OPEN ORDERS a nie Orderbook ponieważ przy dużej ilości transakcji zaraz Tobie znikną z ekranu pozycje i ciągle trzeba to cofać ,zapewniam że w realu to nawet geniusz się pogubi.Teraz stała się dziwna rzecz w postions znikną poprzedni wygląd a w to miejsce mam to samo co jest pod Fx board czyli mogę ustawiać OTT,+ itp.będę wdzięczny za podpowiedż jak wrócić do stanu podstawowego.Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze:Niestety w tej platformie można się zakopać.Powinny być widoczne wszystkie pozycje łącznie z stopem,limitem w pozycji OPEN ORDERS a nie Orderbook ponieważ przy dużej ilości transakcji zaraz Tobie znikną z ekranu pozycje i ciągle trzeba to cofać ,zapewniam że w realu to nawet geniusz się pogubi.
1. Cóż, mogę tylko powiedzieć, że ja się przez nią przekopałem i raczej nie stanowi dla mnie większej tajemnicy. Trochę programuję, a kod źródłowy nawigatora jest udostępniony (przynajmniej jego szkielet!). Dla mnie wszystko jest właściwie logiczne i ma swoje uzasadnienie. Co nie znaczy, że nie może być lepiej i że każdemu musi to pasować.
2. Okno OpenOrders pokazuje parametry (jak sama nazwa wskazuje!) otwartych zleceń, tzn. tych, które stoją w karnecie i zostaną wykonane automatycznie, jeśli tylko kurs dojdzie do założonego limitu od góry lub od dołu.
Parametry, których Tobie "brakuje", nie dotyczą bezpośrednio otwartego zlecenia, a są parametrami NOWEGO zlecenia typu TTO, które zostanie Uaktywnione (czyli stanie się "Live - żywe" i trafi do OpenOrders) dopiero gdy zlecenie pierwotne się wykona! Sygnał o tej "oczekującej niespodziance" jest w OpenOrders - to właśnie typ zlecenia pokazuje, że po wykonaniu pierwotnego będzie kolejne zlecenie (+TTO, +TP, itd.).
3. Przeglądanie OrderBook - po prostu trzeba przeszukiwać; przypomnę tylko, że działa sortowanie - DoubleClick na nagłówku kolumny sortuje tabelę wg tej kolumny; kolejny DoubleClick zmienia porządek sortowania.
Można też spróbować ograniczyć ilość wierszy w OrderBook-u do tych niezbędnych przez zmianę preferencji (MBTNavigator>Navigate>Preferences>OrderBook>DefaultView i tutaj wybór opcji - ale wtedy mogą zniknąć inne pozyteczne informacje z OrderBooku, np. przestanie być wyświetlana przyczyna odrzucenia zlecenia!; coś za coś).
zz pisze:Teraz stała się dziwna rzecz w postions znikną poprzedni wygląd a w to miejsce mam to samo co jest pod Fx board czyli mogę ustawiać OTT,+ itp.będę wdzięczny za podpowiedż jak wrócić do stanu podstawowego.Pozdrawiam
Nie ma w tym nic dziwnego. Sam to zleciłeś.
W oknie Positions ustaw kursor na czarnym polu i Prawy Click - pojawi się pomocnicze okno poleceń, zlikwiduj wybór "Show Order Entry".

Happy New Year!
zj

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

jaguarII pisze::) Panowie czy korzystacie z softow i nakladek do MBT na realu?...bo jest ich troche ale ktora wedlug was jest najbardziej odpowiednia tzn ta ktora sie najbardziej sprawdza pytam tych ktorzy graja na Live i wykorzystuja narzedzia analityczne ?

z gory dzieki
Ja używam darmowego QuoteTracker-a - wykresy Intra 2 doby wstecz; niestety komputer musi być cały czas włączony, bo QT pokazuje tylko te dane, które sam nazbiera; MBT nie udostępnia danych historycznych; sprawdza się to niezawodnie na newsach;

Do analizy używam MT4 i rachunku demo innego brokera (Alpari, FXDD itd.); to w zupełności mi wystarcza - na TF H4 czy D1 pojedyncze pipsy różnicy w kursach nie mają żadnego znaczenia.

Happy New Year.
zj

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze:BigZbig111 nie mam czarnego pola tylko szare wyskakuje tylko templete oraz preference to wszystko.Pozdrawiam.
Kursor ma być ustawiony we wnętrzu okna Positions, które to wnętrze domyślnie jest czarne, chyba że pozmieniałeś kolory w Preferences! Jeśli tak, to masz taki kolor, jaki sobie wybrałeś. Być może powinieneś powiększyć sobie okno Positions aby zobaczyć o czym piszę?
Jeśli natomiast ustawiasz kursor na polu "szarym" to prawdopodobnie jest to pole OrderEntry (wprowadzanie zlecenia) i otwiera się okno poleceń odpowiadające temu polu.
Wszystko działa poprawnie.
Pozdr
zj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ