zz pisze:Niestety w tej platformie można się zakopać.Powinny być widoczne wszystkie pozycje łącznie z stopem,limitem w pozycji OPEN ORDERS a nie Orderbook ponieważ przy dużej ilości transakcji zaraz Tobie znikną z ekranu pozycje i ciągle trzeba to cofać ,zapewniam że w realu to nawet geniusz się pogubi.
1. Cóż, mogę tylko powiedzieć, że ja się przez nią przekopałem i raczej nie stanowi dla mnie większej tajemnicy. Trochę programuję, a kod źródłowy nawigatora jest udostępniony (przynajmniej jego szkielet!). Dla mnie wszystko jest właściwie logiczne i ma swoje uzasadnienie. Co nie znaczy, że nie może być lepiej i że każdemu musi to pasować.
2. Okno OpenOrders pokazuje parametry (jak sama nazwa wskazuje!) otwartych zleceń, tzn. tych, które stoją w karnecie i zostaną wykonane automatycznie, jeśli tylko kurs dojdzie do założonego limitu od góry lub od dołu.
Parametry, których Tobie "brakuje", nie dotyczą bezpośrednio otwartego zlecenia, a są parametrami NOWEGO zlecenia typu TTO, które zostanie Uaktywnione (czyli stanie się "Live - żywe" i trafi do OpenOrders) dopiero gdy zlecenie pierwotne się wykona! Sygnał o tej "oczekującej niespodziance" jest w OpenOrders - to właśnie typ zlecenia pokazuje, że po wykonaniu pierwotnego będzie kolejne zlecenie (+TTO, +TP, itd.).
3. Przeglądanie OrderBook - po prostu trzeba przeszukiwać; przypomnę tylko, że działa sortowanie - DoubleClick na nagłówku kolumny sortuje tabelę wg tej kolumny; kolejny DoubleClick zmienia porządek sortowania.
Można też spróbować ograniczyć ilość wierszy w OrderBook-u do tych niezbędnych przez zmianę preferencji (MBTNavigator>Navigate>Preferences>OrderBook>DefaultView i tutaj wybór opcji - ale wtedy mogą zniknąć inne pozyteczne informacje z OrderBooku, np. przestanie być wyświetlana przyczyna odrzucenia zlecenia!; coś za coś).
zz pisze:Teraz stała się dziwna rzecz w postions znikną poprzedni wygląd a w to miejsce mam to samo co jest pod Fx board czyli mogę ustawiać OTT,+ itp.będę wdzięczny za podpowiedż jak wrócić do stanu podstawowego.Pozdrawiam
Nie ma w tym nic dziwnego. Sam to zleciłeś.
W oknie Positions ustaw kursor na czarnym polu i Prawy Click - pojawi się pomocnicze okno poleceń, zlikwiduj wybór "Show Order Entry".
Happy New Year!
zj