Wiesz ja nie korzystam z dedykowanego oprogramowania. Nawet sam MP w tej chwili odpuściłem i posługuje się jedynie diagramem wielkości wolumenu i delty (róznica między kontraktami Ask i Bid) w opraciu o wskaźniki napisane dla Metatradera. To (w połączeniu z grą wg. S/D) w zupełności wystarcza do osiągnięcia bardzo wysokiej skuteczności zagrań w day tradingu.personov pisze:Ciekawy temat. Próbuję to wszystko rozkminić. Czytam wszystko, ale nigdzie nie doczytałem co oznaczają te litery i czy w ogóle coś znaczą ? Czasem widzę duże litery, czasem duże i małe i są one w różnych kolorach.
Podpowiecie ?
Szukam czegoś co nazwać by można "momentum delty", czyli wyróżniającego się wielkością na tle otoczenia słupka delty np. tak http://forex-nawigator.biz/forum/s-d-ta ... ml#p639362
i w połączeniu z obserwacją wielkości wolumenu i położenia ceny dostaję wtedy bardzo wiarygodne sygnały do zagrań.
Jeśli chodzi sam wykres to może litery odzwierciedlają liczbę kontraktów na danym poziomie ceny. Tak jak na tym screenie robią to różne odcienie kolorów?

хостинг картинок