Market Depth tzw. level II na forex-ie. Czy da się zarabiać?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
szumlak
Uczestnik
Uczestnik

Market Depth tzw. level II na forex-ie. Czy da się zarabiać?

Nieprzeczytany post autor: szumlak »

Witam
szukałem jakiś konkretów ale niestety nic nie znalazłem. Chodzi mi o to czy da się zrobić strategię aby można było kupować i sprzedawać waluty na Forexie za pomocą odczytywania danych z Market Depth? Jakie generalnie są zasady, bo jak patrzę na te zmieniające się ceny np na FxPro lub Dukascopy to nic nie rozumię nie wiem, w który momencie można kupować a w którym sprzedawać. Wiem, że generalnie jak jest więcej zleceń kupna po stronie kupujących to cena prawdopodobnie będzie rosła ale po chwili jest więcej zleceń po stronie sprzedaży (ECN na FxPro) i jak się tutaj połapać? Czy istnieje w ogóle jakiś broker który oferuje w miarę dokładny Market Depth (bo chyba dokładny nie istnieje-rynek zdecentralizowany) albo czy jest jakiś program gdzie można to odczytywać?
Proszę o odpowiedz lub wskazówki. Dzięki :!: :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Market Depth tzw. level II na forex-ie. Czy da się zarab

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Gra na podstawie MD jest dość trudna, bo wszystko zmienia się bardzo szybko, a dodatkowo, jak zauważyłeś, to rynek zdecentralizowany więc niekoniecznie wolumen musi być miarodajny w jakimkolwiek stopniu. Co innego na akcjach/futures, gdzie rynek jest w jednym miejscu.

Wpisz sobie np. na YouTube -> market depth trading. Jest sporo filmików z objaśnieniami pokazujących jak niektórzy grają w oparciu o Level II.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ