Manipulacja ceny u brokera?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Manipulacja ceny u brokera?

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

Wątpię, by była to wina brokera.
Jeszcze raz - poczytaj o spreadzie i tym jak się zachowuje - szczególnie w momencie otwarcia sesji.

Najpewniej była luka cenowa, duży skok ceny, co zaowocowało rozjazdem spreada i cena bid i ask mocno się od siebie różniła.
Chwyciło Twojego SL-a mimo, że sama cena tam nie dotarła.

To nic nowego - normalne zachowanie na rynku - szczególnie w okresie dużych wahań.

Druga kwestia - zawsze możesz napisać co to za broker i ludzie na forum na pewno Ci powiedzą, czy można mu ufać.

Forexwork
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Forexwork »

Byłem po stronie kupna, więc interesuje mnie cena BID. Cena BID nie dotarła do poziomu SL

Forexwork
Bywalec
Bywalec

1 reklamacja została pozytywnie rozpatrzona
2 reklamacja negatywnie, ale mam nauczkę, żeby nie otwierać zlecenia wieczorem w piątek, nic tak nie uczy tradera jak doświadczenie na własnej skórze.
Życzę wszystkim traderom wszystkiego dobrego oraz cierpliwości, pokory i konsekwencji w działaniu.

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

Gratulacje.
Świetnie, że udało Ci się wywalczyć swoje racje.
Niemniej - w takim przypadku - uciekaj od takiego brokera jak najdalej.
Jeśli ja miałbym walczyć z brokerem, bo ten robi nieprawidłowe ruchy szkodzące mi - jako klientowi - nie ma o czym mówić, od razu bym się z takiego biznesu wypisał.

Forexwork
Bywalec
Bywalec

Możliwe, że będę musiał rozważyć przejście do zagranicznego brokera, z polskim kontaktem, niskim depozytem. Nie mam szczególnych wymagań co do Instrumentów finansowych, główne pary walutowe i główne surowce mi wystarczą, myślałem o Saxo Banku.

ODPOWIEDZ