MACAU...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
BratBot
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: MACAU...

Nieprzeczytany post autor: BratBot »

Z czasem na czytanie materiałów i pisanie, teraz jest i będzie kiepsko. Korpoludki jak ja, nie mają za dużo czasu i siły :P.

Mały teaser:
Obrazek ":D" pokazuje jak powinno wyglądać fajne wejście (w tym momencie jest 88 pipsów na +). W "1h" mamy ten sam wykres w interwale UWAGA 1h ;).
1h.jpg
Nowy obraz mapy bitowej.jpg
Mały opis - w zielonym kółeczku postanowiłem otworzyć pozycję, niby cena przebiła linię trendu spadkowego. Po 5 min narysowałem druga linię (tą mniej nachyloną), już wyglądało to gorzej. Na dokładkę zdałem sobie sprawę, że cena nie przeskoczyła dwóch ostatnich wierzchołków (dwie różowe poziome linie). Postawiłem więc zlecenie oczekujące powyżej wyższego wierzchołka. Cena przebiła ten poziom o 10:44 następnego dnia. Na dwie sprawy tutaj chciałbym zwrócić uwagę. 1. Godzina otwarcia, wtedy jesteśmy w pracy/szkole/uczelni - Z Adamem B. którego czubek głowy możecie podziwiać na jednym ze screenow, doszliśmy do wniosku że 80-95% transakcji jest skazanych na zlecenia oczekujące. 2. Zwężenie Wstęg Bollingera na interwale 1h (zaznaczone błękitnymi strzałeczkami), bardzo blisko dolnej krawędzi kanału, jako zapowiedzenie gwałtownego ruchu cen. Na dokładkę jest jeszcze przecięcie linii trendu RSI na 4h, ale to już jakoś mniej ekscytujące ;)

Trzymajcie się Misiaczki! 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kanapka

Awatar użytkownika
floatmaster
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: floatmaster »

BratBot takie same zagranie zagrałem na tej parze co Ty.Interesuje mnie czy prace już są zakończone nad usprawnieniem systemu ,kolejny zasób wiedzy w pdf czy może na tą chwilę to jest wszystko co zamieściłeś w zagraniu tym i żadnej wiedzy konstruktywnej już nie będzie. Wspominałeś coś o Fibo i koledze który ten system usprawnił o jakiś wskaźnik

Awatar użytkownika
BratBot
Stały bywalec
Stały bywalec

@Floatmaster - Ujmę w ten sposób. W 100% gotowy Macau XYZ (czyli macau 2.0, i nowe fajne rzeczy) nie wiem kiedy będzie gotowy. Trzeba go napisać w całości od zera, aby był lepszy od tego co jest napisane na tą chwilę. Nie mam mam zamiaru w w nieskończoność dokładać nowych rzeczy, do już napisanego tekstu. Z dwoma wyjątkami - będzie to suplement do 1.9.2 mówiący o Wstęgach Bollingera. I technika do nauki gry, "Partyzant" autorstwa Adama B. Cała reszta nowych rzeczy będzie w finalnym produkcie.

Ulepszanie 1.9.2, to wsadzenie 3 litrowego silnika do golfa. Pewne jest, że będzie szybszy. Ale będzie miał różne ograniczenia wynikające ze swojej konstrukcji. Ja stworze Ferrari, a nie da się tego osiągnąć przerabiając ciągle golfa...
Ilość materiałów które muszę przerobić aby stworzyć to Ferrari, jest tak monstrualna i przytłaczająca, że głowa boli.

Więc cierpliwości. I proszę się nie martwić, mi najbardziej zależy aby ten system był świetny.
Kanapka

Awatar użytkownika
BratBot
Stały bywalec
Stały bywalec

Coś tam ruszyło, rzucę Wam ochłapa na zachętę... 8)

Aktualnie ślęczę nad super-łopatologicznym opisem krok po kroku...
Obrazek
Kanapka

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

No proszę :D a już myślałem że porzuciłeś pracę nad tym systemem, którym sam kiedyś się niezwykle interesowałem.

Mam nadzieję że pracuje się przyjemnie, chociaż powoli niebezpiecznie zbliżasz się do tego żeby długością prac przegonić Hosodę :wink:

Powodzenia!

sycamor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sycamor »

Witam,

minęły kolejne trzy miesiące i chciałbym się dowiedzieć, co słychać w temacie wersji 2.0 ?

System wygląda bardzo ciekawie, przyjrzę mu się w tym tygodniu dokładniej, dopiero wczoraj to znalazłem.

Pozdrawiam,

:564:

S.

Awatar użytkownika
BratBot
Stały bywalec
Stały bywalec

Mały updejcik, po prawie roku - lol.

Od prawie roku jestem w czarnej d. jeżeli chodzi o pracę (no w zasadzie dział), ciągle jestem zajęty i zwyczajnie brakuje mi powera żeby jeszcze w forexa się bawić. Nic nie grałem, nie mówiąc już o pisaniu... Innymi słowy, wszystko leżało i kwiczało.

ALE

Jak dobrze pójdzie, to w już w czerwcu ją zmienię. I będę miał zarówno czas jak i siłę na forexa :twisted: .
W najgorszym wypadku zmienię ją dopiero w październiku/listopadzie... :(

Mówiąc szczerze, to każdego dnia jak się kładę, to mam mały ból dupy dlatego że nie jestem w stanie zajmować się swoim "dzieckiem" :evil: . A wierzcie mi, naprawdę nie mogę się doczekać kiedy tylko będę mógł coś nowego naskrobać :P .

Wrzucam ostatnią wersję Macau jak powstała.
Hasło do archiwum: bratbot

Mały OT.
Nie starajcie się w pracy, w nagrodę że byłem dobry, wysłano mnie (w zasadzie sprzedano jak niewolnika) do "lepszego" działu. Gdzie praca mi zupełnie nie podchodzi i ogólnie jest do d*py. Od jakiegoś czasu próbuję przenieść się tam gdzie pracowałem poprzednio, Ale nie chcą mnie puścić, "bo się sprawdzam".

Chyba zajmę się hodowlą jedwabników... :evil:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kanapka

ODPOWIEDZ