Mały teaser:
Obrazek ":D" pokazuje jak powinno wyglądać fajne wejście (w tym momencie jest 88 pipsów na +). W "1h" mamy ten sam wykres w interwale UWAGA 1h

Mały opis - w zielonym kółeczku postanowiłem otworzyć pozycję, niby cena przebiła linię trendu spadkowego. Po 5 min narysowałem druga linię (tą mniej nachyloną), już wyglądało to gorzej. Na dokładkę zdałem sobie sprawę, że cena nie przeskoczyła dwóch ostatnich wierzchołków (dwie różowe poziome linie). Postawiłem więc zlecenie oczekujące powyżej wyższego wierzchołka. Cena przebiła ten poziom o 10:44 następnego dnia. Na dwie sprawy tutaj chciałbym zwrócić uwagę. 1. Godzina otwarcia, wtedy jesteśmy w pracy/szkole/uczelni - Z Adamem B. którego czubek głowy możecie podziwiać na jednym ze screenow, doszliśmy do wniosku że 80-95% transakcji jest skazanych na zlecenia oczekujące. 2. Zwężenie Wstęg Bollingera na interwale 1h (zaznaczone błękitnymi strzałeczkami), bardzo blisko dolnej krawędzi kanału, jako zapowiedzenie gwałtownego ruchu cen. Na dokładkę jest jeszcze przecięcie linii trendu RSI na 4h, ale to już jakoś mniej ekscytujące

Trzymajcie się Misiaczki!