luka cenowa

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
kkkrzysztov
Uczestnik
Uczestnik

luka cenowa

Nieprzeczytany post autor: kkkrzysztov »

Witam, Chciałbym się zapytać o następujący problem:

Handlowałem sobie ostatnio na NZDUSD, byłem na plusie i miałem otwarte kilka pozycji, które też były na plusie i stało się coś takiego, że w czasie kiedy miałem otwarte pozycje, ze SL na lini otwarcia przyszły dane z banku centralnego Nowej Zelandii. Na platformie powstała luka cenowa na jakieś 70 p, nie dość że straciłem całą kasę to teraz depozyt wskazuje mi minus 160 zł. W chwili powstania tej luki platforma została zablokowana na kilka minut, nie tylko ta para ale cała platforma.

Nie wiem jak na innych platformach forex ale sprawdzałem na różnych stronach internetowych wykresy i nie ma luki cenowej tylko ostry zjazd w dół. Było to o godzinie 00:00 z 22 na 23 lipca.

Pytanie czy na waszych platformach jest ta luka, czy to mnie zobowiązuje do spłacenia salda ujemnego, co mi się nie widzi za bardzo, jak ten problem rozwiązać?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: luka cenowa

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Niektórzy brokerzy mają przerwę w notowaniach w pewnych porach. O ile nie był to błąd techniczny to masz obowiązek pokryć stratę. Chociaż często robią to za klienta... Kwestia jaki to broker...

kkkrzysztov
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kkkrzysztov »

Dzwonił do mnie konsultant i oferował mi jakąś promocji i przy okazji zapytałem o co biega z tą luką i blokadą platformy, to powiedział że to ogłoszenie decyzji banku centralnego o obniżce stóp spowodowała zmianę ceny i zamknięcie ryku. Pytam go jak to mogło zablokować całą platformę (zegar na platformie zatrzymał się na kilka minut), całą nie na jednej parze, i skąd ta luka cenowa skoro na stronie internetowej z wykresami znalazłem świecę. Nie wiedział jak mi odpowiedzieć. Chodzi o admiral markets

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Wszystko jasne. AM potrafi rozłączyć klienta MT4 z serwerem w taki sposób, że nie połączy się on z powrotem automatycznie. Tylko u nich widziałem taki patent. Stosowali go gdy kosiłem ich arbitrażem, więc pewnie stosują go i teraz. Co do luki to oczywiście spreparowali ją specjalnie, serwer MT4 daje takie możliwości i z tego co piszesz wyraźnie widać że tak było. Ja bym zrobił tak: najpierw zawiadamiam KNF listem poleconym z potwierdzeniem odbioru, potem kopia do nich i żądanie przywrócenia środków na koncie, wszystko pisemnie, bez wdawania się w dyskusję. Koniecznie taka kolejność. Jeśli KNF Ci odpisze, że AM podlega nadzorowi estońskiemu, odpisz im że Twoje zawiadomienie dotyczy polskiego oddziału, zarejestrowanego na polski adres, z polskimi numerami telefonów i prowadzącego działalność brokerską na terenie Polski. Nadzór możesz też poprosić, żeby zbadali czy w związku z tym, że AM używa oprogramowania metatrader, nie zachodzi przesłanka konfliktu interesów. Bodajże singapurski nadzór uznał, że zachodzi.

A na drugi raz poczytaj co to jest zarządzanie kapitałem i unikaj grania na publikacji wrażliwych danych, poszukaj kalendarza.

Pozdrawiam
Obrazek
Unfortunately, more to come

ODPOWIEDZ