Lmax Exchange (MTF)
Re: Lmax Exchange (MTF)
Hey,
mam pytanie czy gra ktoś może przez Lmax na CFD na indeksy?
Znalazłem takie info:
http://www.fairfxtrading.com/lmax-forex ... struments/
CFD Trading Instruments: Equity Indices and Spot Commodities
LMAX Professional offers Contracts for Difference (CFD) instruments in major Indices.
LMAX Professional CFDs are based on 10% of the notional value of the underlying instrument.
There is not currently a liquidity provider for Index CFDs, for which liquidity is created by customers trading with each other.
$0.4 per contract standard commission
--czyli zasadniczo może być kłopot z płynnością?
I tak przy okazji - to jak można i gdzie zdobyć platformę Mt4 bridgowoą do Lmax, aby potestować na demo?
Założyłem demo i dostałem tylko login do webtradera, bez linku do pobrania Mt4.
A widzę, że oni mają tylko bridge (słuszna koncepcja) i parę firm wymienionych na stronie,
ale linku do pobrania, nie ma.
Dzięki z góry za pomoc!
mam pytanie czy gra ktoś może przez Lmax na CFD na indeksy?
Znalazłem takie info:
http://www.fairfxtrading.com/lmax-forex ... struments/
CFD Trading Instruments: Equity Indices and Spot Commodities
LMAX Professional offers Contracts for Difference (CFD) instruments in major Indices.
LMAX Professional CFDs are based on 10% of the notional value of the underlying instrument.
There is not currently a liquidity provider for Index CFDs, for which liquidity is created by customers trading with each other.
$0.4 per contract standard commission
--czyli zasadniczo może być kłopot z płynnością?
I tak przy okazji - to jak można i gdzie zdobyć platformę Mt4 bridgowoą do Lmax, aby potestować na demo?
A widzę, że oni mają tylko bridge (słuszna koncepcja) i parę firm wymienionych na stronie,
Dzięki z góry za pomoc!
Zasadniczo problemów być nie powinnoaxwaw pisze: --czyli zasadniczo może być kłopot z płynnością?

Odnośnie dema wygląda to następująco:
http://forexclub.pl/brokerzy/lmax-excha ... unek-demo/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Cisza w tym temacie od 3 miesięcy. Czyżby uzytkownicy tego forum nie mieli tam juz aktywnych kont ? Broker padł czy jak ?
Mam pytanie : jak zachował sie broker w kwestii ujemnych debetów po przekręcie frankowym ?
O ile dobrze pamiętam to LMAX również nie wiadomo czemu zawiesiło wtedy notowania par z frankiem.
Mam pytanie : jak zachował sie broker w kwestii ujemnych debetów po przekręcie frankowym ?
O ile dobrze pamiętam to LMAX również nie wiadomo czemu zawiesiło wtedy notowania par z frankiem.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Broker nie padł. Wszystko gra. Zazwyczaj tak jest, że jak traderzy są zadowoleni to jest cicho. Jak dzieje się coś złego to robi się szum - nie zauważyłeś tego jeszcze? Więc cisza to raczej dobry znak
.
Wiadomo czemu zawiesili kwotowania - z tego powodu z którego zrobił to wtedy każdy inny broker ECN/STP/MTF...
A jak się zachowali niestety nie wiem, bo nie znam nikogo kto wtedy zaliczyłby tam debet... Początkowo była mowa, że będzie trzeba uregulować ale co z tego ostatecznie wyszło to trudno powiedzieć.

Wiadomo czemu zawiesili kwotowania - z tego powodu z którego zrobił to wtedy każdy inny broker ECN/STP/MTF...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Maniak
rzeczywiscie, sam ostatnio szukalem opinii na temat Lmax i nic. albo jest tak dobrze, ze nie ma potrzeby pluc na forum albo jest tak zle, ze nikt tam nie trejduje.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Cisza najczęściej oznacza, że pies z kulawą nogą tam nie zagląda.raposo pisze:Więc cisza to raczej dobry znak.
Nie dziwię się, że bywa cisza w wątkach XTB lub TMS bo nikt od brokera już dawno tu nie zagląda, a na forum nie ma osób, które są ich pośrednikami.
W przypadku LMAX najlepszy kontakt jest właśnie do Ciebie.
Czyli z jakiego ?raposo pisze:
Wiadomo czemu zawiesili kwotowania - z tego powodu z którego zrobił to wtedy każdy inny broker ECN/STP/MTF.
Poza tym to chciałeś chyba napisać "pseudo ECN". Z tego co kojarzę to notowania zawiesili LMAX, mForex i Bossa.
Zaczynam myśleć, że dostawcą płynności mForex jest właśnie LMAX. W takim razie ostatni spadek płynności mForex wskazuje, że i LMAX zaczyna słabo prząść.
Trust no bit**es.
Możesz się nie zgodzić ale fakty są trochę inne... Może nie ma szału na tych brokerów i akurat są mniej modni ale gwarantuję Ci, że cały czas mają przypływ klientów. Zauważyłem to choćby po numeracji rachunków. LMAX nigdy nie będzie numerem jeden jeśli chodzi o FX detaliczny, bo nigdy do tego nie aspirował i aspirować nie będzie. Nie prowadzą kampanii reklamowych, a nawet nie pojawiają się na konferencjach ale to przecież nie sygnał, że z nimi źleMarioDM pisze: Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Cisza najczęściej oznacza, że pies z kulawą nogą tam nie zagląda.
Nie dziwię się, że bywa cisza w wątkach XTB lub TMS bo nikt od brokera już dawno tu nie zagląda, a na forum nie ma osób, które są ich pośrednikami.

Oj chyba jeszcze "kilku" by się znalazło, którzy te kwotowania zawiesili...raposo pisze: Czyli z jakiego ?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Wybacz, że wywołuje do tablicy.raposo pisze:
Oj chyba jeszcze "kilku" by się znalazło, którzy te kwotowania zawiesili...Wycofało się wielu dostawców płynności i mieli ku temu swoje powody. Zresztą argumentacja wydaje się mało sensowna zważając z jak wieloma instytucjami współpracuje sam LMAX. Do tego dochodzi kwestia tego, że nigdy broker ECN, czy jak wolisz nawet pseudo ECN, nie współpracuje tylko z jednym dostawcą. Problem o wiele bardziej złożony i omawiany już w paru innych wątkach więc pozwolę sobie zakończyć tutaj ten temat, przynajmniej z mojej strony
.
Mógłbyś wrzucić link do tego omówionego problemu? Planuje zmienić brokera (myślałem na LMAX) a takie nie odpowiadanie na pytania wręcz wymijanie nie daje dobrego wizerunku.

Dyskusja na ten temat:Damfry pisze: Wybacz, że wywołuje do tablicy.
Mógłbyś wrzucić link do tego omówionego problemu? Planuje zmienić brokera (myślałem na LMAX) a takie nie odpowiadanie na pytania wręcz wymijanie nie daje dobrego wizerunku.
http://forex-nawigator.biz/forum/czarny ... 26220.html
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam może mnie ktoś oświecić , między danymi czy był dziś spreed większy niż 28pips ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.