Lacze internetowe do Forex.

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Pentuer
Bywalec
Bywalec

Lacze internetowe do Forex.

Nieprzeczytany post autor: Pentuer »

Witam,

Przeprowadzilem sie na wies i okazalo sie ze jest problem z internetem. Bezprzewodowy nie dziala, przewodowy oferuje predkosc 1Mb zaledwie - nie wiem czy to wystarczy? Jest tez opcja internetu satelitarnego z predkowsciami rzedu 12Mb ale uzytkownicy pisza o wystepujacych opoznieniach do 1 sekundy. Nie wiem co zrobic... Jakies sugestie? Czy ktos z Was uzywa internetu satelitarnego. Z gory dziekuje za pomoc...

HaeR
Bywalec
Bywalec

Re: Lacze internetowe do Forex.

Nieprzeczytany post autor: HaeR »

Zwróć też uwagę na inne czynniki, np. ograniczenie transferu. Ja korzystam z modemu i karty Orange; MT4 dobrze chodzi, ale np. jForex ciągnie jakieś gigantyczne ilości danych - nawet kilkaset mega dziennie. Oczywiście im większa zmienność, tym więcej danych pobiera platforma.

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

Pentuer pisze:przewodowy oferuje predkosc 1Mb zaledwie
liczy się stabilność łącza/pingi, a to zapewni np. neostrada lub dobra sieć radiowa z sensownym adminem.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Lacze- myślałem że chodzi o jakieś buty do tradingu :)
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Jarpen pisze:Lacze- myślałem że chodzi o jakieś buty do tradingu :)
sorki za OT :) myslalem ze padne przez moment hehe. stąd powiedzonko " przywalić z laczka"
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Pentuer pisze:przewodowy oferuje predkosc 1Mb zaledwie
Powinno wystarczyć - ale to też zależy jaki dostawca - jeśli TP-Orange to powinno być dobrze.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Puszkin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Puszkin »

Prędkość łącza nie ma najmniejszego znaczenia. Pingi są ważne ale tylko jak grasz korzystając z różnicy kursów u różnych brokerów. Ale zbytniej różnicy nie ma. Jakieś 2 do 3 pipsów co i tak się szybko wyrównuje bo mało czasu na zajęcie pozycji. Może w tym pomóc wyspecjalizowane EA ale to i tak na dłuższą metę nie ma znaczenia. To by było za proste. :) no i broker może dać bana - podobno bo ja w to nie wierzę.
Wniosek jest jeden. Najlepszy net to taki który ciągle jest. Oczywiście na kartę polecam orangutana (orange)
Jak grasz EA to musisz zrobić dywersyfikację połączeń. Ale do tego potrzebny będzie informatyk.
To wszystko jest niby skomplikowane. Ale NAJWAŻNiEJSZE JEST STAŁE POŁĄCZENIE!!!
Bo jak zrywa łącze a Ty chcesz uciec z rynku i nic nie da się zrobić to - piana na ustach.
Wtedy ratuje telefon. Zwykłe proste urządzenie. Otwierasz, zamykasz pozycje. Cool ;-)

Awatar użytkownika
Pentuer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pentuer »

Witam,

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Czy Ping można sprawdzić przed zawarciem umowy z operatorem? Nie znam się. A tym więc kolejne pytanie - jaki Ping jest dobry a jaki zły? Rozumiem ze jest wyrazany w liczbach więc gdybyscie podali skrajne wartości wyrobilbym sobie pojęcie.

Przepraszam wszystkich zawiedzionych ze nie chodziło o laczki z dermy latwopalnej, pisałem z komputera w pracy i bez polskich znaków ;-)

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Jeśli chodzi o łącze satelitarne to odradzam (chyba, że ktoś mieszka w puszczy/pustyni lub często podróżuje po Europie i północnych wybrzeżach Afryki).
mapa zasięgu satelity KA-SAT 9A:
Obrazek

Osoby często podróżujące po Polsce mogą się pokusić o LTE. Sam używałem HSPA+ oraz darmowego Aero (512Kbit/s) i wyrabiało.

Szczegóły zostały opisane w CHIP 2013.01, strona 106 (połączenie satelitarne) i strona 110 (LTE).

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

jeśli chodzi o internet radiowy, najlepiej zapytać się operatora kto korzysta w Twojej okolicy z jego usług i próbować kontaktować się z wybraną osobą, jeśli zechce Ci udostępnić kompa, wpisujesz w "uruchom" komendę cmd, następnie ping -n 100 adres serwera Twojego brokera, gdy w podsumowaniu utracone pakiety przekraczają 3% lub średni czas dostępu do serwera w ms przekracza 200ms (lokalizacja Londyn), net jest nie do zaakceptowania.

jak masz możliwość podpięcia się do TP, nawet się nie zastanawiaj.

ODPOWIEDZ